11

Re: Orde van de Teutoonse ridders

'De plechtigheid vond plaats in de grote feestzaal van een café in Londerzeel. Marcel Barbier was getooid in een witte kapmantel met een Duits kruis op de rug; Marcelle Gobert had eveneens een wit kleed aan; ze stonden samen voor een tafel die vol stond met kandelaars; op de tafel lag een zwaard en een exemplaar van het SS-ordeboek Ah Neuerbe (de erfenis van onze vaderen).' Dat vertelde 'commandeur' Karl De Lombaerde. Hij dirigeert een Belgische vleugel van een mysterieuze internationale Teutoonse ridderorde die echter geen uitstaans heeft met de door het Vaticaan erkende Orde van 'hochmeister' Ildefons Pauler.

Karl De Lombaerde, een man met een uitgesproken Nazi-verleden, zegende die dag, omgeven door SS-vlaggen en zwarte kruisen, het huwelijk in van Marcel Barbier en Marcelle Gobert. Net als de SS-ers vroeger in hun Ordenburgen, organiseren neo-nazi's heden ten dage dergelijke rituele huwelijken en doopsels van hun kinderen. Toen Marcel Barbier in de Orde werd opgenomen, nam hij als riddernaam 'Herman von Salza', naar de vierde 'hochmeister' van de historische Orde. Zijn vriend Michel Libert liet er zich majestueus baron Michaël von Graffenberg noemen.

Een tijdje na die plechtigheid schrikt België op: 'Een bekend militant uit het extreem-rechtse milieu in Brussel wordt gearresteerd na een banale straatruzie (Vorst: 17 augustus 1983), waarbij hij een schot loste met zijn vuurwapen, weliswaar zonder iemand te raken.

(...) Even later raakt bekend dat zowel de gearresteerde extreem-rechtse militant Marcel Barbier als zijn vriend Michel Libert tot de leiding behoren van een tot dan toe bij het publiek totaal onbekende neo-nazistische, op militaire leest geschoeide organisatie: Westland New Post (WNP). Tot de top van WNP behoren ook Karl De Lombaerde en de mysterieuze Paul Latinus. De Teutoonse ridderorde vormde aldus de mystieke omkadering voor de militie, naar het voorbeeld van de SS.

Bron: Ridders van Nu | André Van Bosbeke

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube