71

Re: Gebruikte nummerplaten

Nummerplaat EXA 146 gebruikt met de VW Golf GTi (FGK 991) "Van Camp" was van een bepaalde M. N***T, eigenaar van de bvba Colorbel Paints (en niet "COLOR BELL" als mis gespeld in het dossier!)

Gewoonlijk, was die zwarte Golf thuis in Gozee (Thuin/Montigny-le-Tilleul), in Waterloo (andere woning of werkplaats van de eigenaar), en dicht bij rue du Mail/rue de Livourne/rue du Châtelain (werkplaats van de kinderen van de eigenaar) gebruikte.

Opvallend het naam en/of het nummerplaat zou (moet nog vastgesteld worden) in het agenda van Verzar geschreven worden!

Nummerplaat SX 676 (bewijsstuk N°359) gebruikt met de Saab in Nijvel was van en bepaalde K***N Simon, av. des Aubépines in Ukkel. Volgens mev. Zucker in haar rapport van 2008, K***N woonde av. des Coccinelles in Watermael (5 km)! Maar de K***N's van avenue des Coccinelles N°50 (met voornamen Théodore en Paul) waren diamantairen in Antwerpen, Pelikaan straat... Dicht bij waar Verzar en Lammers hadden in 1988 twee anderen diamantairen doodgeschoten. Bizar, nee?

Re: Gebruikte nummerplaten

Wanneer werd dat dan vastgesteld dat de nummerplaat EXA 146 gebruikt werd op de Golf GTI van Van Camp? Als men de (uitgebrande) Golf heeft gevonden in het Bois de Hourpes of tijdens één van de hold-ups in Beersel of Anderlues?

73

Re: Gebruikte nummerplaten

De reproductie van de nummerplaat EXA 146 stond nog op de verbrande auto in het bos van Hourpes.

De drie eerste letters van de plaat van de Golf in Beersel waren AUN of AVN of AYN, de drie laatste cijfers waren onbekend.

NB: Een andere zwarte Golf met nummerplaat ARN 008 was in augustus '83 in Leuven gestolen. Het is echter twijfelachtig of het in Beersel werd gebruikt.

Re: Gebruikte nummerplaten

We weten natuurlijk niet welke naam er stond genoteerd in de agenda van Francis Verzar. In een krantenartikel wordt wel wel gewag gemaakt van de moord op het Pools koppel juweliers in het Henegouwse Anderlues op 1 december 1983 maar van de overval op de Delhaize van Beersel op 7 oktober 1983 wordt er niets geschreven » Nieuws

Re: Gebruikte nummerplaten

Enkel over die wagens en de gebruikte kentekens zou je een zeer interessante studie kunnen maken. De oorspronkelijke wagen met kenteken EXA-146 stond inderdaad ingeschreven op Colorbel paints sprl, zetel in Fontaine-l'évêque. De garage waar die wagen onderhouden werd was - net zoals voor een paar andere wagens in verband met deze feiten - de VW in Waterloo.

De zwart gespoten Golf van Van Camp werd gezien in de streek van Lobbes, Fontaine-l'Evêque. Fontaine-l'évêque ligt net naast... Anderlues.

Een garagist uit Ecaussinnes ontmoet twee verdachte personen die een portier van een Golf zoeken. Ze zien er zo verdacht uit dat hij goed bekijkt hoe ze eruit zien en het kenteken van hun wagen noteert. Later komt de politie bij hem uit. Hij vertelt zijn verhaal. Eén van beiden is Baloo Becker, formeel herkend in Temse en (met voorbehoud) herkend door een agent bij de feiten van Nijvel. De andere is Francesco Nardella, die een atelier heeft waar aan wagens wordt gewerkt. Bij een huiszoeking vindt men daar zwarte verf van het merk 'Silkers' (Dupont de Nemours). Met welke verf was de Golf van Van Camp herspoten? Exact dezelfde. Door wie was Nardella al vernoemd als mededader voor 'Nijvel'? Michel Cocu.

En zo gaat het maar door en door.

76

Re: Gebruikte nummerplaten

Zie ook » Forum