1

Kolonel van de artillerie Victor Dossogne (1916-1989) is de vader van Francis Dossogne, welke een leidende rol zal spelen in het Front de la Jeunesse. Deze kolonel maakte carrière in de Force Publique in Belgisch Kongo en was militant van Forces Nouvelles, waarvoor hij voor de verkiezingen van 1987 te Brussel zal opkomen op een fusielijst met het Front National. Victor Dossogne zal zich, samen met zijn broer Joseph, moeten verantwoorden op het proces van Front de la Jeunesse. Hij is lid van de raad van bestuur van CIDEP tot 1985.

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube
Ben wrote:

Deze kolonel maakte carrière in de Force Publique in Belgisch Kongo en was militant van Forces Nouvelles, waarvoor hij voor de verkiezingen van 1987 te Brussel zal opkomen op een fusielijst met het Front National.

Hij was niet alleen militant maar op een bepaald moment ook het hoofd van de lijst van de Forces Nouvelles.

Force Publique in Belgisch Kongo » nl.wikipedia.org Émile Janssens was de Generaal die Victor Dossogne onder zijn bevel had.

In 1964, Janssens unsuccessfully stood as lead candidate for the minor far-right Parti national party in the local elections. The party was closely associated with the neocolonialist Amitiés Belgo-Katangaises movement which supported the secession of the Katanga from the Congo

Dit geheel terzijde en eerder ter info...

Nu verder terzijde en eerder ter info.... Met de Amitiés Belgo-Katangaises movement komt men snel bij het onderwerp Dag Hammarskjöld! Maar ook bij Jo Gérard.