Re: Brussel: 9 Oktober 1981

patrick111 wrote:

Bars krijgen een Zoller-Malicieux op hun lijn. Een van die bars is Club 52 aan de hoek van de Louizalaan, een ijkpunt van de Brusselse onderwereld. 'Zo ontdekten we dat er vanuit de gevangenis van Vorst, waar de drie BIC-verdachten zaten, telefoons vertrokken naar Club 52, en de nacht van de aanslag ook vanuit de club naar het ziekenhuis in Aalst, waar de Vernaillens verzorgd werden,' vertelt Van Reybroeck. Maar het proces-verbaal van over die telefoonketting raakt zoek. Club 52 wordt uitgebaat door een trendy kapper van de Louizalaan, een informant van Goffinon.

Bron: Het complot van de stilte | Hilde Geens

En toen begon [Godfroid] een uitzuiptent aan het Stefanie-plein in Brussel, de Club 52. Het was een mooie prive-club op de eerste verdieping op de hoek van het plein, boven een opticien. Freddo had die zaak overgenomen van een kapper, Lariel, een homo die een groot kapsalon had aan de Louizalaan. Lariel had er een echte seksclub van gemaakt, met orgieën, alles erop en eraan. Tot de politie binnenviel en de boel verzegelde. Toen nam Godfroid de zaak over. Peetvader Ramadan Dodack kwam Freddo meteen vragen of hij zijn meisjes in de 52 mocht plaatsen, maar ik geloof dat Freddo daar niet op in is gegaan. Ik werd aangeworven als barman. Freddo noemde me zijn 'zaaldirecteur'.

Bron: Popolino, memoires van een ex-gangster | Léopold Van Esbroeck

In de nota's van Walter De Bock over Eurosystem en de Roze Balletten komt deze kapper ook aan bod en heet hij Georges Larielle. De Bock schrijft dat Yves Zimmer eind 1984 door een informant met de codenaam "Mao" werd ingelicht dat deze kapper zijn kapsalon aan de Louizalaan diende als een dekmantel voor de Roze Balletten. Daarnaast duidt de informant ook een villa in Tervuren aan als locatie voor 'fuiven'. In het daaropvolgend onderzoek van Zimmer en co zal ook het beruchte kasteel van Faulx-les-Tombes aan het licht komen (zie deze post van Ben in het topic over Zimmer).