Bouaroudj was dus de enige die formeel herkend werd door Dekaise. Hij beantwoordt ook aan de overvaller die door een getuige werd beschreven: zuiders type met Beierse snor. Voor zover ik weet is hij ook de enige van de Borains die nog in leven is.

Deze Bouaroudj is dan op zijn beurt bevriend met Mohammed Asmaoui. Uit een verhoor van deze laatste:

Je connais également Adriano Vittorio. Je l'ai connu par l'intermédiaire de Bouaroudj Kaçi qui fréquentât mon café Le Domino. Cela se passe aux environs de 81-82. En ce qui concerne Bouaroudj, je l'ai connu lorsequ'il exploitait le café Le Monopole à Jemappes. Bouaroudj m'a contacté à une reprise pour commettre un hold-up à Drogenbos sur un fourgon Securitas et ce au GB."

Inderdaad logisch dat ze mekaar kenden. Allebei Fransen van Algerijnse afkomst. Ze baatten ook allebei een café uit in de omgeving van Mons.

Toch ook opvallend dat Bouaroudj lang in Maubeuge gewoond heeft. Hij is er ook getrouwd met een Française. Die had als beroep 'cabaretière' = uitbaatster van een uitzuipbar langs een gewestweg.

Herinner je dat er bij de inbraak in de winkel in Maubeuge een grote hoeveelheid champagne werd meegenomen. Waar kan je zoveel champagne goed gebruiken?

En had Mostafa Rezoual niet gezegd aan Asmaoui dat Bouaroudj hem voorgesteld had om deel te nemen aan 'un coup' in een winkel in Maubeuge?

Geheelonthouders waren het niet, ook al waren ze Moslim. Dat zie je aan de foto's van Bouaroudj met een pint in de hand.  Kan dat verklaren waarom er een flink stukje gezopen werd in de 'Auberge des Chevaliers' in Beersel (José Van den Eynde)?

De taxi van Constantin Angelou, met zijn lijk in de koffer, werd bovendien teruggevonden in de straat in Mons waar Bouaroudj later ging wonen.

Ben wrote:

Bouaroudj ondertekende nooit bekentenissen ondanks slagen, zoals hier te zien aan zijn linkeroog. (Foto Gevangenis administratie)

https://i62.servimg.com/u/f62/11/22/12/24/kayi_b10.jpg

Bron: De Bende, een documentaire | Paul Ponsaers en Gilbert Dupont

De enige beschrijving die de agent die Nijvel overleefde kon geven van de persoon die op hem geschoten had was iemand van 1m80 met gemiddelde lichaamsbouw en een .... ringbaard, op deze foto heeft Bouaroudj een ringbaard.

En Bouaroudj was een oudgediende van de Franse koloniale troepen tijdens de Algerijnse onafhankelijkheidsoorlog.

Ook Adriano Vittorio was Fransman en had een Noord-Afrikaans verleden : hij was opgegroeid in Tunesië, waar zijn ouders kolonisten waren.

Bouaroudj en Vittorio spraken Arabisch, en Bouaroudj wellicht ook Berbers, want hij was afkomstig uit Kabylisch gebied in Algerije. Wat hen geschikt kon maken voor infiltratie in een Noord-Afrikaanse terreurgroep, de Belgische cel van Abu Nidal.   

Het valt op dat zowel Vittorio en  Bouaroudj als de broers Belliraj zich situeren in de regio Mons.

Zelfs Michel Cocu had gediend in het Frans vreemdelingenlegioen, toch merkwaardig voor iemand die vroeger een Belgische politieagent was geweest.

Het lijkt op infiltratie, wat zou kunnen verklaren waarom deze 'Borains' genoemd werden in het dossier van de inbraak in de Colruyt van Nijvel.

Een inbraak die aanvankelijk een eerder onschuldig fait-divers moest worden, maar uit hand liep. Cocu zei in zijn verhoor dat hij daar niet kon over spreken, omdat hij een dodelijke schrik had van 'un Brainois' die aanwezig was bij de Colruyt.

Abdelkader Belliraj kwam in elk geval uit Braine-le-Comte.  Hij was iemand om schrik van te hebben.

En in Braine-le-Comte ligt het Bois de la Houssières.

16

imazibraine,

Heb jij de posts van "Wolf" over de overval in Nijvel gelezen ?

imazibraine wrote:

Zelfs Michel Cocu had gediend in het Frans vreemdelingenlegioen, toch merkwaardig voor iemand die vroeger een Belgische politieagent was…

In augustus 1983, net na zijn echtscheiding,  beslist Michel Cocu eensklaps zich te laten inlijven bij het Vreemdelingenlegioen. Hij dient zich aan bij het recruteringscentrum, maar de kandidaat-legionair geraakt niet door de proeven. Het Franse leger moet niet weten van Cocu. Hij wordt geweerd omwille van zijn fysieke ongeschiktheid.

En hij moest zijn ex-vrouw bellen en smeken om wat geld om terug thuis te geraken. Een echte gangster.

P-51 wrote:

imazibraine,

Heb jij de posts van "Wolf" over de overval in Nijvel gelezen ?


Ik heb gezien dat jij ernaar verwijst in één van je vorige posts, P-51.

Maar ik vind die van Wolf niet direct terug. Hij zou dateren van 2009.

19

imazibraine,

Best even naar de site van "Les Tuéries" (les faits) gaan ... de moeite van het lezen waard;-)

imazibraine wrote:

Abdelkader Belliraj kwam in elk geval uit Braine-le-Comte.  Hij was iemand om schrik van te hebben.

En in Braine-le-Comte ligt het Bois de la Houssières.

Hij was dan allicht de buurman van Salesse die in de Rue du Champ de la Cour 12 in OOK Braine-Le-Comte woonde.

Of laat je dat gegeven liever weg om je theorie te kunnen laten kloppen?

Je hebt ons nog steeds niet die bronvermelding van rekening van de Merguez-worsten gegeven…

… en je blijft zwijgen waarom je opeens zo bot/grof/persoonlijk begon te worden nadat hier de stelling herhaald werd van het parket dat er gemanipuleerd is in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel, meer bepaald door François Achten en door Philippe Vermeersch.