Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

De informant aan wie Ertryckx het gemeld had was J. Genevois.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

Als Asterix een duiker was, dan zijn volgende individu's mogelijke "onderwatergezellen": Bouhouche, Nitelet en Weykamp.

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

http://i71.servimg.com/u/f71/11/21/10/03/cce00042.jpg

Bron: La Derniere Heure | 17 juni 1988

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

Ben wrote:

Het leidde wel tot de opheldering van een misverstand: garages die door Ertryckx zouden zijn gehuurd, bleken in feite te zijn gehuurd door iemand anders ... die in dezelfde periode en in dezelfde gemeente werd vermoord als Ertryckx.

Het zou misschien interessant kunnen zijn om te weten wie in dezelfde periode vermoord is in dezelfde gemeente en die garages huurde. Vooral het meervoud: waarom verschillende garages. In dezelfde periode zijn ook de campingmoorden gepleegd.

Tevens de datum van de afspraak met Libert: 31 januari 1983, 2 à 3 dagen na de diefstal van de Peugeot met een mogelijke link met de aanslag op Franse doelen maar het begin van de supermarktovervallen van de Bende van Nijvel. Juist het element waar Ertryckx verklaringen over aflegde.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

De datum van de afspraak tussen Libert en Ertryckx op 31/1 is misschien wel belangrijk. Het is drie dagen na de diefstal van de Peugeot.

Over de Peugeot (» Forum):

Le nom de D., dont la voiture Peugeot 504 du ministère de la Culture avait été volée et utilisée par les tueurs avant d'être abandonnée à 200 mètres du restaurant "Aux 3 Canards" (...), apparaît dans les circonstances suivantes: un fonctionnaire du ministère de la Culture également, H.D., identifié à partir des documents de Latinus, a déclaré avoir connu à la fois Latinus et D., Latinus ayant sollicité une intervention de sa part et D. ayant travaillé au même ministère de la Culture que ce fonctionnaire; ce même témoin aurait également connu le chauffagiste V., qui s'est suicidé et qui été présenté comme se situant dans la mouvance WNP.

Zou Ertryckx die V. gekend hebben? Beiden zaten in dezelfde branche: verwarming en pompen. Barbier zegt over Van Vinck dat hij vermoord is zoals Latinus. Van Vinck was een goede vriend van Latinus en soms zijn lijfwacht en liep veel in legerkleren rond.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

26

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

the end wrote:

De datum van de afspraak tussen Libert en Ertryckx op 31/1 is misschien wel belangrijk. Het is drie dagen na de diefstal van de Peugeot.

In de agenda van Libert staat op die dag een afspraak met een zekere Asterix. Het is echter niet zeker dat deze Asterix Ertryckx is.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

Er is geen zekerheid dat is zo, maar er zijn vele elementen die het doen vermoeden dat het om Ertryckx gaat.

De politie vond een Pontiac met een lijk aan het stuur. Het ging om François Ertrijckx, een diepzeeduiker die ooit een medaille had gekregen omdat hij iemand het leven had gered. De Brusselse pompenmonteur die vanwege zijn Gallische snor zijn stripnaam kreeg [Asterix], was doodgeschoten door een onbekende die naast hem op de passagiersstoel zat. Een getuige had daar die avond twee mannen zien discussiëren.

Het is ook via de diefstal van de Peugeot dat WNP aan de Bende van Nijvel gelinkt wordt. Na Nijvel zijn het zelfs WNP-leden die vermoeden dat er leden bij betrokken zijn.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

Op 16.01.1985 stelde de BOB van Waver een proces-verbaal op waarin zij relateren dat Van Binst hen had toevertrouwd dat hij Louvaert in oktober 1983 met zijn wagen naar een plaats in de Ardennen had gebracht, voorbij Marche-en-Famenne, tot bij een toenmalige eerste wachtmeester bij de rijkswacht. Louvaert heeft toen aan de rijkswachter een kogelvrije vest en twee à drie wapen geleverd.'

Dat is een kleine week voor Ertrijckx vermoord is.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

Een extra element dat de veronderstelling dat Ertryckx de Asterix uit de agenda van Libert is, is het briefje van 20 fr. Die gescheurde briefjes van 20 fr stammen uit de gehele beginperiode. Eind jaren '80 werden die briefjes reeds vervangen door andere herkenkaarten. Dus als Libert meldt dat Asterix uit het Front de la Jeunesse komt en maar in de marge van WNP actief was, komt dit ook voor een stuk overeen met Ertryckx.

Libert had 3 dagen na de diefstal van de Peugeot een afspraak met Asterix. Latinus en Guy Van Vinck worden genoemd voor die diefstal en Jandrain voldoet aan de persoonsbeschrijving. Ertryckx moet Latinus gekend hebben uit de beginperiode.

Dan is er nog dat Ertryckx een week nadat Van Binst zijn verhaal doet sterft en dat Louvaert sterft in de periode dat Latinus doodsbedreigingen krijgt. Louvaert zou wel eens één van de daders van Ukkel kunnen zijn, die met het maatje 46, wat geen mannenmaat is. En Ertryckx kan van dit alles op de hoogte geweest zijn.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Anderlecht: 22 Januari 1985

Hoe meer opzoekingen ik doe, hoe interessanter Ertrijckx wordt. Hij moet heel veel figuren uit de onderwereld gekend hebben als lijfwacht en portier. Hij moet zeker Michel Verdeyen gekend hebben alsook de brandstichters van Pour, zoals Van Hove, via zijn FJ verleden. Tevens stond hij in relatie met namen die genoemd worden in de zaak Van Hees

In het artikel dat Mero gepost heeft in post 23 staat dat Ertrijckx het heeft over een ex-SIE lid die personen zoekt voor schijn-overvallen. Montel zoekt in Oostende en wordt in de zomer van '85 vermoord, Van Hees zou het ook over Oostende gehad hebben. In de korte periode na de diefstal bij SIE heeft de rijkswacht van Oostende een document opgemaakt over een ex-SIE/ of rijkswachter van Oostende die mogelijks betrokken was bij de diefstal. Bij de voorwerpen die gevonden zijn in '85 het Bois de la Houssière is er een link naar Oostende (treinticket) en ook naar Gladio (het naamplaatje)!

In '85 waren er de 6 Gladio-oefeningen. Oostende en omgeving was belangrijk voor die mannen, ze kwamen er (uitrusten) en er zat een team van (ex-) SIE bij.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.