Merovinger wrote:

"Intussen wordt geopperd dat de 'reus' van de Bende een rijkswachter zou zijn van de gewezen Groep Dyane."

Merkwaardig om 22 jaar later hetzelfde te lezen. Zou graag eens aan de reporter van het toenmalige artikel vragen wie dat toen "opperde".

32

In 1988 noemde Beijer het al een combine van rijkswacht en parketten. Doodgewoon in het tv-journaal, hetzelfde journaal waarin Saucez aangeeft dat de grens tussen WNP en Staatsveiligheid wel heel erg vaag was, met tussenin de vrijlating van Josiane Debruyn. Kan dienen als crash course voor wie het dossier niet kent.

Al in december 1985 werd geopperd om het onderzoek over de overval in Aalst weg te halen van het parket van Dendermonde wegens de vele perslekken door dat parket en om het onderzoek snel toe te vertrouwen aan de CBW. Dat is dus lang vooraleer er sprake is van het onderzoek door Dendermonde naar Patrick Haemers, WNP, groep Dyane, Jean Bultot, Brusselse criminelen, enz ....

Dossier-Aalst wordt afgenomen van Dendermonde

Bij het CBW aan de Leuvensestraat te Brussel is men boos. En men hoopt dat het parket van Dendermonde zo vlug mogelijk ontvoegd zal worden wat betreft de overval op de Delhaize te Aalst.

Het CBW is het Centre Brabant Wallon, waar leden van de rijkswacht, de B.O.B. van Brussel en Nijvel, de gerechtelijke politie ook van beide arrondissementen, in de beste sfeer en nauw samenwerken om de zaak van zogenaamde ‘Bende van Nijvel’ te kunnen oplossen. Ook leden van andere korpsen, waar de bende misdaden zou hebben gepleegd, zijn in het CBW gedelegeerd, bijvoorbeeld leden van de gerechtelijke politie van Aalst.

In dat CBW nu is men zeer boos omdat sinds de overval van Aalst heel wat is uitgelekt over het onderzoek, naar de pers toe. Volgens de speurders moet de pers in dit stadium van het onderzoek zo discreet mogelijk zijn. De lekken, zo menen de speurders, komen van het parket van Dendermonde. Dit parket kwam er zaterdag trouwens rond voor uit dat het safari-hoedje van de ‘reus’ was teruggevonden en dat het toch enige informatie bevatte, o.m. wat betreft de bloedgroep en de haardos van de ‘reus’ (*).

Als ‘straf’ wordt het dossier-Aalst eerstdaags afgenomen van Dendermonde en gevoegd bij het al omvangrijke dossier van Nijvel, dat door de speciaal samengestelde CBW-groep wordt behandeld. De speurders hopen zo de lekken te dichten.

Wat de mogelijke herrijzing van Heinrich Toumaniantz betreft, de derde kandidaat-reus, zei ons een commissaris: “Dat is larie en apekool. Die man is morsdood sinds 1979” (**).

Bron: Het Laatste Nieuws | 3 december 1985

(*) Dit is een reactie op volgend artikel over de vondst van het hoedje » Forum

(**) Dit is een reactie op volgend artikel over de piste Toumaniantz » Forum

34

Merovinger, past in de piste Bonkoffsky en de piste Sack/Dendermonde. Overigens was er een commissaris van de CBW - in casu Eddy Vos - die graag een stukje DNA van Toumaniantz had gehad. Na de aanslag in Aalst - en dat was toch al november 1985 - was de piste-Toumaniantz heel erg hot.

35

En zo wordt de Delta-cel alweer onderuit gehaald ... goed dat Willy Acke er niet meer is, denk ik dan, hij zou zich al meerdere keren omgedraaid hebben in zijn graf. "Dead or Alive" zong ene John Cale ooit ... als het deze richting uitgaat/blijft uitgaan, dan is het 100% dead.

36

Heb hier niet zoveel zin meer in, P-51, wie je ook mag wezen. Alle respect voor Willy Acke zaliger, maar begin aub eens met je te documenteren. Blijkbaar ben je niet van alles op de hoogte.

37

Om eerlijk te zijn: van niets, eigenlijk. Jij wel?

38

P-51 wrote:

En zo wordt de Delta-cel alweer onderuit gehaald ... goed dat Willy Acke er niet meer is, denk ik dan, hij zou zich al meerdere keren omgedraaid hebben in zijn graf.

Willy Acke heeft geen graf om in te draaien. Dit geheel terzijde aangezien je het wellicht spreekwoordelijk bedoelt. smile

Non semper ea sunt quae videntur

39

Oud-onderzoeksrechter Freddy Troch over onderzoek naar Bende van Nijvel

"De spullen die wij toen in Ronquières hebben gevonden, zijn wel degelijk belangrijk voor het onderzoek naar de Bende van Nijvel", zegt Troch in een gesprek met TV Oost Nieuws. Ook een nieuwe getuige die in het opsporingsprogramma wordt opgevoerd, trekt Troch in twijfel.

Bekijk hier het hele interview » www.tvoost.be

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

40

Troch komt mij oprecht (met ingehouden boosheid) over maar soit dat is subjectief. Waar hij wel een punt heeft is dat als zijn ploeg begin november ’86 in de zwaaikom aanwezig was om 8 uur (moet kunnen bevestigd worden), waar slaat dan dat verhaal van die duikerhulp op? Die waren dan in het donker beginnen dreggen? Wist die man wel met welke heerschappen hij te maken had? Dat zullen dan zeker geen nobele BOB’ers geweest zijn maar BOB-gangsters die zoals dixit Troch een verkeerde zak hadden gedumpt. Vandaar dat je over die jute zak nooit meer iets hebt vernomen. Het verhaal van Ronquières wordt meer en meer hilarisch.