1,401

(43 replies, posted in Politiek)

Excuseer me als ik op jullie zenuwen blijf werken met mijn huurlingen-piste, maar kan deze beruchte mijnheer P. niet de contactpersoon zijn tussen de politiek/kapitaalkrachtige opdrachtgevers en de uitvoerende elementen. Zo te lezen had mijnheer P. zowat in elk milieu zijn tentakels. Met politieke en financiele steun van zijn vrienden zullen vele deuren voor hem opengegaan zijn. Een contact met huurlingenmiddens ligt voor de hand. En een "team mercenaires" komt en verdwijnt in het niets op enkele uren.

1,402

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Ik zie op de bovenste kaart de militaire luchtmachtbasis van Florennes en op de andere de luchthaven van Charleroi.

Op de tweede kaart op 3 cm van de bovenkant, ik kan echter geen plaatsnaam ontcijferen (ook niet op Google earth).

1,403

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Misschien onderduikadressen of verzamelpunten? Op drie van de vier stukken landkaart staat een vliegveld(je) aangeduid.

1,404

(20 replies, posted in Politiek)

Indien Haemers de ontvoering zelf zou op poten gezet hebben zou hij weken, zo niet maanden nodig gehad hebben om informatie op te doen (Dagritme van het slachtoffer, omgeving van het slachtoffer, reisroute van het slachtoffer, chauffeur of geen chauffeur, ontsnappingsroute, ...). Hoe doe je dat vanuit Brazilië?

1,405

(20 replies, posted in Politiek)

Jezelf laten ontvoeren is een mooi voorbeeld om zwart geld wit te wassen:

  1. Ontvoerders worden op voorhand betaald, de ontvoering gebeurt met medewerking van de ontvoerde. Risicogehalte: nihil.

  2. Er wordt losgeld betaald (zwart geld) wat via de ontvoerders terugvloeit naar de ontvoerde.

  3. Resultaat: iederéén happy.

1,406

(162 replies, posted in Staatsveiligheid)

Volgens mij is die mijnheer X de tussenpersoon tussen de opdrachtgevers en het zootje ongeregeld dat hulp en spandiensten leverde. De opdrachtgevers gaan zich niet compromitteren door zelf contact op te nemen met criminelen. Dat kan leiden tot chantage.

En vermoedelijk is mijnheer X ook de contactman met de echte daders (in mijn ogen een troep huurlingen). Vermoedelijk bekleedde hij ook een positie bij het leger, rijkswacht of inlichtingendiensten. In ieder geval iemand met een militaire achtergrond. Zoals ergens op dit forum geschreven staat: Als je mijnheer X hebt, heb je de ganse bende.

1,407

(101 replies, posted in Hypotheses)

De hulpjes (2)

Los van hun eigen akkefietjes beschouw ik Bouhouche, Beijer, Lekeu en consorten als de loopjongens van de coördinator (lees opdrachtgevers). Zij die zorgden voor de wapens, voertuigen, adressen en garages huurden. Er liepen zoveel randfiguren rond dat het hopeloos was om alles tot op het draadje uit te pluizen.

Het is in zekere zin het opwerpen van een rookgordijn om het onderzoek te bemoeilijken. Je kan ook geen link leggen tussen de hulpjes en de opdrachtgevers, deze contacten verliepen via de (een) coördinator om de anonimiteit van de opdrachtgevers te waarborgen.

1,408

(96 replies, posted in Andere)

Lekeu is een meedanser in de marge. Trouwens de Mossad draait er zijn hand niet voor om om een Jodenhater te gebruiken als het in hun kraam past.

1,409

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Mooi werk dim, een mooi schema om verder te brainstormen. Proficiat.

1,410

(101 replies, posted in Hypotheses)

Overzicht cellenstructuur

Om een duidelijker beeld te krijgen van de gebeurtenissen zou ik willen voorstellen om het ganse drama op te splitsen in vijf onderdelen, nl.:

  1. De opdrachtgevers.

  2. De hulpjes.

  3. De uitvoerders.

  4. De coördinator.

  5. De gevolgen.

Laat me beginnen met de opdrachtgevers (1).

Kapitaalkrachtige personen met een sterke achterban in zowel de bancaire, politionele als de juridische wereld. Personen die zich volgens hun kapitaal vrijgevochten voelen en aan niemand verantwoording schuldig zijn. Bijvoorbeeld, Ministers van Landsverdediging, Binnenlandse Zaken en hun entourage, die zowel militair als politioneel goed ingedekt waren. Met goede bindingen in de politiek benoemde magistratuur.

Zij die vergaderen in de achterkamers van Val Duchesse (Hertoginnedal) in Tervuren. Zij die onder druk staan om kruisraketten te plaatsen. Zij die willen gedaan maken met dat klootjesvolk en zijn vakbonden. Zij die willen betonstorten en ganse wijken doen verdwijnen. Zij die zich in de donkere nachturen, vergezeld van hun chauffeurs, gaan uitleven in selecte nachtkroegen. Zij hadden de macht, het geld en de connecties om de Bende van Nijvel raids te laten uitvoeren.

Morgen gaan we verder met de hulpjes (2). Opmerkingen zijn welkom.