Van Guy Cudell loont het de moeite de Wikipagina te lezen. Helpt trotzkist ontsnappen, ontsnapt uit een ontvoering, etc, etc, hield wel van een beetje kick zou je zeggen.

Op deze interessante site een foto van Françoise Cudell en Guy Cudell » sofei-vandenaemet.skynetblogs.be

Mijn vraag is nu: wat is hun relatie? Man vrouw of broer zus? En is Françoise de onderzoeksrechter die op deze site herhaaldelijk wordt genoemd?

Trojan wrote:

Mijn vraag is nu: wat is hun relatie? Man vrouw of broer zus? En is Françoise de onderzoeksrechter die op deze site herhaaldelijk wordt genoemd?

Vader en dochter! Guy Cudell oogt jonger dan hij is. Wel grijzende slapen...

3

Over zijn ontvoering:

Belgische senator is spoorloos

De politie in Brussel is een speurtocht begonnen naar de Belgische senator Guy Cudell. De 67-jarige ex-minister en sinds 1954 burgemeester van de Brusselse voorstad Saint-Josse is zondagavond voor het laatst gezien.

Zijn auto werd maandagavond aangetroffen in een park in het zuiden van de hoofdstad. De portieren waren niet afgesloten terwijl de sleutels van de auto in het dashboardkastje zaten. Volgens justitie zijn geen sporen aangetroffen die in de richting van een misdaad wijzen.

De zoon van Cudell heeft verklaard dat zijn vader de laatste tijd depressieve buien had.

Bron: Leidsch Dagblad | 26 juni 1984

Belgische senator ontsnapt

De Belgische senator Guy Cudell is terecht. Volgens zijn eigen verklaringen zou de oud-minister - ook burgemeester van de Brussels voorstad Sint-Joost [Sint-Joost-ten-Node] - er gisteravond in geslaagd te ontsnappen uit een huis in Tellin in Zuidoost-België, waar hij sinds zondag werd vastgehouden.

Na zijn ontsnapping vroeg Cudell hulp bij bewoners van een nabijgelegen huis, die de rijkswacht inschakelden. Cudell verklaarde zondag te zijn opgewacht door een gewapende man die hem onder bedreiging van een revolver dwong weg te rijden. Hij reed zelf naar Tellin, waar hij werd opgesloten. De wagen is daarna naar Brussel teruggereden.

De ontvoerder zei de senator dat hij voor zijn vrijlating een losgeld van 5 miljoen Belgische frank, ruim 250.000 gulden, wilde eisen. Op de foto Cudell die de pers duidelijk maakt hij hij erin slaagde te ontsnappen.

https://i11.servimg.com/u/f11/11/22/12/24/guy_cu10.jpg

Bron: Leidsch Dagblad | 27 juni 1984

Ontvoering

De ontvoerder van de Belgische burgemeester Guy Cudell heeft zich dinsdagavond laat aangegeven bij de politie. De 36-jarige Belg kon dinsdag rond middernacht op dienst eigen aanwijzingen aangehouden worden. Cudell werd zondag tijdens zijn gebruikelijke avondwandeling ontvoerd. Hij werd naar een huis in een dorp in het zuiden van België gebracht en daar aan een bed vastgeketend. De burgemeester wist te ontsnappen.

Bron: Leidsch Dagblad | 28 juni 1984

(...) Op 24 juni 1984 werd Guy Cudell ontvoerd. Een inwoner van zijn eigen gemeente nam hem mee naar Tellin in Wallonië, en er werd een losgeld gevraagd van 40 miljoen Belgische frank (1 miljoen €). De juiste omstandigheden werden nooit volledig opgehelderd, maar hij zou zichzelf bevrijd hebben uit zijn handboeien, en gevlucht zijn. Zijn thuiskomst ging gepaard met een persconferentie die uitgroeide tot een media-show met tientallen journalisten die aan de lippen van entertainer Cudell gekluisterd waren.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Trojan wrote:

Cudell oogt jonger dan hij is. Wel grijzende slapen...

Zijn opzichtig haarstuk lijkt uit zijn wenkbrauwen te zijn gefabriceerd.