Uit De Bende van Nijvel en de CIA van Guy Bouten:

Lezer Rudy T. meldt me via zijn advocaat dat de broers Axel en Jürgen Zeyen mogelijk aan enkele Bendeovervallen hebben deelgenomen. Jürgen vertelde hem eens dat hij samen met Philippe De Brandt een warenhuis had overvallen in Waals-Brabant om er koffie, champagne en whisky te stelen en dat ze daarbij een politieman hadden doodgeschoten.

Mogelijk zinspeelde hij op de overval op de Colruyt van Nijvel. Hij kende de broers persoonlijk. Beiden waren extreemrechts en aanhangers van Hitler. Ze trokken soms samen met Eric Haemers de binnenstad in om Arabieren een lesje te leren. Hun zus Dagmar, een sm-prostitue, had een relatie met de politieman Jean-Pierre Callens (die blijkbaar een kennis is van Robert Beijer).

"De Brandt werd een jaar later (1984 dus) door twee Joegoslaven vermoord in het café van Eric Haemers in Sint-Lambrechts-Woluwe. Robotfoto nr. 18 en nr. 22 vertonen veel gelijkenis met Philippe De Brandt."

Zeer interessant. Als ik het me goed herriner, had Callens ook een relatie met Denise Tyack.

In de rapporten van Van Brussel-De Jonghe staat de volgende informatie van X 58 (Eric Haemers?):

Philippe Lacroix heeft altijd goede contacten onderhouden met Mireille Debrandt en diens Venezuelaanse echtgenoot (zijn momenteel gescheiden, doch onderhouden nog goede kontakten). Mireille baatte eind van de jaren ’70, het restaurant “Le Moulin de Lindekemalen” uit. Philippe werkte er toen als garçon. In 1982, na de moord op haar broer Philippe Debrandt (schietpartij in de Geepy’s), vertrok ze voorgoed naar Venezuela. In 1984 ging E.H. samen met Hanquart, haar ginds opzoeken.”

Gaat het hier om dezelfde Philippe Debrandt? De achternaam is anders gespeld en het jaartal van zijn dood is ook anders 1982 i.p.v. 1984. Kent er iemand het verhaal van de schietpartij in de Geepy’s?

5

Philippe De Brandt, sommige zien gelijkenissen met robotfoto nr. 22:

http://i39.servimg.com/u/f39/11/22/12/24/philip10.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Merovinger wrote:

Uit De Bende van Nijvel en de CIA van Guy Bouten:

"Lezer Rudy T. meldt me via zijn advocaat dat de broers Axel en Jürgen Zeyen mogelijk aan enkele Bendeovervallen hebben deelgenomen. Jürgen vertelde hem eens dat hij samen met Philippe De Brandt een warenhuis had overvallen in Waals-Brabant om er koffie, champagne en whisky te stelen en dat ze daarbij een politieman hadden doodgeschoten. Mogelijk zinspeelde hij op de overval op de Colruyt van Nijvel."

Merovinger wrote:

"De Brandt werd een jaar later (1984 dus) door twee Joegoslaven vermoord in het café van Eric Haemers in Sint-Lambrechts-Woluwe. Robotfoto nr. 18 en nr. 22 vertonen veel gelijkenis met Philippe De Brandt."

Merovinger wrote:

In de rapporten van Van Brussel-De Jonghe staat de volgende informatie van X 58 (Eric Haemers?):

"Philippe Lacroix heeft altijd goede contacten onderhouden met Mireille Debrandt en diens Venezuelaanse echtgenoot (zijn momenteel gescheiden, doch onderhouden nog goede kontakten). Mireille baatte eind van de jaren ’70, het restaurant “Le Moulin de Lindekemalen” uit. Philippe werkte er toen als garçon. In 1982, na de moord op haar broer Philippe Debrandt (schietpartij in de Geepy’s), vertrok ze voorgoed naar Venezuela. In 1984 ging E.H. samen met Hanquart, haar ginds opzoeken.”

Gaat het hier om dezelfde Philippe Debrandt? De achternaam is anders gespeld en het jaartal van zijn dood is ook anders 1982 i.p.v. 1984. Kent er iemand het verhaal van de schietpartij in de Geepy’s?

Dat verhaal van Guy Bouten, over de mogelijke betrokkenheid van Philippe De Brandt bij de inbraak van de Colruyt in Nijvel en de gelijkenissen met robotfoto's 18 en 22, kan ook definitief afgevoerd worden! Het lijstje met niet nagetrokken, en bijgevolg verkeerde, info van Guy Bouten begint nu toch wel lang te worden. mad

Philippe De Brandt werd immers op 25 december 1981 neergeschoten in het café van Eric Haemers en overleed op 5 januari 1982. Hij kan dus onmogelijk - tenzij als geest - deelgenomen hebben aan de feiten in Nijvel op 17 september 1983.

Man die cafévriend doodschoot op kerstdag aangehouden

De man, die op kerstdag vorig jaar [dus 25 december 1981] in een café twee klanten neerschoot, van wie er één later overleed, kon dinsdagavond in een café te Schaarbeek aangehouden worden. Het betreft de 28-jarige Jean-Luc Ramboux uit Haine-Saint-Paul. Op het ogenblik dat hij in de Samourai aan de steenweg op Leuven werd aangehouden, was Ramboux in het bezit van valse identiteitspapieren en een 7.65 pistool.

De schietpartij van kerstdag vond plaats in ‘Le Gypy’s’ aan de Georges Henrilaan 411 om 6u ’s ochtends, toen er een uitbundige stemming was in het café. Apart zat een troepje vrienden en vriendinnen. Iemand uit die groep liep op de trap naar de toiletten aan tegen de 21-jarige Philippe De Brandt. Er ontstond wat ruzie. Iemand anders uit het groepje van de aangelopene zette zich recht, trok een wapen en vuurde op De Brandt. Hij raakte hem recht in het oog.

Zonder verder omhaal richtte de schutter zijn wapen dan op Eric Haemers, de 26-jarige cafébaas. Ook die werd gewond, zij het minder ernstig. Daarna ging het hele groepje doodgemoedereerd het café uit. Philippe De Brandt overleed op 5 januari [1982]. Haemers genas.

Bron: Het Nieuwsblad | 21 mei 1982