31

Re: Huiszoekingen 2012

Bij Smets. Tjonge, dat is een verrassing moet ik zeggen.

Re: Huiszoekingen 2012

Al meer bekend over Smets? Vind in de Nederlandstalige media nog niets.

33

Re: Huiszoekingen 2012

Dat brengt het lijstje onbekenden op 17 namen. De anderen zijn voorlopig een gok: Marcel Barbier? Eric Lammers? Michel Libert?

"Zij(= 21 personen waarbij huiszoekingen kwamen) zouden de afgelopen maanden door getuigen zijn aangewezen als deelnemers aan de raids op de Delhaize-warenhuizen." Gaat het hier om de reconstructie van Aalst? Wie heeft de cel-Jumet de voorbije maanden ondervraagd?

100 man inzetten: geen klein bier. Dit is zonder meer lang gepland. Zoals anderen al schreven kunnen we nu ook vermoeden waarom Vos is opgestapt: hij zag het blijkbaar niet zitten om de drie pistes terug allemaal van nul te gaan onderzoeken (de piste De Staerke, de piste Boraine en de piste Bouhouche). Dit is vermoedelijk een zet de nieuwe onderzoeksrechter De Valkeneer.

Wie er gelijk heeft, is moeilijk te zeggen. Voor Vos pleit dat hij al zo lang met de zaak bezig is. Als hij het tijdverlies vindt, zijn de speurders misschien hun laatste onderzoeksjaren aan het verknallen. De Valkeneer is dan het nieuwkomertje dat zich wil profileren. Mogelijk is het ook omgekeerd en ziet De Valkeneer mogelijkheden die Vos niet meer wil/kan onderkennen na 15 jaar - zie zijn afscheidsinterview. Als er effectief getuigen zijn die dingen verkondigen die Vos niet gelooft, is De Valkeneer misschien net iemand met gezond verstand.

We weten momenteel te weinig om te oordelen

Re: Huiszoekingen 2012

Zou het soms over Mijnheer X gaan? Een laatste poging om vast te stellen wie hij was?

Re: Huiszoekingen 2012

Bouten heeft de identiteit van Mijnheer X bekendgemaakt in zijn eerste boek. Het zou om Jean Bougerol gaan. Meer info » Mijnheer X. De getuigenis van zijn ex-vrouw in het laatste boek van Bouten is heel straf. Er werden reeds drie huiszoekingen gedaan bij hem. Als er de vorige keren niets werd gevonden zie ik ook niet in waarom ze nu nog eens een vierde poging zouden ondernomen hebben.

Re: Huiszoekingen 2012

Hopelijk hebben ze bij iedereen ook in de spaghettipotten in de diepvries gekeken. smile

37

Re: Huiszoekingen 2012

Hestur wrote:

Dit is vermoedelijk een zet de nieuwe onderzoeksrechter De Valkeneer.

De Valkeneer is procureur des konings. De onderzoeksrechter in dit dossier is Martine Michel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

38

Re: Huiszoekingen 2012

Volgens dit interview met Guy Bouten zijn de recente huiszoekingen een gevolg van zijn meest recente boek. Maar dat kunnen de onderzoekers niet toegeven natuurlijk.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Huiszoekingen 2012

Smets vertelt in het journaal op de RTBF over de recente huiszoeking. Gedurende 6 uren werd zijn appartement door 6 agenten van onder tot boven onderzocht. Smets is heel verbaasd over deze huiszoeking. Hij verwijst naar het feit dat een magistraat gezegd had dat het spoor rond de Staatsveiligheid was afgesloten. "Ofwel hebben ze nieuwe elementen ontdekt die mij totaal onbekend zijn, ofwel is dit gebakken lucht" dixit Smets.

Raes heeft aan de journalisten ook zijn verbazing geuit over de huiszoeking. Volgens Raes hadden de agenten die zijn woning onderzochten snel door dat hij niet de reus van de Bende van Nijvel kon zijn.

Bron » www.rtbf.be (de reportage begint op 11:53)

Re: Huiszoekingen 2012

Amory vandaag op het franse forum: "Waarom 25 jaar later huiszoekingen houden? Heel simpel. Wanneer je opdrachten uitvoert heb je contacten, vrienden, mensen die je wel willen helpen, je informeren, en eventueel de dossiers een beetje saboteren. 25 jaar later, niets meer, noppens, geen steun meer van wie dan ook."