21

Hier dus (ogen volledig paraplu) en vrij typisch is het plooitje onder zijn rechteroog (voor ons links).

http://i39.servimg.com/u/f39/11/22/12/24/basri_10.jpg

22

Uit het rapport-Godbille:

Bajrami [in het rapport staat Basjrani] dit Tosca:

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

23

Op het kruispunt van verscheidene bendes genoemd in de Bende-dossiers. Haemers, De Staerke, Farcy. Toch wel een interessant figuur.

Zijn leven is inderdaad goed te volgen via zijn Facebook-account met vaak documentaires en foto's van zij gangsterverleden/bestaan. Zo postte hij nog de gekende foto van het levend schild bij hun ontsnapping in 1993.

25

Berucht lid bende-Haemers keert terug naar België: “Hij heeft altijd gezegd dat hij op een dag zou terugkeren”

Twintig jaar nadat hij tot dertig jaar gevangenisstraf werd veroordeeld, mag de Macedonische topgangster Basri Bajrami terugkeren naar België. Bajrami was lid van de bende rond Patrick Haemers en een van de ontvoerders van oud-premier Paul Vanden Boeynants.

Hij was in 2012 een van de getuigen in de documentairereeks De Bende Haemers op VIER. Basri Bajrami (62) ontving de cameraploeg in zijn villa met zwembad in Skopje. Hij leek ondanks zijn veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf in België goed te hebben geboerd.

Bajrami opperde toen ook dat de misdaadbende destijds ten onrechte werd genoemd naar Patrick Haemers. “Hij had lef als hij gedronken of gesnoven had”, zei Bajrami. “Zonder deze middelen durfde hij niets. Hij was beter bij zijn ouders gebleven, met elke avond een glas melk voor het slapengaan.”

Bajrami wekte vooral ook de indruk dat hij een deel van het losgeld dat in 1989 werd betaald voor de bevrijding van oud-premier Paul Vanden Boeynants, 1,5 miljoen euro, had weten veilig te stellen.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

De arrogantie en het lef in de ogen en de wijze waarop hij Patricks zoon toesprak, toont hoe zelfzeker en narcistisch deze rekel is! Ik denk dat deze man tot heel veel in staat was en nog steeds is! Hij waant zich ook de enige echte en quasi onaantastbaar ... en allicht gaat dat een groot deel op voor wat zijn thuisland betreft! Zijn komst naar België zal echter niks aan het licht brengen hoor want zijn straf is uitgezeten en "zijn" bende is al lang opgedoekt. En ja hij lijkt goed geboerd te hebben!

Kijkt u ook eens naar foto's van vroeger en nu ... de kille nietsontziende blik heeft hij nog steeds dat wel!

27

Belgische politie verijdelt ontvoering minister van justitie

De Belgische politie heeft een poging om minister van justitie Melchior Wathelet te ontvoeren verijdeld. In verband hiermee zijn vijftien aanhoudingen verricht. De arrestanten stonden in nauw contact met de bende die eerder dit jaar oud-premier Paul Vanden Boeynants ontvoerde. Dit heeft de Belgische krant Het Volk zaterdag gemeld. De verdachten, die van Joegoslavische, Albanese of Turkse Komaf zijn, hadden Wathelet willen ruilen tegen Basri Bajrami. Dat is de Joegoslavische handlanger van Patrick Haemers, de Belgische gangster die onlangs kort na zijn aanhouding in Brazilië bekende de dader te zijn van de ontvoering van Vanden Boeynants.

Bron: Leeuwarder courant | 26 Juni 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

28

'VDB': Eerste arrestant in Metz Verdachte is een bekende crimineel

In de ontvoeringszaak-Paul Vanden Boeynants is gisteren de eerste arrestatie verricht. In de Noordfranse stad Metz werd de Belgische crimineel Basri Bajrami aangehouden, een bekende van het parket in Brussel. Bajrami die van Joegoslavische afkomst is, was bij zijn aanhouding in het bezit van 150.000 Zwitserse franken in duizendfrank-biljetten en een aantal goudstaven.

Het parket in Brussel heeft vanmorgen bevestigd dat Bajrami aan de tand wordt gevoeld over de verdwijning van de voormalige Belgische premier waaraan afgelopen maandagavond een einde kwam. Volgens nog onbevestigde bronnen werd het losgeld zondag door een tussenpersoon in Genève aan de ontvoerders van Vanden Boeynants uitbetaald. De Belgische autoriteiten weigerden ook vanmorgen 'in belang van het onderzoek' in te gaan op de vraag, waaruit het losgeld precies bestond en of het ook voor een deel is betaald in goud.

Nog voordat in Metz de eerste arrestatie plaatsvond, had de 69-jarige Paul Vanden Boeynants gezegd dat hij vermoedde ergens in Noord-Frankrijk te zijn vastgehouden. Volgens 'VDB' had de tocht per auto vanaf zijn schuiladres tot het station van Doornik in Zuid-België drie tot vier uur geduurd. De ontvoerders lieten Vanden Boeynants in Doornik achter. De gearresteerde gangster maakt deel uit van de in heel België gezochte bende van Patrick Haemers, die enkele bloedige overvallen op geldtransporten heeft verricht. Reeds kort na de ontvoering van Vanden Boeynants werden leden van deze bende door de speciale rijkswachteenheid Dyane geschaduwd, maar na enige tijd raakte zij het spoor bijster.

Bron: Het Parool | 16 Februari 1989

Belgische justitie op het spoor van ontvoerders 'VDB'

Met de aanhouding van de Belgische gangster Basri Bajrami in het Noordfranse Metz is mogelijk een grote slag geslagen. Daarmee zou niet alleen een spoor zijn gevonden naar de ontvoerders van Belgische oud-premier Paul Vanden Boeynants, maar wellicht ook naar de beruchte Bende van Nijvel.

Bajrami, een Belg van Joegoslavische afkomst, werd dinsdag door de Franse politie aangehouden in het station van Metz na een 1983 en 1985 in België een hele reeks bloedige overvallen pleegde, waarbij in totaal 28 mensen werden vermoord.

Hij werd al enkele weken gezocht, omdat men vermoedde dat hij betrokken was bij de ontvoering van VDB. Bajrami (34) behoort tot de bende van de voortvluchtige gangster Patrick Haemers. Belgische justitiekringen zeiden gisteren er voor 80 procent zeker van te zijn dat deze- Haemers het brein is achter de ontvoering van Vanden Boeynants.

Allerlei aanwijzingen brengen hem nu echter ook in verband met de Bende van Nijvel, die tussen Bij zijn aanhouding had Bajrami 150.000 Zwitserse franken (ruim ƒ200.000) bij zich in biljetten van 1000 frank. Het losgeld van ƒ3,5 miljoen voor Vanden Boeynants is ten dele betaald in biljetten van 1000 Zwitserse franken en deels in baar goud. Belgische politiemensen reisden direct naar Metz om de nummers van de bankbiljetten te vergelijken met hun eigen gegevens. Volgens nog onbevestigde berichten zouden de nummers echter niet overeenkomen. Maar lang niet alle bankbiljetten van het losgeld blijken te zijn genoteerd.

België heeft wel al om de uitlevering van Bajrami gevraagd. Hij wordt namelijk ook gezocht voor een reeks overvallen in België, waarvoor hij vorig jaar bij verstek tot tien jaar is veroordeeld. In 1987 hielp hij Haemers ontsnappen uit de Leuvense gevangenis. Die is verantwoordelijk voor een aantal gewelddadige overvallen. De Belgische justitie hield er al weken rekening mee dat Haemers achter de ontvoering van VDB zat. Omdat hij en Bajrami spoorloos waren, werd de vriendin van de laatste geschaduwd. Tot het afgelopen weekeinde verbleef zij in Nederland.

Bron: Leeuwarder courant | 17 Februari 1989

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube