Re: Willy De Schepper

Jean Vandenabeele, verdacht van de moord op Bruno Vandeuren, zei dat hij Vandeuren niet kende en bij hem terecht was gekomen via de beruchte Brusselse autosjoemelaar Willy D., een beer van een kerel die op de achtergrond van veel onopgehelderde affaires van de jaren '80 te vinden was.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

Re: Willy De Schepper

Willy De Schepper staat op Facebook. Zijn profielfoto is een gele Porsche. Zijn geboortedatum op zijn profiel: 23 december 1952. In zijn vriendenlijst staat Alain Moussa... Allemaal weer toeval zeker... Voor info: misdadigers zetten hun profiel gewoon op Facebook... Voelen zich allemaal blijkbaar op hun gemak... Beschermd van hogerhand?

23

Re: Willy De Schepper

Scaramouche wrote:

Voor info: misdadigers zetten hun profiel gewoon op Facebook... Voelen zich allemaal blijkbaar op hun gemak... Beschermd van hogerhand?

Bwa;

Facebook heeft 1.79 miljard actieve gebruikers wereldwijd, waarvan 7.1 miljoen in België. Dat is 62% van de totale Belgische bevolking. België telt +-4.800.000 huishoudens, dus in elk gezin zijn minstens 1,5 mensen met een actief Facebook account. 80% van de Belgische Facebookgebruikers logt dagelijks in. 54% gebruikt Facebook zelfs meerdere keren per dag. Dat wil zeggen dat bijna 5,7 miljoen Belgen elke dag naar Facebook surfen of de Facebook app openen op hun smartphone of tablet. Elke dag bekijken ze hun nieuwsoverzicht of plaatsen ze zelf een update. (Cijfers van januari 2019.)

Als 62% van uw bevolking actief is op Facebook dan is de kans zeer groot dat daar een aantal (ex-) criminelen tussen zitten. Daarom moet je volgens mij niet beschermd worden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Willy De Schepper

Ben: Je zal weeral gelijk hebben.

25

Re: Willy De Schepper

Ik weet niet of ik vaak gelijk heb. Waarschijnlijk niet. smile Ik vind het enkel een beetje kort door de bocht om te concluderen dat misdadigers bescherming hebben van hogerhand omdat ze op Facebook zitten en met elkaar bevriend zijn. Facebook is voor veel mensen een manier om oude kennissen terug te vinden of om te communiceren met vrienden en familie.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

26

Re: Willy De Schepper

Ben wrote:

Facebook is voor veel mensen een manier om oude kennissen terug te vinden of om te communiceren met vrienden en familie.

Of om celgenoten terug te vinden. wink

Re: Willy De Schepper

  • ?-9-1980: aangehouden op verdenking lidmaatschap bende (o.a. autodiefstallen/gewapende overvallen/brandstichtingen/oplichting verzekering)

  • 24-4-1981: De Schepper (28, garagist Asse) veroordeeld tot 7 jaar cel als bendeleider

  • 29-7-1981: straf voor hof van beroep teruggebracht naar 5 jaar cel

  • 6-12-1984: veroordeeld tot 2 jaar en 3 maand cel als (mede)kopstuk bende autodieven (gespecialiseerd in BMW/Porsche)

Re: Willy De Schepper

Aan de garage in Asse (beschreven in één van de posts hierboven) staat regelmatig een Porche met nummerplaat "Willy". Tevens staat er een helikopter(tje) en 1 of meerdere boten. Willy kon rijden, vliegen en varen en/of blijkbaar deze dingen herstellen. Laat ons nu dat een eigenschap zijn die enkele zaken samenbrengt ...

Re: Willy De Schepper

In Overboelare konden ze ook vliegen en varen. Eentje heeft er zelfs een liedje over gemaakt.

30

Re: Willy De Schepper

Als we dan toch back to basic moeten, ok. De enige op wie ik altijd vertrouw is Acke. Ik ken geen andere speurder die zo's resultaten boekte. Ik vond er volgende post van Kevlar:

"Willy Acke boekte als substituut samen met toenmalig onderzoeksrechter Freddy Troch - die net was aangesteld in 1983 - nogal spectaculaire resultaten in het Bendeonderzoek. Ze vonden bendewapens in het kanaal Brussel-Charleroi en stelden Philippe De Staerke in verdenking. De bende vermoorde 28 mensen tijdens regelrechte executies, overvallen en zelfs folteringen. De daders werden nooit gevonden. Speurders werden tot tweemaal toe door hun oversten verboden een valstrik te leggen voor de zogenaamde reus van de Bende, waarvan ze overtuigd waren hem te kennen."

"Zo beweerde een speurder tegenover ondergetekende dat diezelfde moordenaar momenteel een garage zou uitbaten in de streek van Asse. Hij zou deel hebben uitgemaakt van 'De Bende van zeven'. We konden dit echter niet verifiëren. Een andere bron spreekt dit echter tegen, maar geeft wel toe dat die garagehouder een 'zware jongen' is geweest. Soms lijkt het erop of de Dendermondse doorbraak in het Bendeonderzoek nog steeds niet vergeten is in de hogere regionen in dit land."

Ik heb hier twee vragen over:

  1. Wie weet over welke overste het ging (ivm de valsstrik die men wou leggen, toch niet De Saeger zeker?)

  2. Ten tweede. Lees ik nu goed dat de garagist uit Asse ervan verdacht werd de reus te zijn?