11

(114 replies, posted in Westland New Post)

Ah Django, je hebt gelijk, verkeerd gelezen - maar dan is er misschien toch een indirect verband tussen deze overval en Calmette.

12

(114 replies, posted in Westland New Post)

Overigens wordt Calmette ook in verband gebracht met de overval op de Dekaise, waar hij door 2 personen wordt herkend - volgens Hilde Geens, Beetgenomen - na een mogelijk dubieus verhoor.

13

(13 replies, posted in Organisaties)

Misschien goed om even te noemen, Lucien Dislaire wordt ook in verband gebracht met Gladio, en de overval in Vielsalm - waar wapens gestolen worden. Hij zou aan eerdere Oesling oefeningen hebben meegedaan, waar Amerikaanse legeronderdelen oefenden (Special Forces/Marines) met Gladio onderdelen en deze Amerikaanse soldaten die avond (van de overval) hebben afgezet in Vielsalm.

Bron: Daniel Ganser - Operation Gladio en Terrorism in Western Europe.

En hier een filmpje erover » YouTube

14

(11 replies, posted in Bewijsstukken)

Goeienavond, ben nieuw op dit forum en ben met steeds grotere verbazing mij aan het verdiepen in het hele 'Bende van Nijvel' vraagstuk. Als Nederlander hoorde ik wel eens wat over de Bende, maar als Belg lijkt het me des te frustrerender te zien hoe het onderzoek zich (heeft) ontwikkeld. Maar ook interessant natuurlijk, om tussen alle complottheorieën en verhalen, de waarheid te proberen achterhalen. Enfin, tijd voor mij om de me te mengen in de discussie.

Ik denk niet dat de maisolie een erg opzettelijke actie is geweest, zeker niet voor het gebruik voor in de 2-takt motor (wie had hier belang bij?). Ook de andere gestolen goederen doen wenkbrauwen fronzen: pralines, arachideolie en verschillende typen koffie - die dan ook nog eens terug worden gevonden (Guy Bouten noemt de Mercedes?). Mogelijk dus een afleiding, of een oefening.

Prachtig boek overigens van Jan Rosseel - zal binnenkort zeker eens naar de tentoonstelling gaan.