Rechterhand van Farcy weer in heroïnehandel – Dikke Marcel en 7 anderen aangehouden

De 33-jarige Marcel Castris, de rechterarm in België van de voortvluchtige groothandelaar in heroïne Albert ‘Bruno’ Farcy, is dinsdag opnieuw aangehouden. In 1980 werd ‘dikke Marcel’, zoals iedereen hem noemt, veroordeeld tot zes jaar cel in het eerste luik van drie nauw verwante processen: Castris – François – Vienne.

In de jaren 1973-1978 was Castris erg actief in cafés in de buurt van de Brusselse Beurs en het Sint-Goriksplein. Vooral in een nachtclub aan de Lakenweversstraat [de Candy’s Bar] zette hij een ware groothandel in heroïne op het getouw, in opdracht van de lui achter de schermen, Albert Farcy en zijn broers Edmond en Michel. Toen Vienne in 1978 in Pakistan werd aangehouden met een lading heroïne voor Farcy, verklikte hij Castris. Een tijdje geleden kwam Castris vrij en de heroïnehandel herbegon.

Behalve Castris werden ditmaal nog zeven personen aangehouden. Ook in het vorige dossier-Castris waren er een tiental betichten. Ditmaal werd ‘slechts’ één kilo heroïne ontdekt maar men zou ook op het spoor gekomen zijn van een belangrijke wapenzwendel. De wapens zouden daarbij als betaalmiddel voor de heroïne hebben gediend en Dilbeek zou de draaischijf zijn geweest van deze ruilhandel. Het is zelfs mogelijk dat sommige van deze wapens in verband staan met gewelddadige overvallen.

Bron: Het Laatste Nieuws | 18 januari 1984