1

Graaf Daniël Noël de Burlin - geboren op 30 juni 1929 - was lid van de PSC, CEPIC, secretaris van FNB (Front nouveau de Belgique, één van de vele extreem-rechtse partijen rond het Belgische Front National) en lid van Cercle de Nations. Over deze graaf vind ik volgende informatie: 

(...) Maar ook personages  als bijvoorbeeld Michel Libert, Jean Nemry en Frédéric Saucez, tevens lid van de WNP die allen tegen betaling hebben deelgenomen aan de verkiezingscampagne van Noel de Burlin, lid van CEPIC en van de PSC (…).

Bron: UBU-PAN | 26/07/2012

Hij zou ook een domein hebben gehad in de Ardennen waar leden van de veiligheidsdienst van het Comité Ouwendijck schietoefeningen hielden. Daarnaast zou de Burlin ook een agent geweest zijn van SDRA.

Bron: De Bende van Nijvel - verraad, manipulatie, geheime diensten | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

(...) Nog een ander feit verontrustte de politieke klasse. Meerdere leden van CEPIC, onder wie de zoon van senator Noël de Burlin, schreven zich in die periode in voor de wervingsexamens van de Staatsveiligheid. Volgens Walter de Bock liep deze toevalligheid zozeer in het oog dat minister Moureaux zich genoodzaakt zag de namen van deze personen te schrappen van de lijst van acceptabele kandidaten. De feiten leken verdacht veel op een poging tot infiltratie in de Staatsveiligheid door leden van het CEPIC, en dat op een moment waarop deze dienst enkele van zijn leden scherp in het oog begon te houden.

Bron: De Staatsveiligheid, geschiedenis van een destabilisatie | Christian Carpentier en Frédéric Moser

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube