1,401

(273 replies, posted in Speurders)

Jan met de pet ging zijn zoldervondsten binnenleveren bij de politiecommisaris van zijn dorp/stad. Van rustieke jachtgeweren tot oorlogswapens. Na een dankUwel kon hij beschikken. Wat er later gebeurde weet niemand. Hoe werden de wapens opgehaald in het commisariaat? Door wie? Wie zou proefschoten gaan uitvoeren? Lauretje Onckelinx beweerde dat reeds honderdduizend wapens waren vernietigd. Wat een kermis!

Ooit gebruikte ik mijn legaal wapen, niet om te schieten maar om te slagen. Met een gewonde als gevolg. Resultaat: wapen in beslag genomen, wapen naar de testbank voor ingeval dat het ooit was gebruikt bij iets onwettig. Een door mij nieuw aangekocht wapen trouwens. Het is drie maanden weg geweest voor proeven te doen.

Kreeg ik een telefoontje dat mijn wapen beschikbaar was in het rijkswachtbureel van de naburige stad. Bij aankomst was alles OK en gaf men het wapen in mijn hand. Na de veiligheidscontroles uitgevoerd te hebben vroeg ik een stuk van de krant die daar lag. Iets later zat ik met een in krantenpapier gerold wapen op de bus tussen de brave mensen. Ondertussen was mijn wettelijke vergunning ingetrokken en begon opnieuw de lijdensweg van aanvragen te doen tot bij de provinciegouverneur toe. Gelukkig had ik er alleen maar mee geslagen en blijkbaar mag dat niet met een wapen.

Ik ben er haast zeker van dat geen enkel wapen gebruikt door de Bende van Nijvel ingeleverd is om te vernietigen. Bende van Nijvel waren geen kleuters.

1,402

(271 replies, posted in Algemeen)

Ik dacht dat ik me reeds aangemeld had? Dan is er ergens iets mislopen. Uiteraard zou ik graag aanwezig zijn, mits duidelijke afspraken van wanneer en waar. Aalst speelt voor mij geen rol, ik kom uit het Leuvense en kan ik iemand oppikken, geen probleem. En tot we ter plaatse zijn houden we het op onze forum(nick)namen.

Kan er iemand zich bezighouden met de te bespreken items? Alhoewel ik weet dat er vlug van afgeweken wordt is het misschien toch handig om op voorhand op de hoogte te zijn. En wie angst heeft zal de resultaten wel lezen op dit forum. Ben eigenlijk benieuwd om jullie eens te ontmoeten, het is nu ook weer niet een dagdagelijks item waarin we geïnteresseerd zijn.

Groeten.

1,403

(10 replies, posted in Vragen)

Het zou uitermate dom zijn indien ze dat niet deden. Je weet nooit uit welke hoek bruikbare info kan komen! Passief zullen ze het zeker doen, wat hun recht is natuurlijk. Actief weet ik zo niet en is moeilijk te achterhalen. Zoals het forum nu loopt kan ik  niet ondervinden dat (een) bepaalde user(s) de posts in een bepaalde richting wil(len) duwen.

Alleen een georganiseerde gespreksronde (zoals werd voorgesteld) kan hier uitsluitsel over brengen.

1,404

(54 replies, posted in Bewijsstukken)

De CCC liet heel amateuristisch zaken ontploffen. De Bende van Nijvel deed dit niet. De Bende van Nijvel rukte uit om al schietend te moorden. Met een afstandsbediening hou je enkele speurders een paar weken koest.

1,405

(154 replies, posted in Hypotheses)

Men zal nooit weten wie de Bende van Nijvel was. De Bende van Nijvel is een verzamelnaam van betrokkenen geworden. Ik begin me steeds meer te vinden in mijn eigen constructie van de feiten:

  1. De opdrachtgevers: Toendertijd actieve politiekers van een bepaalde strekking. Doel: Destabilisatie van het land voor politieke doeleinden.

  2. De organisatoren: Hogere Justitie- en Rijkswachtmensen. Doel: Verwerven van een bevoorrechte positie en middelen in het gedestabiliseerde land.

  3. De hulpjes: Het kleine grut van Bouhouche en Beijer via de De Staerkes en de Borains tot toevallige betrokkenen als Mendez. Doel: Geldelijk gewin en bescherming van hogerhand.

  4. De daders: Ingehuurde militair getrainde "Soldiers of Fortune" (Lees: Huurlingen die werken voor de bestbetalenden).

Ik sta open voor discussie.

1,406

(270 replies, posted in 1985)

Verschillende onderzoekjournalisten hebben zich reeds de tanden stukgebeten op de materie van de Bende van Nijvel. Resultaat: Nihil. Dit bevestigd dat het een "staatszaak" is geworden. De modale Belg mag het niet weten!

En wie gaat de opéénvolgende Ministers van Justitie overhalen om klare wijn te schenken? Hij die het wel doet heeft het lot van België in zijn handen. Het moet in ieder geval een gans complot zijn want zelfs de oppositiepartijen houden zich van den domme.

1,407

(12 replies, posted in Foto's)

Aan de foto's te zien lijkt het mij een ideale plaats om te sluikstorten.

Ik kijk uit naar een spannende film over deze moedige, plichtsbewuste en betrouwbare Belgische politieker die alleen maar goede bedoelingen had, maar spijtig genoeg door een hem onbekende gangsterbende uit zijn politieke beslommeringen werd ontvoerd door het toenmalige basse-classe uit zijn lievelingsstad Brussel.

Spielberg laat hier een kaskraker liggen. Een titel van de film kan ik reeds geven: Trop is teveel en teveel is trop.

1,409

(45 replies, posted in Speurders)

Geen mens die Sack's standpunten geloofd. Alleen het feit al dat hij nog steeds in dienst en bevorderd is roept vraagtekens op. Vele politiemensen werden op een andere manier uitgerangeerd!

1,410

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Een lijk kan herbegraven worden, een skelet niet. Een skelet is een samenstelling van honderden knookjes die in een bepaalde orde moeten neergelegd worden. Een titanenwerk dat weken duurt.