1,251

(147 replies, posted in 1983)

Een wapenfreak (zoals er verschillende ronddolen in de Bende van Nijvel-dossiers) is verliefd op zijn wapens en zal er node afstand van doen. De wapens vertellen verhalen voor hem. Een ordinaire gangster die een gewapende overval pleegt gebruikt zijn wapen zoals bv. een loodgieter een boormachine gebruikt. Het heeft zijn werk gedaan en daarna basta.

Indien de .22 niet gevonden is wil dit zeggen dat het wapen voor de gebruiker een emotionele waarde heeft. Hij WIL er geen afstand van doen. Er hangen verhalen aan vast voor hem.

1,252

(4 replies, posted in Vragen)

Voor mij ligt de oorzaak van gans het Bende van Nijvel-drama bij de Roze Balletten en de X-dossiers.

Vooraanstaande personen werden gecompromiteerd en alles moest de doofpot in. Ten kostte van alles. Tot 1983 gebeurde het gros van de feiten in Wallonië. Eigenbrakel en Overijse brachten daar verandering in. Zoals we nu weten wordt de taalgrens stilaan een echte grens tussen beide landsdelen. In 1985 was er die al op gerechterlijk vlak. De Bende van Nijvel buitte dit georchestreerd uit. "Spring over de taalgrens en niemand kan de zaken nog coördineren". Dossiers werden van her naar der gesleept, er dienden vertalers beëedigt te worden om dossiers begrijpbaar te maken, onderzoeksrechters werden gewraakt of bevordert enz...Een kat (of een Vos) vondt haar jongen niet meer terug.

Maar terug naar het begin. Prominente personen werden gecompromiteerd (videotapes, Dewit). Daaronder ook hoge Rijkswachtkanonnen uit de militaire hiërarchie. De top van de elite. Deze top stelde zich borg bij hun oversten om het probleem op te lossen. Op te lossen ten kostte van alles. Wie beter dan een Bouhouche, die binnen het korps reeds een scheve schaats reed, kon zich rehabiliteren door zijn organisatorisch talent ter beschikking te stellen van zijn oversten. Als coördinator. Huizen huren, garageboxen, safe houses, wapens, zijn contacten met de onderwereld, ...

Wat de waarborgen van zijn opdrachtgevers waard waren weten we nu. Hij werd verongelukt in Frankrijk. Mijn mening, hoor.

1,253

(41 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bedankt voor de toelichting, buizerd. Ik wil en kan geen smet werpen op "het Legioen". Daarom bewonder ik ze te veel op militair vlak. Wat ik bedoel in de context van de Bende van Nijvel is een modus operandi zoals huurlingen, "Soldiers of Fortune" laat me zeggen. Contat beweerde aan Guy Bouten dat hij Legionair was geweest, een bewering die aan alle kanten rammelt. Daarom twijfel ik aan zijn naam. Legio Patria Nostra!

1,254

(753 replies, posted in 1985)

Boemerang, de ingang naar het bureel was enkele trapjes omhoog, het bureel stond op een verhoging. In het verlengde van het bureel was de "wijnstand". Ik denk (onder voorbehoud, ben niet zeker) dat het trapje zich daartussen bevond.

Over de "selfservice" weet ik niets. Mijn opdracht was: Gebouw Delhaize bewaken. Toch heb ik nog mijn twijfels over het bestaan van gebouw E ten tijde van de feiten, maar soit. Doe zo voort!

1,255

(753 replies, posted in 1985)

Gebouw E: Nu doe je me twijfelen, maar volgens mij was er een groene afscheiding. Locatie kantoortje was langs de buitenmuur beginnende in de hoek linksonder van je plannetje. Lange zijde tegen de buitenmuur, korte zijde tegen scheiding met gebouw E.

1,256

(753 replies, posted in 1985)

Boemerang, proficiat voor je plannetje! Hier mijn antwoorden zoals ik de toestand voor de ogen kan halen.

  • Vraag A: Correct, alleen de twee parkeerplaatsen voor de ingang (sluis) waren er niet (in-uit met karretjes). Parkeerplaats 2 en 3 waren voorbehouden voor gehandicapten maar steeds bezet door anderen (wat me ergerde).

  • Vraag B: Correct.

  • Vraag C: Het gebouw bestond toen ook, blinde gevel richting Delhaize.

  • Vraag D: Correct.

  • Vraag E: Dit gebouw was er niet, de scheiding was begroeid met laagstam en kreupelhout. Ik en de hond ging er euh, wateren.

  • Vraag 1 : De plaats van de kassa's is correct.

  • Vraag 2 : Het bureel van de manager situeert zich in de linker onderhoek van je plan. Een bureel van pakweg 3m X 6m met de lange kant tegen de scheidingsmuur. Dit lokaal bevond zich op een verhoging van circa 1 m zodat je van in het bureel een overzicht had op de kassa's en de winkelruimte. Aansluitend aan het bureel was de wijnstand als uitbreiding naar achter.

  • Vraag 3: Correct, zelfs de deuropeningen van de sluis.

  • Vraag 4: Groot vraagteken?

  • Vraag 5: Neen.

  • Vraag 6: Zie antwoord C.

  • Vraag 7: Sorry, is me nooit opgevallen.

  • Vraag 8: Zie antwoord E.

  • Vraag 9: Ja.

  • Vraag 10: Correct, car wash weet ik niet.

  • Vraag 11: Correct, geen hek gezien.

  • Vraag 12: Er zullen er wel geweest zijn, maar trokken niet mijn aandacht.

Ik parkeerde mijn wagen steeds naast de sluis buiten. Dit was geen parkeerplaats maar zo behield ik een overzicht op de sluis, de kassa's in het verlengde van de sluis, de parking in- en uitritten en de parking zelf. Mijn wagen stond geparkeerd met zijn gat naar de krantenwinkel. Ik ging in de auto aan mijn koffie drinken en de hond at terwijl ook een stukje.

Mijn aanwezigheid binnen de winkel bleef beperkt tot het hoogst noodzakelijke (op- afmelden van de dienst/voor hygiëne geen dieren in de winkel). Het winkelpersoneel en de filiaalhouder waren aimabele mensen, waarvan ik spijtig genoeg geen enkele bij naam kende.

Zo, Boemerang, ik hoop dat je er wat aan hebt. Ooit komt de waarheid boven.

1,257

(60 replies, posted in Robotfoto's)

Het is reeds jaren geweten dat er hoge koppen betrokken zijn bij de Roze Baletten, de X-affaires en de Bende van Nijvel. Iedere onderzoeker die te diep graaft kan opstappen. Onderzoekers die passief meestrompelen maken kans op promotie. En het 'klootjesvolk' heeft maar te zwijgen en te zorgen dat zijn belastingen betaald zijn, zoniet ...

1,258

(60 replies, posted in Robotfoto's)

Een Ingram uit de jaren '80 was een compact wapen amper groter dan een pistool en werd zeker niet op de rug gedragen. Google eens op Ingram 10.

1,259

(1,141 replies, posted in 1985)

Dit alles kan je formuleren onder de normale gang van zaken in de toenmalige Belgische politiek. "Ons kent Ons" en  "Ons zal Ons wel dekken" in geval van. Gebeurt nu ook nog, meestal in de bankwereld. Geen enkele Belgische politieker of hij heeft een goed betaalde bijbaan. Van onpartijdigheid of eergevoel is geen sprake meer.

1,260

(279 replies, posted in Getuigen)

Te vergelijken met een troep uitgehongerde bouwvakkers na overuren.