Vergeet niet dat (vermoedelijk) Cammerman & Bouhouche in het Christoffelken te Aalst gezien zijn voor de overval. Ook Philippe De Staerke is er gaan verkennen. En dan is er nog het vreemde alibi van Beijer. Farcy had hand boven zijn hoofd van François. Smars die gezelfmoord werd woonde ook ergens tussen Rebecq en Tubize. Ook Vandeuren en Louvaert werden vermoord nadat ze hun mond voorbijpraten. Lekeu is gaan lopen naar USA.

Het import-export bedrijf dat gevestigd is in Menen » www.societes-belgium.com

Bestaat het ook echt, want heb ook al keer juwelenwinkeltje op dat adres gevonden? Hier staat hij zelf als eigenaar, op andere pagina was dat zijn zoon (die luchtvaartpiloot blijkt te zijn) met een vrouw van ginder achter. De banden met België en Frankrijk zijn dus zeker nog niet verbroken?

Er is ook een bedrijf in Sint-Gillis (Brussel) met die naam, en heel wat bedrijven in Frankrijk met zelfde naam (vooral ook import export van goederen en fruit).

De ganse ARI-entourage en Farcy lijken me het meest voor de hand liggend. En toch komt deze laatste nooit tevoorschijn in de media. Bang omdat hij nog actief is? Krijgt hij nog steeds bescherming van Belgische staat?

Dit groepje heeft contacten in alle lagen van de bevolking van Haemers, De Staerke, legionairmilieus tot de magistratuur. Net als bij de maffia. 'Bende' is enkel maar naam voor toogpraat en sensatiepers.

Was er in deze nog een link met Nederland?

Ik zou details opnieuw moeten lezen. Volgens mij het Aziatische heroïnemilieu in Nederland destijds.

Als de bende Farcy betrokken was was dat om vrijgeleide te krijgen voor andere zaken ...

SY Tramontana no longer sailing, waiting for the new boat delivery SY furimmer.

Laat je niets wijsmaken, nog steeds actief in België... » www.societes-belgium.com

Schrijf Albert maar op als één van de potentiële opdrachtgevers van de aanslag op Vernaillen, uitgevoerd door Bouhouche en Beijer. Idem Zwarts en Dekaise? Temse via Lekeu en Louvaert? En natuurlijk is Farcy ook goede maatjes met Jean-Paul Dumont en vermoedelijk bisexueel. Het feit dat Delhaize-baas wou investeren in de Rue d'Aarschot was slecht voor zijn prostitutie en heroïnebussiness.

Rechercheurs deden mee in kunstdiefstal

Enkele inspecteurs van een bijzondere Belgische recherchedienst, het Bureau Kriminele Informatie (BKI), worden ervan verdacht bij kunstdiefstallen betrokken te zijn geweest. In de woning van een BKI-inspecteur zijn bij een huiszoeking drie kostbare beeldjes gevonden die in 1976 uit een Brusselse antiekwinkel waren gestolen. De meeste diefstallen zouden in dat jaar zijn gepleegd, maar de daders heeft men nooit kunnen vinden.

Wél zijn in de loop der jaren enkele kunstvoorwerpen door BKI-inspecteurs "teruggevonden", waarvoor ze meteen ook de beloningen opstreken die door de eigenaar en de verzekeringsmaatschappij waren uitgeloofd. Hoewel er nog geen arrestaties zijn verricht, wordt verwacht dat in de komende dagen vijf tot zes inspecteurs zullen worden aangehouden. Eén van hen zou in de afgelopen maanden ook zijn genoemd in verband met handel in verdovende middelen. Hij zou met de voormalige Rijkswacht-commandant Leon François, oud-hoofd van het anti-drugbureau, hebben samengewerkt Het vermoeden bestaat dat de kunstdiefstallen door de bende van de Franse gangster Albert Farcy zijn uitgevoerd. Farcy die een goede vriend van François was, is eind vorig jaar uit de gevangenis van Scheveningen ontsnapt en is sindsdien spoorloos. De BKI-inspecteurs zouden na de inbraken de voorwerpen in ontvangst hebben genomen en verstopt.

De eerste inbraak was in januari 1976 in een antiekwinkel aan de Grote Zavel in Brussel, waarbij kostbare beeldjes werden buitgemaakt. De waarde ervan zou meer dan 300.000 gulden bedragen. De meeste beeldjes zijn nooit teruggevonden, maar één ervan kwam korte tijd later boven water, nadat de eigenaar een premie van 2.500 gulden had uitgeloofd. Het was een BKI-inspecteur die zich als gelukkige vinder kwam aanmelden.

Een nog grotere slag sloeg de bende in april van dit jaar [1980] bij een inbraak in een antiekwinkel aan de exclusieve Louizagalerij in Brussel. Hier verdwenen vier schilderijen die een waarde van een half miljoen gulden hadden. In de woning van een Marokkaan werden ze nog hetzelfde jaar teruggevonden. De BKI-inspecteurs hadden de gestolen doeken slechts tijdelijk bij de Marokkaan verstopt om ze later naar een beter onderduikadres over te brengen. Ook in dit geval streken BKI-inspecteurs de premie van de verzekeringsmaatschappij op, daar zij naar hun zeggen de beslissende tip hadden gegeven.

Bron: NRC Handelsblad | 11 september 1980

En dan zeggen ze dat België niet corrupt is. Wij zijn te laks en van ons geld worden dergelijke bedriegers betaald maar ochgottekes er is het geheim van het onderzoek om dergelijke praktijken te promoten. Criminelen moeten geen rechten hebben de eerlijke burger wel. Punt.

SY Tramontana no longer sailing, waiting for the new boat delivery SY furimmer.