11

CleverTrevor wrote:

Het lange artikel in HLN (in de pluszone voor abonnees) meldt dat hij mogelijk zou zijn doodgeschoten bij een juweliersoverval in Soedan, maar dit is niet bevestigd. Er is feitelijk geen spoor van Pilarski. De vader is zeker overleden.

Heb je toevallig dat artikel?

Hieronder nog een aantal elementen uit dat artikel:

(...) In de dagen erna reed ene Patrick Pilarski, toen 25, naar het huis van zijn vader in Adinkerke. Zoon Patrick verbleef in Brussel en was bij het gerecht bekend voor gewapende overvallen, drugstrafieken en zwendel in gestolen cheques.

(...) Patrick Pilarski deed jaren later het hele verhaal aan een man die hij had ontmoet in de gevangenis. De twee bevonden zich 15 jaar geleden in Spanje, waar ze aan de kost kwamen als drugskoeriers. Volgens Pilarski had zijn vader de wapens gedumpt in een voormalige zandwinningsput achter zijn huis aan de Moeresteenweg. Dat is nu een klein natuurgebied met twee vijvers. Pilarski liet volgens de informant uitschijnen dat hij de daders van de Bende van Nijvel goed had gekend, en dat hij nu en dan hand- en spandiensten deed voor hen. Waaronder het wegmoffelen van wapens en mogelijk ook auto's. Of Pilarski ook zelf deelgenomen zou hebben aan de overvallen van de Bende, is niet duidelijk.

(...) Pilarski, die in het milieu bekendstond voor zijn uitzonderlijke rijkunsten met snelle auto's, had in de jaren 80 een relatie met de beruchte Franse prostituee en fantaste Maud Sarr, nu 70. Die was vooral actief in het Brusselse. Samen met Sarr overviel Pilarski een postkantoor in Kampenhout en een Texaco-filiaal in Keerbergen. De vrouw liep ook tegen de lamp toen ze 30 gestolen cheques probeerde te verzilveren. Ze werd naar eigen zeggen door Pilarski gedwongen om mee te werken aan de overvallen. "Als ik het niet deed, kreeg ik slaag", vertelde ze in 1991 aan een Brusselse strafrechter. Met haar deel van de opbrengsten van de overvallen kocht ze dure merkkleding en lingerie.

Iets grotere foto van de man in kwestie. Let vooral op de tatoeage op zijn arm:

https://image.ibb.co/d7Fiq5/581.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
CleverTrevor wrote:

Het lange artikel in HLN (in de pluszone voor abonnees) meldt dat hij mogelijk zou zijn doodgeschoten bij een juweliersoverval in Soedan, maar dit is niet bevestigd. Er is feitelijk geen spoor van Pilarski. De vader is zeker overleden.

Ben wrote:

Heb je toevallig dat artikel?

Zie hieronder het hele artikel van Het Laatste Nieuws van vandaag:

31 jaar later gaan ze wapens uit vijver halen. Speurders plannen dregwerken na tip

Speurders in het onderzoek naar de Bende van Nijvel starten binnenkort dregwerken in vijvers in Adinkerke. Volgens een tipgever werden daar kort na de laatste raid op het Delhaize-warenhuis in Aalst, 31 jaar geleden, wapens gedumpt.

De Bende van Nijvel maakte tussen 1982 en 1985 liefst 28 doden tijdens 17 overvallen. In november 1985 pleegde ze in Aalst haar laatste bloederige wapenfeit. Daar vielen 8 doden en werd amper 24.000 euro buitgemaakt. In de dagen erna reed ene Patrick Pilarski, toen 25, naar het huis van zijn vader in Adinkerke. Zoon Patrick verbleef in Brussel en was bij het gerecht bekend voor gewapende overvallen, drugstrafieken en zwendel in gestolen cheques. Volgens een informant reed hij in de buurt van Veurne door een versperring van de rijkswacht toen hij die avond naar zijn ouders stoof. Hij kon ontkomen. De politie zette de achtervolging in, reed naar zijn ouders, maar trof hem daar niet aan. Pilarski had zich verstopt. Ook de wapens die hij bij zich had - een riotgun, jachtgeweer en Winchester-karabijn - werden niet gevonden.

Gestorven tijdens overval

Patrick Pilarski deed jaren later het hele verhaal aan een man die hij had ontmoet in de gevangenis. De twee bevonden zich 15 jaar geleden in Spanje, waar ze aan de kost kwamen als drugskoeriers. Volgens Pilarski had zijn vader de wapens gedumpt in een voormalige zandwinningsput achter zijn huis aan de Moeresteenweg. Dat is nu een klein natuurgebied met twee vijvers. Pilarski liet volgens de informant uitschijnen dat hij de daders van de Bende van Nijvel goed had gekend, en dat hij nu en dan hand- en spandiensten deed voor hen. Waaronder het wegmoffelen van wapens en mogelijk ook auto’s. Of Pilarski ook zelf deelgenomen zou hebben aan de overvallen van de Bende, is niet duidelijk. Zijn profiel stemt overeen met dat van de zogenaamde ‘reus’ van de Bende, maar concreter is de info niet. Pilarski verdween ruim tien jaar geleden uit Spanje. Sindsdien heeft niemand nog iets van hem gehoord. Volgens informanten kwam hij mogelijk om het leven tijdens een overval op een juwelier in de Soedanese hoofdstad Khartoem, maar dit kan door niemand worden bevestigd. Officieel is er geen spoor meer van Pilarski. Ook zijn vader is intussen overleden.

Volgens bronnen belandde de informatie over de wapens van Pilarski elf jaar geleden al bij het gerecht, maar werd ze nooit grondig onderzocht. Wat er ook van zij, het is maar de vraag of de zoektocht in de vijvers nog iets kan opleveren. Als ze er al liggen en gevonden worden, dan zal nog moeten blijken of ze nog bruikbaar zijn voor het onderzoek. En mocht dat blijken, dan weet het gerecht daarom nog niet wie die wapens heeft gehanteerd. Pilarski zal het hen niet meer kunnen vertellen.

Beruchte prostituee

Pilarski, die in het milieu bekendstond voor zijn uitzonderlijke rijkunsten met snelle auto’s, had in de jaren 80 een relatie met de beruchte Franse prostituee en fantaste Maud Sarr, nu 70. Die was vooral actief in het Brusselse. Samen met Sarr overviel Pilarski een postkantoor in Kampenhout en een Texaco-filiaal in Keerbergen. De vrouw liep ook tegen de lamp toen ze 30 gestolen cheques probeerde te verzilveren. Ze werd naar eigen zeggen door Pilarski gedwongen om mee te werken aan de overvallen. “Als ik het niet deed, kreeg ik slaag”, vertelde ze in 1991 aan een Brusselse strafrechter. Met haar deel van de opbrengsten van de overvallen kocht ze dure merkkleding en lingerie.

Sarr zorgde begin jaren 90 ook voor opschudding in een interview met een tv-zender. Daarin vertelde ze dat ze had deelgenomen aan de veelbesproken ‘roze balletten’, waarin volgens haar zowat alle Belgische notabelen groepsseks hadden met prostituees én minderjarigen. Na de uitzending slikte ze haar verklaringen weer in. Enig bewijs van wat ze beweerd had, is nooit gevonden. Sarr werd sindsdien door de politie geklasseerd als een fantaste die enkel uit was op geld. De wegen van Sarr en Pilarski scheidden toen deze laatste naar Spanje vertrok, waar hij terechtkwam in de drugshandel. Daar leerde hij volgens bronnen een Marokkaanse vrouw kennen. Korte tijd later verdween hij spoorloos.

Procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het Bendedossier opvolgt, bevestigt dat het gerecht zoekingen zal doen in Adinkerke. “De informatie is zeker het checken waard”, zegt hij. “We waren al een tijdje op de hoogte, maar we kunnen de dregwerken pas nu starten omdat we bijstand nodig hebben van de Civiele Bescherming en het leger. We moesten ook het nodige budget vrijmaken, want het is een kostelijke onderneming. Het is afwachten of het ook iets zal opleveren dat ons onderzoek kan vooruithelpen.”

Bron: Het Laatste Nieuws | José Masschelin | 28 juni 2017

the end wrote:

Op zijn linker arm heeft hij een grote tatoeage, zou hij een biker geweest zijn? En is geweten waar hij zijn legerdienst gedaan heeft? Ook de link met internationale drughandel. hopelijk komt er meer info. Lombarsijde is daar niet zo ver van, link met de oudere daders zie oude munitie?

Een van de Bende-leden in Beersel zou een tatoeage op de linkerarm hebben gehad, maar dat was juist de kleinste van de Bende en niet een van de 1m90 lange "reuzen", heb ik begrepen. Nu wil dat niet alles zeggen. Het is niet duidelijk van wanneer de foto van Pilarski dateert. Misschien had hij die tatoeage in 1983 nog niet. En het is natuurlijk altijd mogelijk om een tatoeage onder lange mouwen te verbergen.

Ja, voor Beersel zie ik geen dader link maar misschien wel voor Dinant (een oudere grote dader met een nog grotere jonge dader). Feit is dat de speurders meer moeten hebben dan ze laten merken en hij moet nog met andere elementen en personen te linken zijn dan in het artikel, de vraag is wat en hoe.

Hij heeft een interessant profiel. Forumlid Peter maakte hier ooit de link tussen Sarr en Haemers bijvoorbeeld. Ook zijn leeftijd; 18 jaar in 78. Waar heeft hij zijn legerdienst gedaan? Ook is de kans groot dat hij een verslaafde was (gokken, drugs of beiden). Er is een onbekende reus in het dossier die gokte. Kende hij bijvoorbeeld Ertrijckx, die vermoord werd? Of was hij gekend in De Pomp? Die diefstallen op parking van discotheken in Vlaanderen waarvan sprake in het artikel uit '91 van de periode '84/'86, zou dit ergens in Vilvoorde zijn?

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Pilarski lijkt wat op het woord dat op dit snippertje staat » Forum

Kan misschien ook gewoon Pilori zijn, zoals eerder gesuggereerd is. Maar zie ik verkeerd, of is het woord daar eigenlijk te lang voor?

Geniaal trouwens om rond te bazuinen dat je gaat dreggen, vooraleer je dat doet.

Misschien proberen ze op die manier nog mensen uit hun kot te lokken? Als er nog iemand in leven is, tenminste...

Hoe betrouwbaar is die getuige? Mislukte overval in Soedan. Is daar dan bewijs van? Of zit hij ergens op onbewoond eiland met Bouhouche en Haemers te kaarten.

't is weer de tijd van het jaar om er eens op uit te trekken.

Ja, dat kan. Iemand uit zijn kot lokken is goedkoper dan delven in die meren, in Haacht hebben ze uiteindelijk ook niet echt gegraven.

Hij was heel goed met wagens en vertelde aan de getuige dat hij iets met de wagens te maken had of iets in die aard. Hij is van het geboortejaar '60, een andere is Kapllan - geboortejaar '62 - en Daniel van Cutsem (Saab en Temse) is van '63. Zou hij de garage van Lammers en Kapllan gekend hebben? Want:

Kapllan zou trouwens één dezer dagen herkend zijn achter het stuur van een Saab Turbo (wagen die gebruikt werd te Nijvel) en van hem is ook geweten dat één van zijn vrienden groot van gestalte is (zoals te Beersel). Ook zou Kapllan allerminst aarzelen een wapen te gebruiken. Maar of hij daardoor als moorddadige overvaller kan worden beschouwd is een andere vraag.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.
club_le-happy-few wrote:

Misschien proberen ze op die manier nog mensen uit hun kot te lokken? Als er nog iemand in leven is, tenminste...

Deze zinsnede "Procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het Bendedossier opvolgt, bevestigt dat het gerecht zoekingen zal doen in Adinkerke" doet vermoeden dat een journalist er op een of andere wijze is achtergekomen dat ze het van plan waren. Dan kan het gerecht het misschien graag stilhouden, maar als het toch is uitgelekt, heeft dat niet veel zin meer.

Ik denk dat een eventueel nog levende verdachte op twee oren kan slapen. Als ze al iets vinden, moeten ze die vondst eerst maar eens aan Pilarski koppelen. Of aan de Bende. Wapens die zo lang in het water hebben gelegen zijn doorgaans niet meer in de beste conditie.

Dat ze Pilarski interessant vinden, kan ik me wel voorstellen. Hij staat niet in de top-100 van bekende verdachten, maar dat is een goed teken, want die top-100 is onderhand genoeg onder de loep gelegd, terwijl hij wel enig contact had met namen uit die lijst. Er is Maud Sarr en via haar ook Alain Moussa die een tijd haar pooier was, om maar iets te noemen. En via Moussa zitten we weer bij De Staerke.

En bij Bende Haemers die levenslang bescherming genieten.

Robotfoto nummer 19?