111

Re: Samenkomsten

Bonkoffsky? De opdrachten om de parking te verlaten om 19u30? De Porsches die niet achter de daders aanmochten? Of de nieuwe tip over de staatsveiligheid?

Re: Samenkomsten

'Slachtoffers Bende van Nijvel allesbehalve hoopvol'. Bekijk hier de reportage » www.tvoost.be

Re: Samenkomsten

Tru Dat wrote:

Bonkoffsky? De opdrachten om de parking te verlaten om 19u30? De Porsches die niet achter de daders aanmochten? Of de nieuwe tip over de staatsveiligheid?

Als... als... als het allemaal klopt? Maar ik vermoed dat ook de speurders dit wel checken of al hebben gecheckt en vooralsnog is er niets noppes nada dat iets of wat tot het vinden van een oplossing heeft bij geleid. Ik zeg daarmee niet dat die bevelen niet zijn gegeven maar dat na checken ervan allicht een heel andere reden aan de grondslag ligt ervan. En het dus eigenlijk niet is wat velen hier denken.

Wat betreft de laatste tip (van vandaag door David) zal nog een en ander moeten blijken en duidelijker worden.

114

Re: Samenkomsten

Ik blijf hoopvol afwachten.

Re: Samenkomsten

Merovinger wrote:

Slachtoffers Bende van Nijvel komen samen voor infosessie: “Doorbraak in de zaak moet snel komen”

In Dendermonde komen op dit moment de slachtoffers van de Bende van Nijvel samen voor een infosessie over hun rechten als slachtoffer en welke mogelijkheden ze hebben. Op de infosessie zal niet gepraat worden over de zaak zelf of over de tips die zijn binnengekomen.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Slachtoffers en nabestaanden Bende van Nijvel blijven met vragen na uitleg over hun rechten

In Dendermonde hebben de slachtoffers en nabestaanden van de Bende van  Nijvel meer uitleg gekregen over hun rechten door het federaal parket. Maar sommigen reageren teleurgesteld na de bijeenkomst. "We blijven met vragen zitten", klinkt het.

De slachtoffers en nabestaanden kregen in Dendermonde meer uitleg door het federaal parket over hun rechten wat betreft begeleiding en het financiële aspect. Maar niet alle slachtoffers en nabestaanden zijn tevreden na de bijeenkomst.

Slachtoffer David Van de Steen reageert heel teleurgesteld. "Ik had gedacht dat men na 30 jaar in staat zou zijn om slachtoffers iets van hoop te geven, al was het financieel, maar er is niks", zegt Van De Steen. "Op geen enkele vraag komt er antwoord, omdat er nog geen beslissingen zijn genomen. We krijgen gewoon een informatiefolder met nummers en adressen waar we terechtkunnen als we vragen hebben."

Ook Nathalie Palsterman, die haar vader verloor bij een aanslag door de Bende van Nijvel, is ontgoocheld. "Ik had verwacht dat men antwoord zou geven op de vragen die we in december hebben gesteld in Charlerloi, en dat blijkt niet te zijn", zegt Palsterman. "Ik wou onder meer weten hoe het zit met de rechtshulp, want dat is hier niet voorzien. Bepaalde slachtoffers hebben ook levenslange zorg nodig en moeten nog operaties ondergaan. Zij zouden automatisch een attest moeten krijgen voor levenslange vergoeding. En men weet ook nog niet hoe het zit met de emotionele financiële vergoeding. De kosten voor psychologische begeleiding zou automatisch moeten worden terugbetaald. Ik heb zo veel vragen, nu wil ik gewoon antwoord".

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Op de agenda van de Commissie voor de Justitie van morgen 18.09.2018 staat de bespreking op het programma van het wetsontwerp tot wijziging van de wet van 1 augustus 1985 houdende fiscale en andere bepalingen wat de hulp aan de slachtoffers van terrorisme en opzettelijke gewelddaden betreft.

Re: Samenkomsten

Slachtoffers van de Bende van Nijvel krijgen extra financiële hulp via Slachtofferfonds

Dinsdag werd in de Kamercommissie Justitie een wetsontwerp goedgekeurd dat voorziet in een extra financiële tegemoetkoming aan slachtoffers van zogenaamde ‘cold cases’. “Ik hoop dat dit voor de slachtoffers van de Bende van Nijvel toch een klein verschil kan maken”, zegt parlementslid Sarah Smeyers (N-VA).

Lees hier het hele artikel » Nieuws