21

Willy De Schepper is momenteel in Asse voorzitter van de plaatselijke boksclub. Hieronder een youtube-filmpje van die boksclub. Ik denk dat het De Schepper zelf is die op 2:47 links te zien is (de kleinste van de twee). Graag bevestiging van iemand die de man met zekerheid kan identificeren. 

» YouTube

Nog een link met het boksmilieu. Walter Baeyens heeft er al enkele aangehaald in zijn laatste boek.

Jean Vandenabeele, verdacht van de moord op Bruno Vandeuren, zei dat hij Vandeuren niet kende en bij hem terecht was gekomen via de beruchte Brusselse autosjoemelaar Willy D., een beer van een kerel die op de achtergrond van veel onopgehelderde affaires van de jaren '80 te vinden was.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Willy De Schepper staat op Facebook. Zijn profielfoto is een gele Porsche. Zijn geboortedatum op zijn profiel: 23 december 1952. In zijn vriendenlijst staat Alain Moussa... Allemaal weer toeval zeker... Voor info: misdadigers zetten hun profiel gewoon op Facebook... Voelen zich allemaal blijkbaar op hun gemak... Beschermd van hogerhand?

25

Scaramouche wrote:

Voor info: misdadigers zetten hun profiel gewoon op Facebook... Voelen zich allemaal blijkbaar op hun gemak... Beschermd van hogerhand?

Bwa;

Facebook heeft 1.79 miljard actieve gebruikers wereldwijd, waarvan 7.1 miljoen in België. Dat is 62% van de totale Belgische bevolking. België telt +-4.800.000 huishoudens, dus in elk gezin zijn minstens 1,5 mensen met een actief Facebook account. 80% van de Belgische Facebookgebruikers logt dagelijks in. 54% gebruikt Facebook zelfs meerdere keren per dag. Dat wil zeggen dat bijna 5,7 miljoen Belgen elke dag naar Facebook surfen of de Facebook app openen op hun smartphone of tablet. Elke dag bekijken ze hun nieuwsoverzicht of plaatsen ze zelf een update. (Cijfers van januari 2019.)

Als 62% van uw bevolking actief is op Facebook dan is de kans zeer groot dat daar een aantal (ex-) criminelen tussen zitten. Daarom moet je volgens mij niet beschermd worden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Ben: Je zal weeral gelijk hebben.

27

Ik weet niet of ik vaak gelijk heb. Waarschijnlijk niet. smile Ik vind het enkel een beetje kort door de bocht om te concluderen dat misdadigers bescherming hebben van hogerhand omdat ze op Facebook zitten en met elkaar bevriend zijn. Facebook is voor veel mensen een manier om oude kennissen terug te vinden of om te communiceren met vrienden en familie.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

28

Ben wrote:

Facebook is voor veel mensen een manier om oude kennissen terug te vinden of om te communiceren met vrienden en familie.

Of om celgenoten terug te vinden. wink

  • ?-9-1980: aangehouden op verdenking lidmaatschap bende (o.a. autodiefstallen/gewapende overvallen/brandstichtingen/oplichting verzekering)

  • 24-4-1981: De Schepper (28, garagist Asse) veroordeeld tot 7 jaar cel als bendeleider

  • 29-7-1981: straf voor hof van beroep teruggebracht naar 5 jaar cel

  • 6-12-1984: veroordeeld tot 2 jaar en 3 maand cel als (mede)kopstuk bende autodieven (gespecialiseerd in BMW/Porsche)

Aan de garage in Asse (beschreven in één van de posts hierboven) staat regelmatig een Porche met nummerplaat "Willy". Tevens staat er een helikopter(tje) en 1 of meerdere boten. Willy kon rijden, vliegen en varen en/of blijkbaar deze dingen herstellen. Laat ons nu dat een eigenschap zijn die enkele zaken samenbrengt ...