1,341

(278 replies, posted in 1982)

Grensoverschrijdende misdaden hebben het voor (na-) deel dat je verschillende gerechtelijke arrondissementen in het onderzoek betrekt, zowel een landsgrens als een taalgrens. Voordat de gerechtelijke samenwerking op punt staat ben je weken verder. Dit terwijl de eerste dagen van een onderzoek de belangrijkste zijn.

Het Bende van Nijvel-onderzoek werd gekelderd door overheveling van dossiers van hot naar her. Op het laatst vond een kat haar jongen niet meer terug.

Dit is echter een bewezen militaire kennis. Een aanval gebeurt steeds op de grens van regimenten of divisies van de vijand. Zo bekom je dat regiments- of divisie hoofdkwartieren eerst moeten samenwerken om de aanval in kaart te kunnen brengen om daarna gezamenlijk te kunnen optreden.

Simpel gezegd : Je creëert verwarring die een vlugge tegenstoot belemmerd.

1,342

(39 replies, posted in Onderzoekspistes)

Zoiets noemt men "het leggen van valse sporen". Zakken met wapens in het water gaan echt niet wegdrijven met stroming.

1,343

(35 replies, posted in Algemeen)

Waarom geen site van de Belgische overheid? Waarom geen beloning van de Belgische overheid? Omdat de Belgische overheid betrokken partij is en niet in een mooie rol!

1,344

(143 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als je enkele zakken met wapens naast elkaar legt kan er de indruk ontstaan dat er een lichaam ligt. Sorry dat ik mijn eigen theorie bleef aanhangen, maar als het voorbereidende werk en de dwaalsporen naderhand werden gedaan door plaatselijke criminelen is het niet moeilijk om verschillende op elkaar lijkende voertuigen te gebruiken. De werkelijke daders, de ingehuurde huurlingen, werden afgevoerd na de feiten, vermoedelijk naar een luchthaven (waar je met wapens niet binnen komt).

Alleen de overvallen en moorden op zich zijn professioneel uitgevoerd. De rest was amateuristisch geklungel.

1,345

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

En wat als je Bouhouche bekijkt als de tussenpersoon van bepaalde rijkswachtgeneraals (die onbekend willen blijven)  en het milieu? Bouhouche was een "loner", een eenzaat en in deze optiek zou geld geen probleem zijn.

Ik blijf voorlopig bij mijn standpunt van een drie-delige bende:

  1. De opdrachtgevers.

  2. Zij die het voorbereidende werk deden.

  3. De militair getrainde uitvoerders van de raids.

Het ontbreekt me alleen aan een tussenpersoon die met de drie groepen in contact stond.

1,346

(154 replies, posted in Hypotheses)

Als het killerteam huurlingen geweest zijn (wat volgens mij zo is) dan zijn er maar twee kandidaten om hun op te roepen: de Rijkswacht of de staatsveiligheid! Het is hun job om deze personen, de huurlingen, in kaart te brengen of desnoods te infiltreren.

Het is zowat bewezen dat randfiguren zoals Bouhouche en de Staerkes hand en spandiensten verleenden, alleen voerden zij de moorden niet uit. Ze zorgden voor vluchtwagens, onderduikadressen, wapens, ... En er kon niets ten laste worden gelegd. Niemand wist met wat ze bezig waren. Tot er een killerteam werd ingevlogen zonder wapens. Na de overvallen gebeurden er wegcontroles, maar niet op luchthavens en treinstations. Eén uur na de overvallen waren de verdwenen, zonder wapens of voertuigen.

Er zijn links genoeg naar huurlingen, legionairs en dergelijke. Ze bestaan hoor, zij die moorden op bevel en voor geld. Wie kan de killers mobiliseren. Niet Bouhouche, niet de Borains, niet de De Staerkes. Het waren hit en run operaties georganiseerd door de Staatsveiligheid of de Rijkswacht.

1,347

(760 replies, posted in 1985)

zuiderling, ik ben hier weer hoor: huurlingen!

1,348

(784 replies, posted in 1982)

Als je werkelijk bezorgd bent voor je 80-jarige vader stop je hem geen alarmpistool in de hand, dan zoek je andere oplossingen. Het gebruik van een alarmpistool kan zich tegen je keren met de juridische naam "uitlokking" tot gevolg.

1,349

(147 replies, posted in 1983)

Was Angelou een zelfstandige of reed hij in loondienst voor een Taximaatschappij? En welke taximaatschappij dan?

1,350

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Bij ieder overlijden dient de (huis) arts die de dood vaststelt een rapport te voegen waarin hij zijn bevindingen kan onderbouwen. Zijn er twijfels, kan hij een gerechtsdokter inschakelen. Dit gebeurt door het inschakelen van een politiedienst. Die op hun beurt de aanstelling van een onderzoeksrechter vragen, die op zijn beurt een gerechtsdokter aanstelt. Vanaf dat ogenblik heeft de familie geen inspraak meer.