1,301

(62 replies, posted in 1983)

De groep moordenaars moet een leider gehad hebben. Een die wist wat er al gebeurt was en wist wat er nog te gebeuren stond. De leider van het killer-team is/was ook de te contacteren persoon door een afgevaardigde van de opdrachtgevers (Bouhouche?). Het team onder hem kon natuurlijk wisselen volgens de noodzaken: wie was beschikbaar, wie was bereidt, ...

Nogmaals mijn mening hoor.

1,302

(7 replies, posted in Robotfoto's)

En dit is duidelijk bladvulling, sorry. Volgens mij is het Djhengis Khan. Hoe kan je nu aan de hand van zulke amateuristische tekening iemand opsporen, laat staan feiten bekennen en veroordelen.

1,303

(601 replies, posted in Hypotheses)

Vollegig akkoord met noorderling.

De daders zal justitie of wij niet kunnen achterhalen. Daarom dat het ook verloren tijd en moeite is om ons te baseren op daderprofielen zoals de robotfoto's, tekeningen eigenlijk die op verschillende manieren kunnen geinterpreteerd worden. Tijdverlies volgens mij.

Wat we echter wel kunnen bekomen is de structuur van de Bende van Nijvel te ontleden. En een structuur zit erachter. Het waren geen overvallen uit winst- of materieel belang.

We moeten het zoeken in hogere regionen. De bedenkers en de organisatoren van deze drama's.

Alle randverschijnselen zoals Habran, Haemers en de Kerk buiten beschouwing laten. Het maakt het alleen maar ingewikkelder. Zoniet vervalt dit forum tot een opsomming van feiten vanaf de eerste wereldoorlog tot de inval in Irak.

Okay, Habran zal Haemers wel gekend hebben, Haemers zal VDB wel gekend hebben, VDB zal De Bonvoisin wel gekend hebben. De Bonvoisin zal Latinus wel gekend hebben. Maar dit alles doet niets ter zake in verband met de Bende van Nijvel.

Laat ons herbeginnen met het WAAROM en wie er NUT BIJ HAD. Bij deze:

Waarom werd het dossier van de Roze Baletten losgekoppeld van het onderzoek naar de Bende van Nijvel?

Door WIE en in opdracht VAN ?

1,304

(278 replies, posted in 1982)

Frankrijk heeft zijn eigen wapenproductie, geconcentreerd rond de stad Saint Etienne. Na WO II werden de Franse ordediensten (police municipale, police nationale en de CRS (Compagnie Republicaine de Securité)) met nieuwe handvuurwapens uitgerust. Dit herhaalde zich in de beginjaren '60 toen Frankrijk geconfronteerd werd met de bomaanslagen en opstanden als gevolg van de Algerijnse onafhankelijkheid en de strijd die er in Algerije aan vooraf ging.

Normaal dus dat deze cyclus van vernieuwing zich opnieuw voordeed begin jaren '80. De overval op een winkeltje in Maubeuge en het haperen van enkele politiewapens zal hieraan niet ten gronde liggen. Het was een normale evolutie.

1,305

(220 replies, posted in Robotfoto's)

Ook ex-militairen (of huurlingen) beschikken over een kleerkast vol groene kledij. Het is/was hun werkkleding.

1,306

(601 replies, posted in Hypotheses)

Het "gewone" gangstermilieu lag op zijn gat ten tijde van de Bende van Nijvel. Die moesten het niet zo hebben van acties zoals de Bende van Nijvel ten toon spreidde. Het ganse land stond in rep en roer. Het gangstermilieu hield zich afzijdig. Habran, Haemers en co hielden zich op de vlakte. Het was geen tijd om overvalletjes te plegen met politiediensten die op scherp stonden. Meer nog, het milieu wist van niets, anders waren er wel via informanten tips gegeven naar justitie toe om de zaken te kalmeren.
Daaruit kan je besluiten dat de acties van de Bende van Nijvel een opgezette zaak zijn los van het gangstermilieu.
Men wou de indruk bekomen dat de slachtpartijen het resultaat waren van een losgeslagen criminele bende. Dit was het niet. Het waren tot in de puntjes uitgevoerde militaire operaties in opdracht van........

1,307

(13 replies, posted in Vragen)

Het is te laat om nog naar de daders te speuren, verloren tijd maar wel bladvulling.

De opdrachtgevers, zij die nut hadden bij de moorden, moeten te traceren zijn. Er lopen sporen naar de hogere politiek en de zakenwereld vanin de jaren '80. Daar ligt de oplossing en ik vermoed dat reeds vele speurders hun tanden stukgebeten hebben op dit spoor. En ik vermoed dat de oplossing moet gezocht worden in de hoogste regionen. En dat is een mijnenveld, zowel voor de speurders als voor ons. Een vermoeden wordt pas krachtig als er bewijzen zijn

1,308

(1,141 replies, posted in 1985)

Welke muziek werd er gedraaid in de Delhaize van Aalst ten tijde van de overval? Tapes? De nationale zender? Sfeermuziek? Of een streekzender?

1,309

(17 replies, posted in Hypotheses)

Twee namen vallen me hier op:

  • De Tandt, is dit de huidige rechter die betrokken was in de Fortis affaire en ander gesjoemel?

  • de le Court, is dit de persoon die betrokken is bij "pedofilie in de Kerk"?

Weet iemand meer?

Juist maar om mijn gedachtenkronkels meer diepgang te geven. Welke politieke strekking is in de mogelijkheid om een doofpotscenario op te starten en een jarenlang gerechtelijk onderzoek te manipuleren? Het gaat me niet meer om de daders, die worden nooit gevonden. Maar wie wil wat verdonkermanen? En waarom? Welke hooggeplaatsten dienen uit de wind gezet te worden?

Graag jullie mening.

1,310

(60 replies, posted in Robotfoto's)

Ik laat de robotfoto's buiten beschouwing. Ze zijn niet accuraat en er zijn er teveel. Ze brengen juist maar verwarring. Hetzelfde met de persoonsbeschrijvingen. Zet drie mensen naast mekaar en je hebt gegarandeerd één grote, één kleine en één dikke. Als ik op mijn buik op de grond lig en er staat iemand met een shotgun naar mij te wijzen lijkt hij reusachtig. Ik concentreer me niet op getuigenverhalen.