1

http://www.bendevannijvel.com/gfx/G6.jpg

Tijdens de nacht van de overval in Nijvel hebben getuigen een taxi opgemerkt van het merk Mercedes. Ze hebben deze wagen opgemerkt om 4u45 op 17 september 1983 in de buurt waar men later de Saab Turbo Heeft teruggevonden. Het gedrag van de bestuurder was, volgens de getuigen, verdacht. Het zou mogelijk kunnen zijn dat hij de daders van de overval heeft opgepikt. Hij was vergezeld van een vrouw met korte, blonde haren.

Beschrijving:

  • Leeftijd : 30 jaar

  • Lengte : 1m80

  • zuiders type

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ook dit lijkt sterk op Juan Mendez.

Is het Mendez:

http://i42.servimg.com/u/f42/11/22/12/24/juan_m10.jpg

Of is het Robert Becker:

http://lh6.ggpht.com/_SHxThB8Wl4Q/S9tM-phAqMI/AAAAAAAABAU/lKH76dVI0P0/Robert%20Becker.jpg

Of is het iemand anders? Zoek de 10 verschillen.

Waarom zou Mendez met gezin en goed inkomen meedoen aan de Bende van Nijvel?

5 (edited by tommy 27-09-2010 15:30)

Goede vraag noorderling. "Meedoen" is misschien een groot woord, maar aangezien hij goede contacten had met Bouhouche waar hij mee optrok naar de schietclub) en door zijn goede kennis over wapens kon hij wel ingestaan hebben om een aantal zaken te regelen. Denk dan vooral aan wapens, munitie. Misschien wist hij niet eens waar hij in verzeild was geraakt, maar op de duur zat hij er tot over zijn oren in. Zie zijn trieste einde.

6

noorderling wrote:

Waarom zou Mendez met gezin en goed inkomen meedoen aan de Bende van Nijvel?

Niet vergeten dat Mendez ook van louche zaken werd verdacht, al dan niet waar. Je kan wel stellen dat hij op het laatste een groot schuldgevoel had en zéér paranoia. Na Aalst reageerde Mendez ongewoon, maar was het enkel omwille van het mogelijke gebruik van zijn wapens of was er nog iets aan de hand. Mendez was kind aan huis in Aalst.

Mendez is niet voor niets vermoord en in het verhaal leek hij inderdaad een probleem voor de Bende of voor een persoon die een schakel was van de bende (Bouhouche). Ik vind het interview van José Mendez wel interessant.

In de historie zowel als in het hedendaagse zijn er natuurlijk voorbeelden te over van mensen met geld en gezin die toch misdaden plegen.

Mendez:  Zijn neus, wenkbrauwen en ingevallen ogen met kringen zijn toch wel een match (denk ik). Hij ziet er op de foto wat wel ouder en afgeleefd uit. Stress, zorgen? (De foto is van hooguit 3 jaar later.) Zijn haar is niet zo gekruld als op de tekening en op de foto heeft hij groeven op z'n wangen, toch kun je de foto en de tekening zowat op elkaar leggen. (Wie kan er goed Photoshoppen?) De "hulp"functie van de taxi komt ook overeen met het idee dat Mendez eerder een helper was dan iemand in de frontlinie.

Becker: Jammer van de slechte foto, maar goed, we hebben tenminste een foto van hem. Hij kijkt hier naar onder en vertrekt zijn gezicht een beetje vanwege de sigaret maar hij lijkt toch een grovere en bredere kop te hebben. Het haar haha, ja jongelui..  in de eightees hadden mensen wel eens een poedel op hun hoofd en een lekker foute mat in de nek. Goed, het haar komt overeen als Becker het in een staart zou hebben gehad. Van Becker wordt vermoed dat hij bij Wavre en Temse in de frontlinie heeft gestaan.

Natuurlijk kan G6 ook nog een argeloze taxichauffeur zijn die zijn blonde passagiere naar huis bracht en zich ergens verreed. Wij weten niet precies wat G6 tot verdachte maakte. Het "tekenteam"van de heer Vos heeft ons weer eens een fraaie streek geleverd door ook hier de kin weg te laten. Het kan zijn dat er ook nog andere zogenaamd opzettelijke "foutjes" in zitten (want stel je eens voor dat iemand per ongeluk zo'n robotfoto herkende). Nu kan hij, als Moeder Mendez zegt dat het haar zoon is, er nog altijd een vierkante kin onder tekenen en zeggen: "Nee hoor!''

8

Boemerang wrote:

Het "tekenteam"van de heer Vos heeft ons weer eens een fraaie streek geleverd door ook hier de kin weg te laten.

Dit is geen robotfoto van de Cel Waals Brabant, dit is een tekening uit de jaren '80. Ze zijn verschenen in het boek : De Bende, een documentaire van Paul Ponsairs en Gilbert Dupont.

Er zijn wel enkele indirecte aanwijzingen die deze persoon kunnen linken aan de Bende. Niet als iemand uit de "frontlinie", zoals je zegt, maar iemand die als hulpje dient :

  • De blonde vrouw, er zijn wel meer aanwijzingen dat er een blonde vrouw betrokken is bij de Bende.

  • De wagen. De "taxi" had enkel een spoetnik en geen enkele andere reclame zoals een bv. een telefoonnummer.

  • En het feit dat ze vlakbij de plaats zijn gezien waar de Saab werd teruggevonden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9 (edited by Boemerang 06-10-2010 15:04)

Ik neem aan dat het verder wel een officiële politie-tekening is, of niet? Andere uit deze "eerste serie" hangen tijdens een interview met Eddie achter hem.

De taxi heeft rond 4:30 een minuut of 10 stilgestaan vlakbij (Mont saint Pont?) waar de Saab werd achtergelaten. Bij de spoetnik denken we natuurlijk al snel aan de gestolen spoetnik van Angelou. Samen met de "vermomde" rijkswacht-Taunus" doet dit vermoeden dat ze wel vaker vermomde back-up auto's gebruikten.

Een blonde vrouw is ook weer opgedoken in de artikelen die K& laatst vond over de Maandag na Nijvel. Als getuigen het hebben over een witte BMW zou het ook wel eens de BMW van de maandag na Nijvel kunnen betreffen. Over frontlinie gesproken, er is ook een agent geweest die Mendez herkende als diegene die op hem had geschoten.

10

Boemerang wrote:

Ik neem aan dat het verder wel een officiële politie-tekening is, of niet ?

Ja, ik vermoed van de rijkswacht.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube