111

Re: Samenkomsten

Bonkoffsky? De opdrachten om de parking te verlaten om 19u30? De Porsches die niet achter de daders aanmochten? Of de nieuwe tip over de staatsveiligheid?

Re: Samenkomsten

'Slachtoffers Bende van Nijvel allesbehalve hoopvol'. Bekijk hier de reportage » www.tvoost.be

Re: Samenkomsten

Tru Dat wrote:

Bonkoffsky? De opdrachten om de parking te verlaten om 19u30? De Porsches die niet achter de daders aanmochten? Of de nieuwe tip over de staatsveiligheid?

Als... als... als het allemaal klopt? Maar ik vermoed dat ook de speurders dit wel checken of al hebben gecheckt en vooralsnog is er niets noppes nada dat iets of wat tot het vinden van een oplossing heeft bij geleid. Ik zeg daarmee niet dat die bevelen niet zijn gegeven maar dat na checken ervan allicht een heel andere reden aan de grondslag ligt ervan. En het dus eigenlijk niet is wat velen hier denken.

Wat betreft de laatste tip (van vandaag door David) zal nog een en ander moeten blijken en duidelijker worden.

114

Re: Samenkomsten

Ik blijf hoopvol afwachten.

Re: Samenkomsten

Merovinger wrote:

Slachtoffers Bende van Nijvel komen samen voor infosessie: “Doorbraak in de zaak moet snel komen”

In Dendermonde komen op dit moment de slachtoffers van de Bende van Nijvel samen voor een infosessie over hun rechten als slachtoffer en welke mogelijkheden ze hebben. Op de infosessie zal niet gepraat worden over de zaak zelf of over de tips die zijn binnengekomen.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Slachtoffers en nabestaanden Bende van Nijvel blijven met vragen na uitleg over hun rechten

In Dendermonde hebben de slachtoffers en nabestaanden van de Bende van  Nijvel meer uitleg gekregen over hun rechten door het federaal parket. Maar sommigen reageren teleurgesteld na de bijeenkomst. "We blijven met vragen zitten", klinkt het.

De slachtoffers en nabestaanden kregen in Dendermonde meer uitleg door het federaal parket over hun rechten wat betreft begeleiding en het financiële aspect. Maar niet alle slachtoffers en nabestaanden zijn tevreden na de bijeenkomst.

Slachtoffer David Van de Steen reageert heel teleurgesteld. "Ik had gedacht dat men na 30 jaar in staat zou zijn om slachtoffers iets van hoop te geven, al was het financieel, maar er is niks", zegt Van De Steen. "Op geen enkele vraag komt er antwoord, omdat er nog geen beslissingen zijn genomen. We krijgen gewoon een informatiefolder met nummers en adressen waar we terechtkunnen als we vragen hebben."

Ook Nathalie Palsterman, die haar vader verloor bij een aanslag door de Bende van Nijvel, is ontgoocheld. "Ik had verwacht dat men antwoord zou geven op de vragen die we in december hebben gesteld in Charlerloi, en dat blijkt niet te zijn", zegt Palsterman. "Ik wou onder meer weten hoe het zit met de rechtshulp, want dat is hier niet voorzien. Bepaalde slachtoffers hebben ook levenslange zorg nodig en moeten nog operaties ondergaan. Zij zouden automatisch een attest moeten krijgen voor levenslange vergoeding. En men weet ook nog niet hoe het zit met de emotionele financiële vergoeding. De kosten voor psychologische begeleiding zou automatisch moeten worden terugbetaald. Ik heb zo veel vragen, nu wil ik gewoon antwoord".

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Op de agenda van de Commissie voor de Justitie van morgen 18.09.2018 staat de bespreking op het programma van het wetsontwerp tot wijziging van de wet van 1 augustus 1985 houdende fiscale en andere bepalingen wat de hulp aan de slachtoffers van terrorisme en opzettelijke gewelddaden betreft.

Re: Samenkomsten

Slachtoffers van de Bende van Nijvel krijgen extra financiële hulp via Slachtofferfonds

Dinsdag werd in de Kamercommissie Justitie een wetsontwerp goedgekeurd dat voorziet in een extra financiële tegemoetkoming aan slachtoffers van zogenaamde ‘cold cases’. “Ik hoop dat dit voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel toch een klein verschil kan maken”, zegt parlementslid Sarah Smeyers (N-VA).

Lees hier het hele artikel » Nieuws

117

Re: Samenkomsten

De nabestaanden en slachtoffers van de Bende van Nijvel hebben een brief gekregen en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Wat er verteld gaat worden is niet gekend.

Gerecht roept nabestaanden Bende van Nijvel op, mogelijk eind aan onderzoek

De nabestaanden van de Bende van Nijvel hebben een brief van het gerecht gekregen en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek binnenkort mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard zaterdag.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Triest historisch moment in de maak rond Bende van Nijvel? “De brief die we kregen, lijkt duidelijk”

Na 38 jaar speuren is er een triest historisch moment in de maak. Het onderzoek naar de Bende van Nijvel, die 28 doden maakte begin jaren 80, wordt wellicht dra afgesloten zonder dat de daders gevonden of gestraft zijn. “De brief die we van het gerecht kregen, lijkt duidelijk. Het stopt eind juni”, klinkt het alvast bij de advocaten van de nabestaanden.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

118

Re: Samenkomsten

Advocaat Stefaan Vandenbussche:

"Ik heb nog bijkomende onderzoeksdaden gevraagd naar belangrijke getuigen die vreemd genoeg nooit verhoord zijn, maar de onderzoeksrechter heeft onze vraag afgewezen, onbegrijpelijk”.

23.03.2023

Bossi wrote:

.../... Ik blijf het er ook moeilijk mee hebben dat zelfs 40 jaar na de feiten belangrijke getuigen nog niet werden verhoord. Met belangrijke getuigen bedoel ik dat er toch een weg zou kunnen geopend worden in het oplossen van een misdaad. Op sommige vlakken blijft het Federaal Parket en de onderzoeksrechter toch wel in gebreke. In verschillende dossiers weliswaar. Een eigen visie en standpunt volharden is in zulke omvangrijke dossiers niet de gewenste houding.

119

Re: Samenkomsten

Als de onderzoeksrechter meedeelt dat ze het onderzoek gaat afronden en stop zetten en ze geen informatie geeft over het DNA-onderzoek, dan raad ik de slachtoffers aan om vragen te stellen over het DNA-onderzoek:

  • Wat is de stand van zaken in het DNA-onderzoek, gezien de nieuwe wetenschappelijke mogelijkheden en de nieuwe DNA-wet?

  • Is er met de DNA-stalen een verwantschapsonderzoek gebeurd?

  • Is er met de DNA-stalen fenotypering gebeurd?

  • Indien nee, waarom is dit niet gebeurd? In de zaak-Caeckaert heeft dit al nieuwe informatie opgeleverd.

  • Indien ja, wat was het resultaat van dit onderzoek?

De antwoorden op de vragen lijken me relevant gezien de nieuwsberichten in verband met de zaak Caeckaert » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube