1,431

(784 replies, posted in 1982)

Een .22 is geen verdedigingswapen. Het is geen "manstopper". Wel ideaal als moordwapen wanneer je kort bij het slachtoffer kan komen. Meerdere kogels op een vitale plaats zijn echter een noodzaak. Het is het wapen bij uitstek door bv. de Mossad.

1,432

(643 replies, posted in 1983)

Dat is heel raar. Maar ondertussen is er toch al een ganse rits mensen op de hoogte van je bevindingen en niemand wil (of mag niet) er verder mee gaan. Heel raar! En een speurder die er verder wil mee gaan wordt vermoedelijk voor de rest van zijn carrière verbannen naar een uithoek in de Ardennen.

1,433

(643 replies, posted in 1983)

Beste chenda, indien je werkelijk iets doorslaggevend kan beweren, contacteer dan een onderzoeksjournalist. Zo bereik je het grote publiek en is men hogerop verplicht om hun imago proper te houden en actie te nemen. Er komen verkiezingen aan. Je maakt me trouwens benieuwd !

1,434

(43 replies, posted in Politiek & Business)

Excuseer me als ik op jullie zenuwen blijf werken met mijn huurlingen-piste, maar kan deze beruchte mijnheer P. niet de contactpersoon zijn tussen de politiek/kapitaalkrachtige opdrachtgevers en de uitvoerende elementen. Zo te lezen had mijnheer P. zowat in elk milieu zijn tentakels. Met politieke en financiele steun van zijn vrienden zullen vele deuren voor hem opengegaan zijn. Een contact met huurlingenmiddens ligt voor de hand. En een "team mercenaires" komt en verdwijnt in het niets op enkele uren.

1,435

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben wrote:

Ik zie op de bovenste kaart de militaire luchtmachtbasis van Florennes en op de andere de luchthaven van Charleroi.

Op de tweede kaart op 3 cm van de bovenkant, ik kan echter geen plaatsnaam ontcijferen (ook niet op Google earth).

1,436

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Misschien onderduikadressen of verzamelpunten? Op drie van de vier stukken landkaart staat een vliegveld(je) aangeduid.

1,437

(30 replies, posted in Politiek & Business)

Indien Haemers de ontvoering zelf zou op poten gezet hebben zou hij weken, zo niet maanden nodig gehad hebben om informatie op te doen (Dagritme van het slachtoffer, omgeving van het slachtoffer, reisroute van het slachtoffer, chauffeur of geen chauffeur, ontsnappingsroute, ...). Hoe doe je dat vanuit Brazilië?

1,438

(30 replies, posted in Politiek & Business)

Jezelf laten ontvoeren is een mooi voorbeeld om zwart geld wit te wassen:

  1. Ontvoerders worden op voorhand betaald, de ontvoering gebeurt met medewerking van de ontvoerde. Risicogehalte: nihil.

  2. Er wordt losgeld betaald (zwart geld) wat via de ontvoerders terugvloeit naar de ontvoerde.

  3. Resultaat: iederéén happy.

1,439

(164 replies, posted in Staatsveiligheid)

Volgens mij is die mijnheer X de tussenpersoon tussen de opdrachtgevers en het zootje ongeregeld dat hulp en spandiensten leverde. De opdrachtgevers gaan zich niet compromitteren door zelf contact op te nemen met criminelen. Dat kan leiden tot chantage.

En vermoedelijk is mijnheer X ook de contactman met de echte daders (in mijn ogen een troep huurlingen). Vermoedelijk bekleedde hij ook een positie bij het leger, rijkswacht of inlichtingendiensten. In ieder geval iemand met een militaire achtergrond. Zoals ergens op dit forum geschreven staat: Als je mijnheer X hebt, heb je de ganse bende.

1,440

(154 replies, posted in Hypotheses)

De hulpjes (2)

Los van hun eigen akkefietjes beschouw ik Bouhouche, Beijer, Lekeu en consorten als de loopjongens van de coördinator (lees opdrachtgevers). Zij die zorgden voor de wapens, voertuigen, adressen en garages huurden. Er liepen zoveel randfiguren rond dat het hopeloos was om alles tot op het draadje uit te pluizen.

Het is in zekere zin het opwerpen van een rookgordijn om het onderzoek te bemoeilijken. Je kan ook geen link leggen tussen de hulpjes en de opdrachtgevers, deze contacten verliepen via de (een) coördinator om de anonimiteit van de opdrachtgevers te waarborgen.