Re: Apostolos Papadopoulos

BAX wrote:

Bestaan er foto's van zowel Apostolos als Sotirios?

Op pagina 1 van dit topic staat een foto van Apostolos.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Apostolos Papadopoulos

Getuige legt link tussen Bende van Nijvel en gangsterbende rond Philippe De Staerke

Was de Reus van de Bende van Nijvel een Griek? Die mogelijkheid is ontstaan nu een nieuwe getuige voor het eerst het verband legt tussen een feit van de Bende van Nijvel uit 1983 en de Bende van Baasrode rond gangster Philippe De Staerke. De Bende van Baasrode telde drie Grieken in de rangen, onder wie de 1,94 meter grote Apostolos Papadopoulos.

(...)

Voor de speurders is het de eerste keer dat een getuigenis een mogelijke link legt tussen de bloedige inbraak in Temse (waarbij conciërge Jozef Broeders voor de ogen van zijn vrouw werd vermoord) en de Bende van Baasrode.

Meer » Nieuws

Zoals hier al aan bod gekomen op het forum is er geen directe link tussen wat de getuige/fotograaf in Sint-Niklaas heeft meegemaakt op 4 september 1983 en de bloedige inbraak in de fabriek in Temse enkele dagen later. Het kan maar het is niet 100% zeker.

club_le-happy-few wrote:

Is Apostolos (oudste vd broers) nog in leven?

Moet ondertussen al 90+ zijn dan?

Volgens dit artikel uit Le Soir van 1999 zou Apostolos Papadopoulos 42 jaar gehad hebben in 1999. Hij zou dus geboren zijn in 1957 en, als hij nog leeft, nu 61 jaar zijn. Andere artikels hebben het dan weer over 1960 of 1961 als geboortejaar. Kortom, hij zal dus nog geen negentig zijn.

Re: Apostolos Papadopoulos

Apostolos zou in 1985 ongeveer 48 jaar moeten geweest zijn (geboren 1937).

Léon De Staerke zou 10 jaar ouder zijn (1927).

Philippe en Sotirios geboren ergens tussen 1954 en 1958.

Sotirios zou nog steeds in Eloystraat op 10 min van Zuidstation wonen.

Re: Apostolos Papadopoulos

De getuige sprak over een vrouw.

Het is geweten dat Bethy de Staerke op verkenning ging samen met haar man Istvan Farkas dagen voorgaand aan de feiten. De lange Griekse naam moet dan wel Papadopoulos geweest zijn. De moord op de Griekse taxichauffeur in Anderlecht moet dan ook geen toeval geweest zijn. Hij zal iets teveel geweten hebben. De wijk waar Papadopoulos woont is oa gekend voor autozwendel en pseudo export garages. Ook het gemak waarmee sommige autos gestolen en verbouwd werden doet denken dat het gaat om mensen met kennis van zaken. Ook mankte de reus, Papadopoulos mankt ook...

35

Re: Apostolos Papadopoulos

Even geheel ter zijde vermelden: Uit het Belgische bevolkingsregister leid ik af dat de naam Papadopoulos toch niet geheel zeldzaam is in België en zo'n +- 300x voor komt. Qua "aantal keer voorkomend" is dat ongeveer hetzelfde als familienamen zoals Haemers, Cocu, Delombaerde, Saucez, Vankeerberghen , enz...

Non semper ea sunt quae videntur

Re: Apostolos Papadopoulos

Die nieuwe getuigenis is best spectaculair, gek dat hier veel minder aandacht heen gaat dan richting Bonkoffsky vorig jaar. Enkele kritische bedenkingen die ik meteen maakte:

  • De getuige legt de nadruk dat de auto vanuit 'Temse' kwam

  • De getuige vertelt een warrig verhaal over mannen die zijn camera hebben ontfutseld

  • De getuige beschrijft Salesse en legt hiermee een link tussen '83 en '85

  • De getuige hoort per toeval over de boordradio dat de auto toebehoort aan een Griek met lange naam (iedereen met een beetje dossierkennis weet over wie hij spreekt en weet meteen ook dat dit een vriend is van Salesse

  • De getuige (de klassieke kritiek) vertelt dit doodleuk 35 jaar na de feiten

Ik ben zeer sceptisch. Alles zit erin om ons iets te laten geloven wat heel safe is. Met name de link 83-85 en de bende van Baasrode als Bende van Nijvel. Beiden staan al een tijdje ter discussie als valse sporen. Anderzijds; stel dat dit klopt, dan past het plaatje qua daders perfect (dus te perfect?).

De Panorama makers waren er 23 jaar geleden al van overtuigd dat Papadopoulos de Reus was. Is dit formeel bevestigd? Hoe kwam men tot deze conclusie? Over deze man is gek weinig geweten; ondanks dat hij al die jaren al een absolute hoofdverdachte blijkt te zijn. En heeft Salesse een psychologisch profiel als mogelijke Killer?

Re: Apostolos Papadopoulos

De herkenning van de fotograaf kan Salesse niet zijn want die zat toen in Doornik opgesloten in de gevangenis. Apostolos Papadopoulos is voor Aalst opgepakt in Rijsel.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

38

Re: Apostolos Papadopoulos

Als in die uitzending de exacte datum is aangegeven. Maar ik heb ook die indruk. Het lijkt me net iets te eenvoudig. In de periferie van WNP bevond zich iemand die heel sterk op Salesse leek. Bekijk even de foto van De Lombaerde en Saucez, en de man, een "onderzoekjournalist" - what's in a name - er tussenin. Lijkt mij alvast een kopie van Salesse.

39

Re: Apostolos Papadopoulos

Spectator Of Life wrote:

De getuige hoort per toeval over de boordradio dat de auto toebehoort aan een Griek met lange naam

Ooit al eens een voetbalmatch gevolgd van Griekse ploeg? Een lange, moeilijke naam is bijna standaard.

Re: Apostolos Papadopoulos

In het boek van Bouten staat dat Bethy de Staerke en haar man Istvan Farkas dagen voor de verschillende feiten op verkenning gingen. De kans dat zij dus in die auto zaten is heel groot.