11

Re: Jezus-Eik: Loods

Hier is nog een reden: verwarring stichten voor de speurders, vooral door een andere ploeg aan te stellen voor Overijse.

Re: Jezus-Eik: Loods

EricF wrote:

Even een paar zaken combineren: van alle 7 supermarktovervallen was de buit in Eigenbrakel verreweg het kleinst. Als bron deze site: 200.000 Bfr, de overigen waren 3 tot 6x zoveel (!). Ter referentie; Bfr 200.000 komt overeen met €5000, toenmalige waarde ongeveer het dubbele (obv 2% inflatie per jaar).

Een gedachte: wellicht vonden de daders dit te weinig en hebben ze op weg naar hun hide-out in Jezus-Eik besloten de Delhaize in Overijse, die daar 'om de hoek' lag, ook te overvallen. Als je hebt georganiseerd om die avond een overval te doen en al gedood hebt, is dat niet een grote stap.

Ik zie ook niet echt een gangster achterin de Golf met tegen de 200km/h de centen tellen, maar aan de andere kant zie je die geringe opbrengst wellicht ook wel snel aan het volume.

Bedenk eens, als je al onze voorkennis, context, pistes en aannames wegdenkt: wat is verreweg de meest aannemelijke reden om op 1dag 2 gewapende overvallen uit te voeren?

Onderstaande reactie van één van de daders in Eigenbrakel (dus tijdens de eerste overval van die avond) kan het antwoord op je vraag/stelling zijn. De buit was daar gewoon te weinig voor hen, dus hebben ze meteen een tweede supermarkt overvallen waar ze in volle colère en opgefokt zijn aangekomen, wat hun (schiet)gedrag in Overijse zou kunnen verklaren. Ik zeg niet dat het echt zo gegaan is maar het is in elk geval wel plausibel.

De gemaskerde dader moet zich tevreden stellen met muntstukken, geldbiljetten van kleine waarde en maaltijdcheques. Dat maakt de man razend. Hij schiet in kolère en schreeuwt: "Godverdomme, we zijn voor niets gekomen, we gaan in de massa schieten!"

Meer » Forum | Forum

13

Re: Jezus-Eik: Loods

Een paar foto's van de loods:

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/img_0211.jpg

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/img_0210.jpg

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/img_0212.jpg

https://i25.servimg.com/u/f25/11/22/12/24/img_0213.jpg

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

14

Re: Jezus-Eik: Loods

Wie eventjes googled kan ook de hedendaagse binnenkant van de loods zien die hedendaags loft-achtig / appartement-achtig ingedeeld is. In de jaren '80 zal het een loods geweest zijn en de renovatie zoals het heden er uit ziet niet gehad hebben.

Non semper ea sunt quae videntur

15

Re: Jezus-Eik: Loods

De loods had dus twee verdiepingen, ook in de jaren '80 volgens de zij-opnames.

16

Re: Jezus-Eik: Loods

Tueries du Brabant - Du Delhaize d'Overijse jusqu'au 36 Eikenlaan Jezus-Eik » YouTube

17

Re: Jezus-Eik: Loods

Ik stel mij toch een aantal vragen bij de geloofwaardigheid van deze getuige. In een verhoor in 2014 verklaart de eigenaar van de loods o.a. het volgende aan de politie:

(...) "Ik kaart aan dat er in de jaren '70-'80 corruptie en bendevorming gebeurde door de politie Overijse en gemeentebestuur. Ik ben van oordeel geen politie van Overijse, geen Bende van Nijvel. Indien gewenst kan ik u inlichten en de ware toedracht van bepaalde handelingen aan het licht brengen."

Bron: PV HV L9.001860/2014 | Verhoor Desmet L. door politie Druivenstreek

In een aangetekend schrijven aan Patrick Dewael uit 2002 schrijft hij o.a. het volgende:

(...) In 1988 kwam de PS de regering Martens VIII maken in de Vuurgatstraat [nummer niet overgenomen] Overijse.

Dit adres is de woonplaats van de schrijver.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

18

Re: Jezus-Eik: Loods

Ik stel mij in het algemeen vragen over de ligging van deze loods! Van aan de Delhaize in Overijse tot aan deze loods staan heel veel huizen, alles dichtbevolkt en niet meer getuigen? In de tuin serres, daar rechtover - in de jaren '80 - een zelfstandige in bouwmaterialen met personeel en niemand heeft iets gezien? Heel raar.

19

Re: Jezus-Eik: Loods

Oude man spreekt van een loods achter zijn huis met gezamenlijke inrit. Loods was van zijn vader die het verhuurde als aanvulling van zijn pensioen. Deze foto staat loods aan de straat, adres klopt thans.

Re: Jezus-Eik: Loods

kenza wrote:

Tueries du Brabant - Du Delhaize d'Overijse jusqu'au 36 Eikenlaan Jezus-Eik » YouTube

Hij rijdt nu gewoon via de Brusselsesteenweg richting Eikenlaan. Men kon vroeger ook via kleine wegen en een extra brug over de autostrade richting Eikenlaan. Perfect trouwens voor iemand die achter de Delhaize geparkeerd stond.

Brug is nog te zien op Google Streetview.

En hier snel even getekend op kaart:

http://i68.tinypic.com/534n79.jpg