Topic: Guy Cudell

Van Guy Cudell loont het de moeite de Wikipagina te lezen. Helpt trotzkist ontsnappen, ontsnapt uit een ontvoering, etc, etc, hield wel van een beetje kick zou je zeggen.

Op deze interessante site een foto van Françoise Cudell en Guy Cudell » sofei-vandenaemet.skynetblogs.be

Mijn vraag is nu: wat is hun relatie? Man vrouw of broer zus? En is Françoise de onderzoeksrechter die op deze site herhaaldelijk wordt genoemd?

Re: Guy Cudell

Trojan wrote:

Mijn vraag is nu: wat is hun relatie? Man vrouw of broer zus? En is Françoise de onderzoeksrechter die op deze site herhaaldelijk wordt genoemd?

Vader en dochter! Guy Cudell oogt jonger dan hij is. Wel grijzende slapen...

3

Re: Guy Cudell

Over zijn ontvoering:

Belgische senator is spoorloos

De politie in Brussel is een speurtocht begonnen naar de Belgische senator Guy Cudell. De 67-jarige ex-minister en sinds 1954 burgemeester van de Brusselse voorstad Saint-Josse is zondagavond voor het laatst gezien.

Zijn auto werd maandagavond aangetroffen in een park in het zuiden van de hoofdstad. De portieren waren niet afgesloten terwijl de sleutels van de auto in het dashboardkastje zaten. Volgens justitie zijn geen sporen aangetroffen die in de richting van een misdaad wijzen.

De zoon van Cudell heeft verklaard dat zijn vader de laatste tijd depressieve buien had.

Bron: Leidsch Dagblad | 26 juni 1984

Belgische senator ontsnapt

De Belgische senator Guy Cudell is terecht. Volgens zijn eigen verklaringen zou de oud-minister - ook burgemeester van de Brussels voorstad Sint-Joost [Sint-Joost-ten-Node] - er gisteravond in geslaagd te ontsnappen uit een huis in Tellin in Zuidoost-België, waar hij sinds zondag werd vastgehouden.

Na zijn ontsnapping vroeg Cudell hulp bij bewoners van een nabijgelegen huis, die de rijkswacht inschakelden. Cudell verklaarde zondag te zijn opgewacht door een gewapende man die hem onder bedreiging van een revolver dwong weg te rijden. Hij reed zelf naar Tellin, waar hij werd opgesloten. De wagen is daarna naar Brussel teruggereden.

De ontvoerder zei de senator dat hij voor zijn vrijlating een losgeld van 5 miljoen Belgische frank, ruim 250.000 gulden, wilde eisen. Op de foto Cudell die de pers duidelijk maakt hij hij erin slaagde te ontsnappen.

https://i11.servimg.com/u/f11/11/22/12/24/guy_cu10.jpg

Bron: Leidsch Dagblad | 27 juni 1984

Ontvoering

De ontvoerder van de Belgische burgemeester Guy Cudell heeft zich dinsdagavond laat aangegeven bij de politie. De 36-jarige Belg kon dinsdag rond middernacht op dienst eigen aanwijzingen aangehouden worden. Cudell werd zondag tijdens zijn gebruikelijke avondwandeling ontvoerd. Hij werd naar een huis in een dorp in het zuiden van België gebracht en daar aan een bed vastgeketend. De burgemeester wist te ontsnappen.

Bron: Leidsch Dagblad | 28 juni 1984

(...) Op 24 juni 1984 werd Guy Cudell ontvoerd. Een inwoner van zijn eigen gemeente nam hem mee naar Tellin in Wallonië, en er werd een losgeld gevraagd van 40 miljoen Belgische frank (1 miljoen €). De juiste omstandigheden werden nooit volledig opgehelderd, maar hij zou zichzelf bevrijd hebben uit zijn handboeien, en gevlucht zijn. Zijn thuiskomst ging gepaard met een persconferentie die uitgroeide tot een media-show met tientallen journalisten die aan de lippen van entertainer Cudell gekluisterd waren.

Bron: Wikipedia

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Re: Guy Cudell

Trojan wrote:

Cudell oogt jonger dan hij is. Wel grijzende slapen...

Zijn opzichtig haarstuk lijkt uit zijn wenkbrauwen te zijn gefabriceerd.

5

Re: Guy Cudell

“Ontvoering van Cudell was afgesproken spel”

In afwachting van het proces van René Busschot (37) dat hopelijk klaarheid zal brengen over de juiste omstandigheden waarin de ontvoering van burgemeester Cudell plaatsvond, legt de “vermeende” ontvoerder de ene verklaring na de andere af, sinds hij vorige dinsdag - na 8 maanden hechtenis - in vrijheid werd gesteld.

Na de ontvoering van de 67-jarige senator op zondag 24 juni 1984, meldde Busschot zich gevangen. Aanvankelijk legde René Busschot volledige bekentenissen af en verontschuldigde zich schriftelijk bij Guy Cudell voor zijn daden. Enkele weken later hij hij een heel ander verhaal op. Hij zou Cudell al geruime tijd kennen en hem meer dan eens in homo-bars hebben ontmoet. De hele ontvoering was in feite een doorgestoken kaart, vertelde hij toen. Het losgeld van 40 miljoen, waarvan ze hoopten dat de PS, de partij van Guy Cudell, dit zou betalen, zouden ze onder elkaar verdelen.

Die verklaringen van augustus vorig jaar heeft René Busschot thans herhaald. Hij detailleert nu dat hij Cudell in december 1983 heeft ontmoet in een café nabij het Meiserplein te Schaarbeek. De burgemeester van Sint-Joost heeft altijd aangevoerd dat hij René Busschot niet kende en hem voor die bewuste zonder 24 juni nooit eerder had ontmoet.

René Busschot verklaart dat hij in dat Schaarbeeks café inlichtingen nodig had omdat hij een nieuwe handelszaak wilde oprichten en hij zei toen aan Cudell dat hij geldgebrek had. Achteraf, tijdens de zoveelste ontmoeting, aldus de versie van Busschot, liet Cudell zich ontvallen dat hij ook geld nodig had en dat er misschien iets kon worden geregeld.

“We zouden een ontvoering veinzen en 40 miljoen frank losgeld eisen”, waarop Cudell antwoordde dat de partij en de vakbond wel zouden betalen. Vanzelfsprekend zou het geld evenredig worden verdeeld.

Verder legt Busschot thans uit dat hij het vakantiehuis in Tellin (provincie Luxemburg) op zijn eigen naam en met een eigen cheque betaalde. Iemand die van plan is een persoon te ontvoeren gaat toch niet zo handelen, voegt de man uit Evere er aan toe. Het was overigens niet nodig een valse naam te gebruiken, zegt Busschot want Cudell zou er wel voor zorgen dat er nooit een degelijk onderzoek zou komen.

Volgens Busschot zijn er veel getuigen die bij het gerecht klaringen hebben afgelegd die bewijzen dat hij de waarheid spreekt. Er is een automobilist, die zondag 24 juni naast Cudells Mercedes voor een rood licht sont aan de Terhulpsesteenweg, en formeel was dat Cudell en ik rustig in de wagen zaten. Waarmee Busschot wil onderstrepen dat hij Cudell niet met een wapen bedreigde.

En er is ook nog een getuige die tijdens de week voor zondag 24 juni Busschot en Cudell samen zou hebben zien praten op het plein in Sint-Joost. Het was de laatste keer, aldus René Busschot, voor aleer we tot actie zouden overgaan.

De ontvoerder van Cudell beweert nu ook dat de onderzoeksrechter Mw. Lyna tegen hem was en dat wanneer Cudells reputatie nu gebroken is, dat zijn straf is. Op de zojuist door René Busschot afgelegde verklaringen wenste de politie gisteren geen commentaar te verstrekken.

Bron: Gazet van Antwerpen | 9 Maart 1985

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube