1

Topic: Sint-Pieters-Leeuw: 6 Juni 1984

Man met overgesneden keel aangetroffen te Sint-Pieters-Leeuw

Het lichaam van een man, van wie de keel was overgesneden, werd woensdag omstreeks half negen door een voorbijganger ontdekt achter de supermarkt GB, Bergensesteenweg in de wijk Negenmanneke te Zuun-Sint-Pieters-Leeuw.

De man was tamelijk klein van gestalte, ongeveer 40 tot 50 jaar en van het Europese type. Hij had echter geen identiteitspapieren bij zich zodat hij nog niet kon worden geïdentificeerd. Het is niet uitgesloten dat de man elders werd gedood en later door de daders werd achtergelaten op de plaats waar hij werd aangetroffen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 7 Juni 1984

Auto van slachtoffer teruggevonden in Frankrijk

Vorige woensdag 6 juni ontdekte een voorbijganger aan de Bergensesteenweg, schuin tegenover het GB-warenhuis, het lijk van een man van vooraan in de vijftig. Het lichaam lag op een tiental meter van de straat, naast de oprit van een garage. De keel was overgesneden.

De speurders van de Leeuwse politiecommissaris Noël Hoeven ontdekten vrij spoedig de identiteit van de man, ofschoon het slachtoffer geen enkel document en ook geen geld meer in bezit had. Het betreft een gehuwde man uit Elsene.

Van de daders is geen spoor, maar thans werd de Citroën Visa van de vermoorde man teruggevonden in het Noord-Franse Rijsel.

Bron: Gazet van Antwerpen | 13 Juni 1984

Voertuig van vermoorde man teruggevonden in Noord-Frankrijk

Zoals reeds gisteren gemeld werd de Citroën Visa, toebehorende aan de 50-jarige Gerson De Groot, monteerder, ingeschreven Waterloosesteenweg 481, te Elsene, (1) teruggevonden in de streek van Maubeuge nabij de Frans-Belgische grens.

Het stoffelijk overschot van De Groot werd vorige week met overgesneden keel aangetroffen achter een haag aan de Bergensesteenweg in de wijk Negenmanneke te Sint-Pieters-Leeuw.

Van de daders, die met de wagen van het slachtoffer wegreden, is intussen geen spoor.

Bron: Gazet van Antwerpen | 14 Juni 1984

(1) Locatie op een kaart » Google Maps

Twee moorden opgehelderd in het Brusselse

Twee moorden, gepleegd in maart en juni 1986, konden door de BOB te Brussel worden opgehelderd.

Het betreft de moord gepleegd op 6 juni jl. op Gerson De Groot, bijgenaamd Louis, in een slop aan de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. Het slachtoffer werd met overgesneden keel aangetroffen en zijn portefeuille met 9.000 fr. was verdwenen. (1)

Wegens deze feiten werd de 32-jarige Gustave Becker, wonende Janssensstraat 5 te Anderlecht aangehouden.

Becker gaf de namen van zijn twee medeplichtigen. Het betreft de 33-jarige R.J., wonende rue des Gaudilles 5 te Eigenbrakel en de 48-jarige A.R., bijgenaamd Gina, wonende Hoogstraat 242 te Brussel. Het drietal deed de geroofde 9.000 fr. op tijdens een reisje naar Parijs.

De andere moord vond plaats in maart 1986 en werd gepleegd op Guy Valoni, een taxichauffeur van wie het lichaam met overgesneden keel werd teruggevonden op het grensgebied tussen Anderlecht en Dilbeek. (2) Deze moord bleek door Gustave Becker alleen te zijn gepleegd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 Oktober 1986

(1) De moord op Gerson De Groot was op 6 juni 1984.
(2) Meer informatie over deze moord vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Sint-Pieters-Leeuw: 6 Juni 1984

Wat opvalt aan deze moord is dat de auto van het slachtoffer werd achtergelaten in de streek van Maubeuge en dat de daders met het geld een tripje naar Parijs hebben gemaakt.

Iemand een idee wie de twee andere daders zijn: de 33-jarige R.J., wonende rue des Gaudilles 5 te Eigenbrakel en de 48-jarige A.R., bijgenaamd Gina, wonende Hoogstraat 242 te Brussel.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube