51

Re: Claude Nitelet

DeadLetterBox, inderdaad juist, je bewering. Bijna iedere US multinational gevestigd in België had wel een mannetje in zijn bestand (meestal bij Finance) die hand en spandiensten leverde voor het hogere belang. Iedere wakkere nachtwaker kon ze er zo uithalen. Ze hadden ieder een apart bureel, geen secretaresse, deden al eens overuren (tijdsverschil met de US) en werden bewonderd door de overige US-expats. Controleerden hun E-mail en binnengekomen faxen zelfs in het week-end (na inzage door de nachtwaker,of kuisploeg). Werden ook steeds uitgenodigd op Ambassade-feestjes en ronselden meelopers. Gladde amicale individuen steeds bereid om hun arm rond je schouder te leggen, piekfijn gekleed en een blitse leasing BMW onder andere. Steeds hun mond vol over D-Day, Arnhem en Bastonge!

Ooit vond ik een fax (op de grond) waarin vermeldt stond om hun kinderen niet met een bepaalde bus naar een bepaalde school te sturen maar uit veiligheidsoverwegingen zelf het transport ter hand te nemen. Als je dan ook de titels van de US kranten las in die tijd: WAR IN EUROPE aangaande Joegoslavië, nou ja? Als je dan leest welke personaliteiten deel uitmaken van de Directors Board van de firma in de US: Vice-Admirals, Army generals, Navy specialisten, ... Allen op rust gesteld natuurlijk. cool

Maar ja, doet niet terzake, ik zag zulke aanwijzingen ook in Franse, Duitse en Engelse multinationals.

Re: Claude Nitelet

Just Leo. Ook Group4 en Securitas zijn gekend om hun banden met de jongens van CIA. Als je dan weet dat Group4 tal van ambassades heeft beveiligd met alarmsystemen en cctv die door G4 zelf ook kan worden gecontroleerd en opgevolgd vanuit hun Dispatching in Zaventem... Of de gegevens die de firma's bijhouden over hun klanten, vormt een enorme informatie bron. Neem nu de transporten van waarden, ze weten hoeveel en van wie en naar waar. Nuja, we wijken af!

Servo per Amikeco

Re: Claude Nitelet

Merovinger wrote:

Hij werd ook verdacht van 14 moorden (buiten deze van de Bende van Nijvel).

Wat is de bron hiervan?

Re: Claude Nitelet

Eric Donkaew wrote:

Wat is de bron hiervan?

Sud Presse.

Re: Claude Nitelet

Eén van de opgesomde toevalligheden rond Nitelet, is de vondst van de achterbank van de Golf die gebruikt werd bij de overvallen van Eigenbrakel en Overijse. Ik heb nooit geweten dat deze achterbank gevonden werd. ik dacht dat enkel de achterbank van de Golf van Van Camp gevonden werd in de nabijheid van de Delhaize van Beersel.

Is dit een fout van de journalist of verzinsel van Claude Nitelet? Of is dit één van de elementen die de speurders nog nooit aan de buitenwereld kenbaar hebben gemaakt?

De vraag is ook om welke Golf dit precies gaat? De Golf die in Erps-Kwerps werd gestolen en die in het bos van Houssiere verbrand werd teruggevonden?

56 (edited by Merovinger 11-02-2013 10:57)

Re: Claude Nitelet

Volgens La Libre.be zou onderzoeksrechter Michel de komende dagen vergaderen met het parket en de speurders. Er zijn inderdaad recent nieuwe, en van groot belang zijnde, elementen opgedoken in het onderzoek. Er zal eveneens een oproep naar de bevolking gebeuren. Maar de onderzoeksrechter zal eerst de info aan de families van de slachtoffers medelen.

Bron: La Libre.be | 7/2/2013

57

Re: Claude Nitelet

Merovinger wrote:

Is dit een fout van de journalist of verzinsel van Claude Nitelet? Of is dit één van de elementen die de speurders nog nooit aan de buitenwereld kenbaar hebben gemaakt?

Ik stelde mij dezelfde vraag bij de wapens aan het warenhuis in Overijse. Bedoelden ze hier niet Aalst? Was dit geen fout van de journalist?

Merovinger wrote:

Er zal eveneens een oproep naar de bevolking gebeuren.

Een paar onbekende robotfoto's die ze eindelijk op geel A2-papier hebben gedrukt? Het zal in ieder geval een interessante nieuws-periode worden.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

58

Re: Claude Nitelet

Merovinger wrote:

Er zijn inderdaad recent nieuwe, en van groot belang zijnde, elementen opgedoken in het onderzoek.

"Des éléments nouveaux - de toute grande importance, dit Mme Michel - sont en effet apparus récemment dans l’enquête."

Als mijn kennis Frans nog juist is, betekent dit zelfs: 'van zeer groot belang'. Ontknoping nakende?

Re: Claude Nitelet

louisfrancois wrote:

Sud Presse.

Ja maar, geen linkje of zo? Nitelet is sowieso nooit veroordeeld voor 14 moorden, anders was hij inmiddels wereldberoemd in Europa. Hij zal toch ook nooit officieel verdacht zijn geweest van zo veel moorden, anders was hij - in wat mindere mate - ook heel berucht geweest.

Wat dan wel? Was hij een gewapende beroepsinbreker die de neiging had om bij betrapping direct te schieten? Dat zou een parallel zijn met de werkwijze van de Bende van Nijvel: aanvankelijk waren dat gewapende en schietgrage inbrekers die in de loop der tijd hun werkterrein hebben uitgebreid tot (kennelijk) lucratievere hold-ups in warenhuizen. Hetgeen, zoals bekend, van kwaad tot erger ging.

Gewoon gajes, let op mijn woorden.

Re: Claude Nitelet

Ik zou me niet blind staren op Nitelet. Er zullen de laatste maanden ongetwijfeld tientallen criminelen ondervraagd zijn die op een of andere manier kunnen gelinkt worden aan de Bende. Nitelet is een en slechts een persoon van die tientallen die met de pers heeft gepraat. De anderen zijn ongetwijfeld even belangrijk. Wel interessante info is het misdaadmilieu waar men blijkbaar zoekt. Nitelet, Savonnet, Zeyen, De Staerke, Menin,  Dewit, Lammers, Haemers en hun kompanen. Maar spijtig genoeg is dat zowat iedereen die hier op site vernoemd wordt.