Re: Marcel Castris

Rechterhand van Farcy weer in heroïnehandel – Dikke Marcel en 7 anderen aangehouden

De 33-jarige Marcel Castris, de rechterarm in België van de voortvluchtige groothandelaar in heroïne Albert ‘Bruno’ Farcy, is dinsdag opnieuw aangehouden. In 1980 werd ‘dikke Marcel’, zoals iedereen hem noemt, veroordeeld tot zes jaar cel in het eerste luik van drie nauw verwante processen: Castris – François – Vienne.

In de jaren 1973-1978 was Castris erg actief in cafés in de buurt van de Brusselse Beurs en het Sint-Goriksplein. Vooral in een nachtclub aan de Lakenweversstraat [de Candy’s Bar] zette hij een ware groothandel in heroïne op het getouw, in opdracht van de lui achter de schermen, Albert Farcy en zijn broers Edmond en Michel. Toen Vienne in 1978 in Pakistan werd aangehouden met een lading heroïne voor Farcy, verklikte hij Castris. Een tijdje geleden kwam Castris vrij en de heroïnehandel herbegon.

Behalve Castris werden ditmaal nog zeven personen aangehouden. Ook in het vorige dossier-Castris waren er een tiental betichten. Ditmaal werd ‘slechts’ één kilo heroïne ontdekt maar men zou ook op het spoor gekomen zijn van een belangrijke wapenzwendel. De wapens zouden daarbij als betaalmiddel voor de heroïne hebben gediend en Dilbeek zou de draaischijf zijn geweest van deze ruilhandel. Het is zelfs mogelijk dat sommige van deze wapens in verband staan met gewelddadige overvallen.

Bron: Het Laatste Nieuws | 18 januari 1984

Re: Marcel Castris

Eerste post in dit topic:

"Castris van zijn kant deed veel zaken met de Libanezen van Hage Maroun, drugs en wapens. En met Juan Mendez

Heeft iemand onder jullie meer info over Castris vs Juan Mendez.
- Castris de contacten met Libanon, Juan de end-user certificaten & Castris drugs aan Henk Romy / Bruno Farcy?

Re: Marcel Castris

Insp. Witse wrote:

Eerste post in dit topic:

"Castris van zijn kant deed veel zaken met de Libanezen van Hage Maroun, drugs en wapens. En met Juan Mendez

Heeft iemand onder jullie meer info over Castris vs Juan Mendez.
- Castris de contacten met Libanon, Juan de end-user certificaten & Castris drugs aan Henk Romy / Bruno Farcy?


Hee Insp. Witse... over de end-user certificaten waar Juan Mendez mee sjoemelde vertelde Jean Bultot eerder:

“Volgens mijn informatie gaat het erom dat Israëlisch wapentuig verkocht raakt aan Arabische landen en dat België de draaischijf vormt voor die handel. Zo'n derde land is nodig omdat de Israëlische wetgeving dergelijke trafiek vanzelfsprekend verbiedt. Wapenhandel is al niet zo proper maar daar komt bij dat de wapens worden betaald met drugs zodat het helemaal een vuile zaak wordt.
Als ik goed ben ingelicht, levert FN-directeur Juan Mendez de zogenaamde end-user-certificaten, documenten die een welbepaald land als de eindbestemming aanduiden van een partij wapens. In dit geval gaat het natuurlijk om valse eindbestemmingen, de wapens vertrekken zogezegd naar een Zuidamerikaans land terwijl ze daar in werkelijkheid helemaal niet naar toe vertrekken


Relevant aan deze informatie moet even deze post/informatie gekoppeld worden, met een correctie in de geciteerde post:

sherlock wrote:

In het jaar 1984 bevestigde een zekere "Asterix" dat het hoofd van de moordenaars een gendarme was die Dany heette. We denken meteen aan Madani Bouhouche die zichzelf Dany noemde. De zogenaamde Dany voorzag de moordenaars van wapens en betaalde ze voordat ze naar het Vreemdelingenlegioen gingen. De aanvallen werden naar verluidt gesponsord door een Amerikaans bedrijf dat met Delhaize concurreerde en elke moordenaar ontving vandaag het equivalent van 15.000 euro.
Vreemd genoeg zei Asterix dat een Zuid-Amerikaan die voor de FN werkte vermoord zou worden omdat de Bende Van Nijvel hem niet langer vertrouwde. In dit jaar 1984 had nog niemand van Bouhouche of Juan Mendez gehoord ... Asterix werd op 22 januari 1985 vermoord en later ook Juan Mendez volgens een vergelijkbare modus: in zijn auto geschoten door verschillende kogels in de hoofd.
De echte naam van Asterix was François Ertrijckx.

https://www.djazairess.com/fr/infosoir/ … 0a6AGW3E2I

Verschillende bronnen getuigen dus van de levering van valse end-user certificaten door Juan Mendez.

Verder lees je een duidelijke link tussen Castris en Beijer en Bouhouche:

Guy Bouten heeft Marcel Castris ontmoet. Hieronder het verslag uit De Bende van Nijvel:
"Ik werkte toen nog als informant voor de GP, voor commissaris Christian De Vroom die later de grote baas is geworden. Jozef Vienne, een drugskoerier van Farcy, was toen in Karachi aangehouden en ik vreesde dat men Bruno problemen wou bezorgen. Later heeft de DEA mij aangeworven. Ik had een plek naast god, als je begrijpt wat ik bedoel."
Je kon Bruno Farcy afschermen.
"Inderdaad. Ook met de drugssectie van de BOB was het goed zaken doen. Met Bouhouche en Beijer bijvoorbeeld. In het leven is het geven en nemen. Ik gaf hen van tijd tot tijd een kleine dealer die mij voor de voeten liep. Pas op, die mannen waren ook niet van gisteren. Ik was voor hen de deur naar Bruno Farcy en die opende voor hen perspectieven naar de Chinese triades en ook de cosa nostra die in het begin van de jaren tachtig heel actief was in de aanmaak van heroïne."

Uit de vele bijdragen hier, maar vooral uit de vele bekende gekende en geverifieerde informatie is er absoluut zeker een betrokkenheid van Madani Bouhouche rechtstreeks of onrechtstreeks tot de Bende Van Nijvel.  Hoewel sommigen hier hun

imazibraine wrote:

...stinken....

-de best doen om dit te minimaliseren:

imazibraine wrote:

Die zakken werden er ingegooid nog vóór Bouhouche in de cel zat.

imazibraine wrote:

Ik heb je gevlei niet nodig, Trobken.
Ik wantrouw je posts, die altijd in dezelfde richting gaan : slaafs geloofwaardigheid geven aan de speculaties van het Parket van Charleroi, hoe onwaarschijnlijk die ook mogen zijn. Het lijkt wel alsof jij een journalist bent die niet neen gezegd heeft tegen een contract met de Staatsveiligheid, zoals Lars Bové dat wel deed....


Inhoudelijk lezen is voor sommigen erg moeilijk, ik mag toch veronderstellen dat anderen wel merken dat ook deze bijdrage over iets anders gaat dan de wonderbaarlijke vondst.
Om even verder te gaan dus...
In het grote spinnenweb is alles met mekaar verweven...ik weet het, ik wijk nu even af maar om even de complexiteit te benadrukken:
Terloops even dit detail vermelden over deze Hage Maroum:

De onderzoekers hebben vernomen dat Constantin Angelou contacten had met Hage Maroum die de naam heeft drugs te verhandelen (Bron:https://www.dekamer.be/digidoc/DPS/K2044/K20442499/K20442499.pdf)

Op 14 mei 1992 ondervroeg de integere Cel Waals Brabant Hage Maroun over de autohandel en worden er hem oa foto's van Constantin Angelou getoond, maar hij beweert die persoon niet te kennen.  Merkwaardig hee want in zijn agenda van 1980-1982 stond het telefoonnummer van -de door de Bende Van Nijvel vermoorde taxichauffeur- Constantin Angelou...


Jean Bultot geeft een van de sleutels tot de -hier komen we- wapenhandel Castris-Mendez-Bouhouche-Beijer-Maroum:

"Adjudant Goffinon toonde me eens een foto van prins Albert met Hage Maroun, een van de belangrijkste voormannen van de christelijke Falangisten uit Libanon in Brussel en een notoir wapen- en drugshandelaar. Ik geloof zelfs dat hij aan de heroïne zat."

Ook Albert Raes geeft hier wat info over:

François Raes: "Goffinon vertelde me eens over zijn contacten met de Libanees Hage Maroun die hij er stiekem van verdacht lid te zijn van de Bende van Nijvel. Maroun overhandigde hem ooit een jachtgeweer met afgezaagde loop gebruikt bij twee hold-ups in Waals-Brabant. Maroun kreeg ook een GP 9 mm van de drugsdealer Vincent Louvaert. Louvaert zou voor Maroun een Libanees hebben vermoord. Haroun verkocht het wapen in Beiroet, waar het zeer gegeerd was. Maar het pistool zou door de Bende zijn gebruikt en diende ook om een Libanees neer te schieten. Toen via Interpol bleek dat men in Beiroet het wapen in beslag had genomen vroeg de GP’er Daniel Cirlande uitdrukkelijk om een rogatoire te sturen en het wapen te onderzoeken. Maar de top van het gerecht ging niet in op dit verzoek."

Suzanne, de dochter van Hage Maroun die nog voor ARI gewerkt heeft en heel euhm close was met Bouhouche verdedigde haar vader:

"Mijn vader heeft niets met de Bende te maken. Ik moet toegeven dat er wel geruchten de ronde deden. De cel van Jumet liet enkele jaren geleden zijn lijk opgraven om te zoeken naar mogelijke DNA sporen en heeft niets gevonden!"

De onderzoekspiste-Maroun, is in het Dossier van de Bende Van Nijvel ingeschreven onder referte F18, en opgenomen in een enkel karton (K57) dat onderverdeeld is in 6 mappen met welgeteld 265 documenten, die gedateerd zijn van 12 februari 1988 tot 29 december 1994.

imazibraine wrote:

En dat alle vingerafdrukken uit het dossier verdwenen zijn

Ter info, ook in dit karton (K57)  zitten er vingerafdrukken.

Er is nog veel meer relevante informatie, maar ik ga nu van het zonnetje genieten....

Re: Marcel Castris

Dank je Trobken! Het is onder meer door deze aangehaalde paragrafen / persoonlijk onderzoek dat er in mijn mening een aantal belangrijke connecties naar boven komen.

Het is op de eerste plaats Bruno Farcy dat in de jaren 70 gekroond wordt tot drugsbaron. Deze realisatie komt tot plaats door onder meer zijn samenwerking met de DEA waardoor hij de concurrentie (bv. SAM) strategisch uit de weg ruimt. In Belgie werkt hij hiervoor samen met Goffinon.

Diezelfde Goffinon wordt door Jozef Vienne in zijn befaamde brief beschreven in een 'gesnord' gezelschap. Meer, een tik door steeds aan zijn snor te prullen. In mijn mening is dit Bouhouche.
Laat het Bouhouche zijn die zorgt voor een pion aan de luchthaven van Zaventem om drugs binnen te smokkelen, Cammerman.

Na de onthullingen van Jozef Vienne is het Vernaillen die die Jozef Vienne persoonlijk wil ophalen in de buitenlandse gevangenis.
Belgische drugsdiensten mogen niet met hem in contact komen, erger, hij wil alles opdoeken en laten uitkomen.
Gevolg: Aanslag Vernaillen (hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).
Waarom Bouhouche? Kijk maar naar de nieuwste dyane munitie welke gebruikt werd & de interesse van Bouhouche in het wapendepot van de toenmalige RW / Dyane.

Maar het is Michel Castris die voor het eerst in één zin wordt vernoemd met Mendez & de Libanese wapenhandel. Samen met een facry pion & Bouhouche vormen deze de 3 verdachten voor de overval op Dekaise.
Ging het over een niet nagekome afspraak van geluidsdempers, ik denk het niet ... Ik zoek het eerder in een waepons for drugs zaak, want is het niet Dekaise die reeds gekend was in een cocaine zaak?

Michel Castris zijn pion had meerde ondernemningen, waaronder een taxibedrijf waar Angelou tewerkgesteld was.
Het lijkt mij niet vreemd dat deze omwillen van een drugszaak vermoord is. Frans consulaat zegt u? Ik zeg einde french connection, start of belgian connection.

We weten intussen dat Castris de binnegesmokkelde drugs verkocht aan oa Nederlanders (Henk - Zwarte Cobra). Kunnen het diezelfde nederlanders zijn welke opgemerkt werden bij Podevijn te Aalst? Tenslotte had Delta Cel enorm veel interesse in de nederlandse connectie.

Makes sense, of te ver gegrepen?

Re: Marcel Castris

Insp. Witse wrote:

Dank je Trobken! Het is onder meer door deze aangehaalde paragrafen / persoonlijk onderzoek dat er in mijn mening een aantal belangrijke connecties naar boven komen.

Graag gedaan.
Bedankt voor de appreciatie van het vele opzoekingswerk.

Insp. Witse wrote:

Het is op de eerste plaats Bruno Farcy dat in de jaren 70 gekroond wordt tot drugsbaron. Deze realisatie komt tot plaats door onder meer zijn samenwerking met de DEA waardoor hij de concurrentie (bv. SAM) strategisch uit de weg ruimt. In Belgie werkt hij hiervoor samen met Goffinon.

Dat klopt Insp. Witse.
Albert Farcy werkte voor de DEA, hij was een informant van adjudant Goffinon en een informant van commandant François.


Omdat ik het volgens een beruchte forumgebruiker alleen maar heb over de wonderbaarlijke vondst te Ronquirès hier even nog een iets anders relevant aan de omgeving van deze beruchte vondst...:
Farcy had ook nog een huis in Rebecq-Rognon, in de Chemin Royal huisnummer 13.
Zo'n kilometer van het huis ligt de Chaussée de Bruxelles waar Bendeleden vaak langs reden op weg naar het bos van Houssière aan de overkant.
Ietsje verder heb je ook nog een of ander kanaal...
Nog een detail, hier even veel minder relevant, maar op de kieslijst van de gemeente Rebecq-Rognon uit die periode komt Jacqueline Leclercq, de schoonzus van Farcy, voor als bewoonster van nummer 13...


Insp. Witse wrote:

Diezelfde Goffinon wordt door Jozef Vienne in zijn befaamde brief beschreven in een 'gesnord' gezelschap. Meer, een tik door steeds aan zijn snor te prullen. In mijn mening is dit Bouhouche.
Laat het Bouhouche zijn die zorgt voor een pion aan de luchthaven van Zaventem om drugs binnen te smokkelen, Cammerman.

Na de onthullingen van Jozef Vienne is het Vernaillen die die Jozef Vienne persoonlijk wil ophalen in de buitenlandse gevangenis.
Belgische drugsdiensten mogen niet met hem in contact komen, erger, hij wil alles opdoeken en laten uitkomen.

De brief van Jozef Vienne was inderdaad boeiend Insp. Witse omdat hij zoveel relaties blootlegde enkele jaren vóór de eerste Bendeovervallen.

Insp. Witse wrote:

Samen met een facry pion & Bouhouche vormen deze de 3 verdachten voor de overval op Dekaise.
Ging het over een niet nagekome afspraak van geluidsdempers, ik denk het niet ... Ik zoek het eerder in een waepons for drugs zaak, want is het niet Dekaise die reeds gekend was in een cocaine zaak?

Drie leden van de bende Farcy zullen -zoals je aanhaalt- inderdaad in opspraak komen na de wapendiefstal bij Dekaise in Waver.

Maar er is meer Insp. Witse en Cº:

Er waren ook de contacten van Farcy in café-restaurant Fouquet's waar Michel Dewit huisde, de vader van de mooie Michèle, koosnaampje Chouchou, die het bed deelde met de broers Haemers en Zeyen. 
Leon De Staerke was de adjudant van Dewit.

Bruno Farcy was rijzende de ster in het Brusselse milieu die de oude peetvader, Brusselaar Michel Dewit, steeds meer naar de kroon stak.
Hij investeerde in het casino van Namen via de gebroeders André en Joseph Neisen en de wapenhandelaar Edmond Ducsyck.
Zij chanteerden er de gokverslaafde Claude Leroy, substituut op het kabinet van minister Gol.

Farcy en zijn trawanten werden gesignaleerd in de Copenhagen Taverne waar de DEA en Beijer hun informanten ontmoetten.
Verder waren er de contacten Farcy-François en Farcy-Goffinon in verband met gecontroleerde drugszendingen die tot 1981 onder supervisie stonden van Deprêtre, de latere procureur van Nijvel.
Dezelfde protagonisten zal men aantreffen in het kluwen en de rebus ronde Bende Van Nijvel (Bron: Guy Bouten)

Een raadsel waarom deze Deprêtre tot aan zijn dood bij zijn vroegere theorie bleef en de daders bleef zoeken in Braine l'Alleud bij de sudisten als schorem dat louter voor geld en materiële goederen overvallen pleegt?
Welnee dus.
Hoewel hij wel -zonder het goed en wel te beseffen- misschien wel 1 spoor correct had...

Ah waarom werd winkeluitbater Walter Verstappen door de Bende van Nijvel afgemaakt met een nekschot?
Daar kon Philippe Johnny De Staerke op antwoorden, volgens hem was de executie van Verstappen het motief van de misdaad, omdat hij het zwijgen moest worden opgelegd.
Maar wat wist Verstappen dan?
Had hij behalve een zwarte poes ook nog de verkeerde informatie opgevangen in het bordeel De Zwarte Kat in Halle?
Immers uitbater Pierre Martel getuigde dat Claude Leroy én deze Walter Verstappen met regelmaat in zijn etablissement kwamen.
(Ik bedoel dit hier overigens in de uitdrukking 'bezoeken'...)

Ah, over Philippe Johnny Benjamin -want hij was de jongste van 6 kinderen, maar 'Benjamin' hoort hij niet graag omwille van zijn beperkte lengte- nog even een citaat plaatsen van hem:
"Wie de daders (van de Bende Van Nijvel) waren, weet ik niet. Als ik het wist, had ik het al lang verklikt. "
Zijn quote bewijst dat hij wel een slecht geheugen heeft.  Want op een ander momentum verklaarde hij hierover net het tegenovergestelde:
"Ze kozen mij omdat ze weten dat ik kan zwijgen en dat ik blijf zwijgen..."

Hij is niet de enigste met deze eigenschap die hij hierboven laatst vernoemd.

Vanaf 1975 tot omstreeks 1987 was Albert Farcy een van de grootste drugsbaronnen in West-Europa.
"Hij gedroeg zich ten langen leste als een maffialeider die iedereen elimineerde die hem iets in de weg legde."

Volg je nog?
Relatie van de vele genoemde personen in dit dossier...
Farcy-Goffinon-Vernaillen-Bouhouche-Leroy-Verstappen-De Staerke-...


Insp. Witse wrote:

Gevolg: Aanslag Vernaillen (hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).

Je gaat iets te snel hier Insp. Witse... eerst was er een bom in de wagen van Goffinon:

Klopt dit is trouwens -toeval, toeval, toeval- aan bod gekomen op het proces Bouhouche-Beijer.  Ik citeer -zoals je van mij gewoon bent met correcte bronvermelding uit Het Belang van Limburg op dinsdag 22 november 1994 te vinden op pagina 7:

BRUSSEL. - Op het proces Bouhouche-Beijer voor het assisenhof van Brabant, lijkt maandag de hypothese te zijn bevestigd dat de aanslag op de BOB-wagen op 11 oktober 1981 eerder bedoeld was om te intimideren dan om het leven van personen in gevaar te brengen. ... De fouten in de constructie van de bom lijken de hypothese te bevestigen dat het tuig enkel diende om te intimideren...

Er is nog heel veel te melden, mobiel is het iets lastiger om vele informatie hieraan toe te voegen.

Maar bijvoorbeeld over de bom in de wagen van de rijkswacht kan je ook nog de andere forumgebruikers (eens opnieuw) briefen:

François Achten is één van de rijkswachters die toevallig in de rijkswachtauto (Peugeot 404) zat die Beijer & co in 1981 hebben doen ontploffen (de vermeende aanslag op Goffinon). Volgens Beijer was Achten een ancien van de BND dienst van Commandant François die nadien aan de slag is gegaan bij de dienst drugzaken van de BOB in dezelfde sectie als Beijer nl. de Aziatische drugstrafieken.


Inderdaad François Achten...

imazibraine wrote:

Wantrouwen dus, ja. Tegenover die Goossens en tegenover een Trobken dat het blijkbaar als zijn missie beschouwt om met de grootst mogelijke ijver een integere speurder aan het kruis te nagelen. Waarom, vraag ik mij af?

De collega van die speurder,  François Achten, werd tijdens zijn gevangenschap in Charleroi vanuit zijn cel naar een hotel gebracht waar hij onder druk werd gezet om tot 'een deal' te komen en dus de Cel Delta te beschuldigen. Hij weigerde.

Rare praktijken, als je het mij vraagt, een bananenrepubliek waardig. Of Charleroi waardig, in dit geval.

Ik hoop dat er op dit forum leden zijn die nog wel belang hechten aan de Rechtsstaat en het opnemen voor deze moedige speurders.


Guy Goffinon en Herman Vernaillen waren inderdaad bij het onderzoek naar de zaak François, een affaire waar nogal wat leden van het NBD en het BIC mee in opspraak kwamen.
Het blijkt echter Insp. Witse dat de Vernaillen en Goffinon absoluut niet konden samenwerken.
Vanaf het begin van het onderzoek naar de zaak-François in 1979 probeerde Goffinon mee te werken aan dit dossier.
Vernaillen weigerde dit aanvankelijk maar -hoe exact, dat ben ik even kwijt- later zou Goffinon toch aan dit onderzoek meewerken..
In 1981 - voor het einde van het onderzoek - schreef Goffinon een nota gericht aan onderzoeksrechter De Bieasu waarin hij vooral de officieren aanvalt die het onderzoek leiden, waaronder ook Vernaillen.
De onderzoeksrechter geeft de brief aan Vernaillen en die start een tuchtdossier op.
Vernaillen vraagt zich af of Goffinon probeerde hem uit het dossier te krijgen.

Op 9 oktober 1981 omstreeks 23u00 kreeg de Rijkswacht van Brussel dat anonieme telefoontje binnen.
Het ging, volgens de beller, om een drugszaak 'die waarschijnlijk adjudant Goffinon zal interesseren'.
Goffinon is er niet en andere rijkswachters stappen in een wagen om zich naar de plaats te begeven waar ze volgens de tip moesten zijn.
Enkele ogenblikken later ontploft de Peugeot 404.

Speurders hebben altijd vermoed dat Goffinon het eigenlijke doelwit van de aanslag was.

Hier plaats ik opnieuw even je post:

Insp. Witse wrote:

Gevolg: Aanslag Vernaillen (hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).

Enkele dagen later, op 26 oktober 1981, is kolonel Vernaillen inderdaad het slachtoffer van een aanslag Insp.Witse.
De daders van deze twee aanslagen werden nooit gevonden.
Vernaillen vraagt zich af of het toeval is dat Goffinon er de nacht van de aanslag op de rijkswacht er NIET was!

Je spreekt over Farcy en Bouhouche.
Wist je/wisten jullie ook dat in dit dossier Vernaillen (over de aanslag op hem dus) dat Goffinon op een dag naar de gevangenis van La Haye (in Frankrijk, jawel) ging om Farcy te ondervragen?
Hij deed dit zonder de juiste bevelschriften.
Vijftien dagen later ontsnapte Farcy in verdachte omstandigheden uit de gevangenis...

Ah, misschien een detail maar ik geef het ook maar even mee, Goffinon is de enige medewerker van Vernaillen die de kolonel niet kwam bezoeken in het ziekenhuis...

Dus je post...

Insp. Witse wrote:

...hoogstwaarschijnlijk door het milieu van Farcy met Bouhouche).

... nagel op de kop...

Insp. Witse wrote:

Waarom Bouhouche? Kijk maar naar de nieuwste dyane munitie welke gebruikt werd & de interesse van Bouhouche in het wapendepot van de toenmalige RW / Dyane.

Maar het is Michel Castris die voor het eerst in één zin wordt vernoemd met Mendez & de Libanese wapenhandel. Samen met een facry pion & Bouhouche vormen deze de 3 verdachten voor de overval op Dekaise.
Ging het over een niet nagekome afspraak van geluidsdempers, ik denk het niet ... Ik zoek het eerder in een waepons for drugs zaak, want is het niet Dekaise die reeds gekend was in een cocaine zaak?

Michel Castris zijn pion had meerde ondernemningen, waaronder een taxibedrijf waar Angelou tewerkgesteld was.
Het lijkt mij niet vreemd dat deze omwillen van een drugszaak vermoord is. Frans consulaat zegt u? Ik zeg einde french connection, start of belgian connection.

We weten intussen dat Castris de binnegesmokkelde drugs verkocht aan oa Nederlanders (Henk - Zwarte Cobra). Kunnen het diezelfde nederlanders zijn welke opgemerkt werden bij Podevijn te Aalst? Tenslotte had Delta Cel enorm veel interesse in de nederlandse connectie.

Makes sense, of te ver gegrepen?


Ik heb de waarheid gelukkig/helaas niet in pacht Insp. Witse ... maar ik denk dat je in de goede richting zit.

De reconstructie met wie, wat, waar, wanneer, waarom is inmiddels haast volledig.
Maar hier kan en mag inderdaad niet alles gezegd worden omwille van de reden -ik zal het nogmaals eens herhalen voor wie het hoe onwaarschijnlijk ook- nog niet begrepen heeft: "Het onderzoek loopt nog..."
Het moeilijkste (onmogelijk? geen idee echt waar) zal zijn om genoeg bewijslast aan te kunnen brengen op het proces.

Zoals hierboven alweer duidelijk en uitvoerig omschreven is er van bij aanvang MANIPULATIE geweest in dit dossier van de Bende Van Nijvel.

Re: Marcel Castris

Als je Beijer op zijn paard wil zetten... blijf naar Farcy vragen!

Eerst minimaliseert hij dat het maar een gewone dealer is.

Maar als je begint te vragen naar de villa in Rebecq-Rognon verliest hij zijn geduld.

Volgens zijn eigen verklaring op Tueries is zijn ARI-boezemvriend er pas vele jaren later komen wonen.

Maar daar heb ik mijn twijfels over. Zijn garage werd opgericht in 1973 - volgens mij op dit adres in Rebecq = overlapping met Farcy?

Heel veel toeval dat het net op dat adres is. Zelfs mocht hij er niet gelijktijdig gewoond hebben...

Farcy begon als homoprostituee...
Gehuwd in Afrika met vrouwelijke mulat die toevallig dochter is van eigenaar diamantmijn...

Had een heel netwerk van bordelen en homobars in Noord-Frankrijk, België en Zuid-Nederland. Ook in Brussel noordkwartier en Beurs?

Broer hield café te Kortrijk, mogelijk ook basiskennis Nederlands.

Doet nog steeds transport van o.a. landbouwvoertuigen tussen België - Frankrijk en Cuba?

Heeft kippenboerderij in drugstrafiek-paradijs Frans Guyana.

Al wie in Rebecq heeft gewoond + dichte familie heeft tal van verdachte bedrijven, postbusfirma's op Avenue Louise, linken met Florida, Dubai, Milaan,...

Zou het chantagegeld en compromitterend materiaal niet in deze gasten hun kluisje kunnen zitten?

Re: Marcel Castris

In welke jeugdinstellingen heeft Farcy gezeten? In België of Frankrijk?

Re: Marcel Castris

* BIC agent Van Grunderbeeck speelde eveneens een grote rol op de luchthaven, zijn nevenpion is dus Cammerman.
* Hieruit kunnen we afleiden dat Van Grunderbeeck geen onbekende is voor Bouhouche.
* Zet alvast Zaire op de kaart binnen het drugskartel aangezien Cammerman zijn vrouw voor Air Zaire in loondienst was.

Alvorens de tussenkomst van Vernaillen, hadden Farcy & Marcel Castris een enorme drugszwendel lopen.

Als je Beijer op zijn paard wil zetten... blijf naar Farcy vragen! (Club_Le-Happy Few)
Indien beijer zijn mond had toegehouden tegen iedereen die het wilde weten, had Vernaillen het niet meteen te weten gekomen.
Exit NDB, BIC, drugshandel via Farcy

Volgende stap : Hoe past Bank Copine in dit verhaal? Zij leende tenslotte geld uit om drugs aan te kopen aan NDB / BIC, maar was dit alles?

Re: Marcel Castris

club_le-happy-few wrote:

In welke jeugdinstellingen heeft Farcy gezeten? In België of Frankrijk?

Niet helemaal zeker ... dacht gelezen te hebben dat het om een Belgische gaat.
Om deze reden vraagt menig persoon af indien het om Farcy gaat wanneer Van Deuren spreekt over 'de zot' die hij leerde kennen in de jeugdinstelling.

Re: Marcel Castris

Op het strafblad van Dehaut staan onder meer drugstrafieken in Zaïre. Toeval of niet, het is in de garage van Dahaut dat de auto van de Syrische wapenhandelaar-journalist Faez Al Ajjaz wordt "gestolen" waarmee nadien een aanslag op de rijkswachtmajoor Vernaillen wordt uitgevoerd. Dehaut krijgt volgens Godbille financiële steun van Hilaire Beelen. (...) Even terug naar André Dehaut. Dehaut kreeg financiële steun van René Meulemans, een ex- kaderlid van de Banque Copine.

Daarnaast wordt Banque Copine ook verdacht (via finné) van diamanthandel in Zaire, is het niet Farcy zijn schoonvader die een diamantmijn bezit in Zaire? Zijn toch opnieuw heel wat toevallige linken binnen het Farcy - NDB -BIC - Vernailen verhaal. Op dit moment, nog geen woord over de eerste aanslag van de Bende van Nijvel gerept!

In het dossier Godbille wordt er een link gemaakt tussen KINTEX en banque copine. Heeft iemand mij het dossier Godbille in PDF beschikbaar? Want als deze link klopt, speelt banque copine een rol in a) drugstrafieken Farcy / BIC / NDB, maar ook in het Dekaise-verhaal. Dekaise was namelijk de belgische steunpilaar voor KINTEX / NII = wapen en drugshandel op globale schaal.

Vanaf dat punt kunnen we met de eerste echte aanslag met slachtoffers starten.