Voor wat het waard is Salasse heeft nog als scheepsjongen gewerkt, iemand een idee waar en wanneer? Link met Jean-Marie Tinck?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Bron?

Boek Beetgenomen van Hilde Geens, blz. 113.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

14

Wanneer doet iemand zijn legerdienst? Want volgens het boek van Hilde Geens heeft hij als scheepsjongen gewerkt voor zijn legerdienst. Daarnaast heeft hij in die periode ook baantjes gehad als kapper en in drukkerijen. Nergens hield hij het lang uit, ook niet in het leger. Na zijn legerdienst ging hij ook even in de verkoop van tweedehandswagens en diepvriesproducten.

Ik betwijfel dus dat hij in zijn periode als scheepsjongen langdurige relaties heeft opgebouwd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De meesten na hun studies. Maar in die tijd gingen er veel al vanaf hun 14 jaar werken, dus ik vermoed dat ze dan hun legerdienst deden tussen 18 jaar en 21 jaar. Degenen die hogere studies deden, meestal binnen het jaar na afstuderen.

Salesse is na zijn vrijlating bij Braine-le-Comte (niet Frankrijk) gaan wonen langs een weggetje dat 2 kilometer verder eindigt op de plaats waar de Bende van Nijvel na Aalst zou zijn gezien met een lichaam naast de auto. Over toeval gesproken. Hij verdient de kost als zelfstandig webdesigner en IT-specialist. En voor zover bekend heeft hij niets meer mispeuterd na zijn celstraf.

17

Salesse heeft nog als "marchand de voitures" gewerkt in Grimbergen. Grimbergen was een plaats waar hij vaak kwam, zo ging hij iedere vrijdag eten in restaurant Pee Klak in Grimbergen. Het zegt misschien niet zoveel maar ik vraag me wel af of het dan wel toevallig is dat er na de overval in Aalst een VW Golf werd gevonden aan het kerkhof van Grimbergen » Forum

Let wel op, ik denk niet dat Salesse betrokken is bij de Bende van Nijvel maar ik sluit niet dat hij op een bepaald moment in het web van de Bende is beland. Op de vorige pagina kan je al lezen over de link tussen de VW Golf in Erps-Kwerps en Salesse. Guy Bouten heeft Salesse hier ook een paar vragen over gesteld:

Tijdens een ondervraging door de Deltacel geef je toe rond half september 1985, dus net voor de moordende raids op de Delhaizes, te zijn benaderd door Johnny in het gezelschap van een persoon van wie je de naam niet wou zeggen. Waarom?

"Daarom."

Was het Bultot die u vroeg om een Golf GTI te stelen bij D'Ieteren in Erps-Kwerps? Die auto is bij de moordende raids als vluchtwagen gebruikt en later uitgebrand aangetroffen in het bos van Houssière.

Ik heb hierover reeds alles gezegd.

Sta me toe dat ik nogmaals aandring. Wie gaf u de opdracht de Golf GTI te stelen? Was het Jean-Luc Baugniet van de SDRA?

"..."

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

18

Filip wrote:

Kent er iemand het alibi van Dominique Salesse tijdens Aalst? Ik vind het precies nergens terug.

Eindelijk het alibi van Salesse kunnen terugvinden.

"Salesse was op een racletteavond en daar waren een stuk of vijf getuigen van, vrienden. Die bevestigen dat. Alleen: de gastvrouw had haar raclettepan pas de middag van het feestje gekocht en een van de gasten was de dag zelf uitgenodigd - veel improvisatietalent om een verjaardag te vieren die twee weken later plaatsvond en waarvoor niemand een cadeau mee had genomen."

Bron: Beetgenomen (heruitgave) | Hilde Geens

19

Voor de volledigheid het volledige stuk:

(...) Hoewel... Marie-Jeanne Callebaut struikelde erover dat Popolino aan Delta bekend heeft dat hij op het ogenblik van de moordpartij in Aalst in Brussel op de paardenrennen gokte, en aan HUMO vertelde hij dat hij naar de renbaan in Sterrebeek gegaan was. ‘Welk van de twee alibi’s was dan waterdicht?’

Salesse was op een racletteavond en daar waren een stuk of vijf getuigen van, vrienden. Die bevestigden dat. Alleen: de gastvrouw had haar raclette- pan pas de middag van het feestje gekocht en een van de gasten was de dag zelf uitgenodigd – veel improvisatietalent om een verjaardag te vieren die twee weken later plaatsvond en waarvoor niemand een cadeau mee had genomen. Maar bij Delta tilden ze daar niet zwaar aan. ‘Geen van die alibi’s was stevig, maar dat is niet ongewoon. Je mag niet vergeten dat die mensen niet leven zoals wij. Het is chaos in hun leven, dus is het chaos in hun hoofd.’

Er was nog iets in verband met Salesse. In september 1987 had hij zich tegenover de twee uniformjongens die hem bewaakten in het justitiepaleis, laten ontvallen dat hij erbij was in Aalst, maar niet geschoten had. Dat klonk naar Salesse. In de hold-ups waarvoor hij werd veroordeeld, was hij meestal de man die alles uitdacht en prepareerde, maar die tijdens de overval buiten aan het stuur bleef zitten. De rijkswachters stelden proces-verbaal op.

Toen de onderzoeksrechter Salesse wilde verhoren, kwam hij aanzetten met een schietkraamfoto waarop twee mannen stonden. Hij kende hen niet, zei hij, en Delta kon hen niet identificeren. De speurders duwden de foto iedereen die van ver of dichtbij te maken had met de clan, onder de neus, zonder resultaat. Salesse kreeg haar op twee manieren toegespeeld binnen de drie dagen na zijn ‘bekentenis’. Ze zat in een envelop, maar hij had alleen de voorkant bewaard. Waarom hij de achterkant had afgescheurd en weggegooid, zei hij niet. Hij ontkende bij Troch dat hij ‘bekend had’. Verstonden die agenten wel Frans?

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Salesse woonde ten tijde van de aanslagen in '85 en de diefstal van de Golf in Erps-Kwerps in Grimbergen of al places. In de nacht na Aalst is er een Golf gestolen in Brussel en in Grimbergen achtergelaten.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.