281

Het was wapenexpert Dery die als eerste het verband tussen een aantal overvallen gelegd heeft. Toen werd voor het eerst het begrip 'de Bende van Nijvel' gelanceerd. De echte Bendeaanslagen op de grootwarenhuizen zouden pas later volgen. Volgens de Dendermondse kolonel Sack, de voormalige coördinator van de Delta-cel, was op dat moment de Bende van Nijvel een mythe, die pas later door een ingehuurde bende overgenomen werd. (…)

Herlees aub het hoofdstuk Dery  en kom dan samen met mij tot deze conclusie.

Wij jagen al 33 jaar een mythe na die niet bestaat

De bende van Nijvel bestaat niet. PUNT.

(gewoon bladzijde 1 herlezen is genoeg.Natuurlijk hebben de feiten bestaan, het wordt dus hoog tijd dat we ze feit per feit gaan bekijken)

282

En ook deze nog eens herlezen

https://bendevannijvel.com/daders/bouho … derzoek/9/

@ Imazibraine; je hoeft je niet meer in duizend bochten te wringen om al die feiten aan elkaar te linken. Sorry dat ik het zeg maar ik vond je post waar het woord PAPA  in voor kwam zo slecht dat ik dacht te stoppen.  Maar op dat moment begon ik natuurlijk zelf weer te twijfelen aan de samenhang van al die feiten. En ik begon alles over Dery te herlezen met andere ogen. (jaja, ik weet het, mijn posts zijn ook vaak ondermaats)

283

Na de diefstal van de kogelvrije vesten werd in de hand van Josef Broeders een pluk blonde haren gevonden. In de Saab die bij de inbraak in de Colruyt van Nijvel gebruikt werd werden ook blonde haren aangetroffen. Minstens één dader is dus niet van Arabische afkomst.

Kunt u mijn haar verven? Gemakkelijk!

285

Alsof speurders niet in staat zouden zijn om te zien of een haar al dan niet geverfd is.

Tenzij misschien als ze van een pruik afkomstig waren. We zijn in 1983, en de forensische wetenschap had niet de middelen van vandaag ...

287

In deze zal een oude microscoop wel volstaan hebben. Trouwens, 1983
waren de ME niet he. !https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171025_03151988

Voor mensen met interesse  in "hoe vroeger gewerkt werd. "
Was een didactische catalogus van een tentoonstelling maar leuk om eens te bekijken
https://www.naturalsciences.be/sites/de … isch_dossi

" Moord in het museum"

Uit een post van Ben van 4.03.2008 onder de topic 'vissershoedje' :


"Een onderzoek uit de Delta-cel verklaarde tegenover Humo het volgende over de overval in Temse :

...'We hadden een lok blond haar van één van de daders van de moorddadige overval op de zeilmakerij in Temse. Die lok hebben we naar het lab gestuurd, maar toen ze terugkwam was ze totaal onbruikbaar geworden...'"

https://www.bendevannijvel.com/forum/vi … 76&p=2


Toch blijkbaar niet zo performant, die analyse.

En dan ging het nog om een volledige haarlok. Probeer die maar eens uit het hoofd te trekken van iemand die je met een geweer belaagt.

Jozef Broeders had op dat ogenblik al een schot door zijn maag gehad...

Waarom dan geen pruik? Ze vermomden zich voortdurend.

289

1983 is de prehistorie niet. Ze zullen echt wel in staat geweest zijn om echt haar te onderscheiden van een pruik of geverfd haar.

290

Opletten dat deze hypothese weer niet een tunnelvisie wordt waarin alle feiten verdraaid worden om er toch maar in te passen. Er waren daders met een Arabisch, Mediterraan of Slalvisch uiterlijk. Er was ook minstens één dader met blond haar en blauwe ogen.