1,181

(504 replies, posted in Algemeen)

Misdaden tegen de Mensheid (niet menselijkheid) zijn dus beschreven. En de overvallen van de Bende van Nijvel voldoen aan deze criteria. Waarop wacht Annemie Turtelboom nog? Okay, het onderzoek gaat dan naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. En daar zou men geen belang mogen hechten aan Belgische politieke invloeden. Ik sta daar positief tegenover.

Nogmaals, we moeten ons laten horen. Laten voelen dat er nog openstaande vragen zijn. Vragen die niet ingevuldt werden door de Belgische Justitie. België moet zowel verantwoording afleggen als een Afrikaans- of Balkan-regime. Tegenover een onpartijdige Rechtspraak!

1,182

(14 replies, posted in Bibliografie)

DeadLetterBox, bedankt voor de toelichtingen!

1,183

(14 replies, posted in Bibliografie)

DeadLetterBox, nogmaals akkoord met je toelichting. Ze versterkt echter mijn, euh ..., 'huurlingenpiste'. Bij iedere aanslag door de Bende van Nijvel werden andere daders opgemerkt. Allen even professioneel en moorddadig. Als je nagaat dat het "Circuit" tijdens de rustpauze in de overvallen ('tussen '83 en '85) nogal druk bezig was in Afrika, en speciaal in Sierra Leone, kan dit een verklaring zijn voor de rustpauze. Men vond simpelweg geen geschikte kandidaten.

Alleen de ronselaar, hij die de ploeg samenstelde bleef dezelfde. Daardoor ook de verwarrende robotfoto's denk ik. Hij was de contactpersoon tussen de hulpjes van de opdrachtgevers en het aanvalsteam. Toch verwonderlijk dat men nooit een spoor van de daders heeft gevonden. Nee, ze waren vermoedelijk reeds dezelfde avond of nacht het land uit.

Zo te lezen ben je geen leek betreffende het "Circuit". Je zal dus ook wel weten dat een 'ingehuurde' anoniem kan worden afgehaald aan een treinstation of luchthaven, naar een safe-house wordt overgebracht voor briefing en voorstelling aan het team, van wapens wordt voorzien, en het verloop van de raid wordt gepland.

Na de actie gaat alles in tegenovergestelde richting. Naar het safe house, inlevering van de wapens en anoniem afgevoerd naar een station of luchthaven. Er was daar verbazingwekkend geen controle in de eerste uren na een overval. Later werden de dwaalsporen gelegd door de hulpjes.

Mijn mening hoor.

1,184

(14 replies, posted in Bibliografie)

Correct DeadLetterBox, ik kan me vinden in je verklaringen. Toch doet het optreden op de "plaats delict" me denken aan een op elkaar ingespeelde en goed getrainde naamloze groep daders. En waar vindt men die? In het ' huurlingenmilieu'. Ik beweer zeker niet dat iedere huurling een moordenaar is, verre van.

Maar in dat milieu zullen ook wel van die randfiguren rondlopen die tot alles in staat zijn voor geld. De Rijkswacht zal ook wel 'files' hebben over deze mensen. Mendez zou beroepshalve contacten kunnen gehad hebben met dat milieu. Bouhouche, als wapenfreak, zal er ook wel gekend hebben.

1,185

(273 replies, posted in Speurders)

Het kan moeilijk anders dan dat Eddy Vos na al die jaren een eigen (dwz: onofficiële) mening heeft gevormd. Een mening die niet wordt geapprecieerd door zijn oversten. Hij werd steeds in een bepaalde richting gedwongen. Het zou me verbazen als hij nu, door middel van een boek, zichzelf zou gaan profileren. Dan zou hij dezelfde weg opgaan als Patrick Van Brussel (Haemers) en Patrick De Baets (X-dossiers).

1,186

(273 replies, posted in Speurders)

Een petitie organiseren en richten aan Annemie Turtelboom, de huidige minister van Justitie. Ze deed ook het voorstel om het Bende van Nijvel-onderzoek onder te brengen als "Misdaad tegen de Mensheid", zodat het niet kan verjaren. We moeten toch in staat zijn om op korte termijn een massa handtekeningen te verzamelen in deze materie. Familie, vrienden en kennissen mobiliseren. Ons laten horen en zien! We hebben dat recht.

1,187

(273 replies, posted in Speurders)

Het gaat niet om één persoon, het gaat om een politieke kaste die de handrem steeds optrekt. Ga de politieke achtergrond van de dwarsliggers eens na.

1,188

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

DeadLetterBox wrote:

De volgende generatie zal het wel te weten komen. Wanneer niemand er nog om geeft.

Inderdaad Michiel en DeadLetterBox, er zijn maar twee bewijzen dat hogerhand er bij betrokken is, en dat is het bewijs dat het onderzoek naar de Roze Baletten werd losgekoppeld van het Bende-onderzoek en dat het Bende-onderzoek op bepaalde hoogte wordt afgeblokt. Ik smijt geen steen naar bepaalde onderzoekers of magistraten, maar persoonlijk zou ik er niet mee kunnen leven dat ik de speelbal was (of ben) van een gemanipuleerd onderzoek waar zoveel leed en smart mee gemoeid is. Maar klokkenluiders riskeren duidelijk hun leven in deze zaken.

1,189

(55 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Je kan er alleen maar uit besluiten dat er heden ten dage nog machtige personen of organisaties zijn die de macht hebben om Justitie te manipuleren. Er is iets gebeurt dat het daglicht niet mag zien en dat iets heeft betrekking op machtige personen of organisaties. Wie zijn deze personen waarvoor het ganse justitie apparaat beeft? En wat mogen wij, het plebs, niet weten?

Het zoeken naar de daders is na al die jaren een comic-soap in ontelbare afleveringen geworden. Geen enkele politieker of politieke partij wil zijn gat branden aan de Bende van Nijvel. Dit op zich is al een bewijs dat het potje gedekt moet blijven. Toch moeten er ergens personen zijn die de waarheid kennen! Daar ben ik van verzekerd.

1,190

(4 replies, posted in Hypotheses)

Inderdaad Charly, de daders waren geen sympathisanten van "Vredeseilanden, les isles Pére Pire".