1

Voertuig van vermoorde man teruggevonden in Noord-Frankrijk

Zoals reeds gisteren gemeld werd de Citroën Visa, toebehorende aan de 50-jarige Gerson De Groot, monteerder, ingeschreven Waterloosesteenweg 481, te Elsene, (1) teruggevonden in de streek van Maubeuge nabij de Frans-Belgische grens.

Het stoffelijk overschot van De Groot werd vorige week met overgesneden keel aangetroffen achter een haag aan de Bergensesteenweg in de wijk Negenmanneke te Sint-Pieters-Leeuw.

Van de daders, die met de wagen van het slachtoffer wegreden, is intussen geen spoor.

Bron: 14 Juni 1984

(1) Locatie op een kaart » Google Maps

Twee moorden opgehelderd in het Brusselse

Twee moorden, gepleegd in maart en juni 1986, konden door de BOB te Brussel worden opgehelderd.

Het betreft de moord gepleegd op 6 juni jl. op Gerson De Groot, bijgenaamd Louis, in een slop aan de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. Het slachtoffer werd met overgesneden keel aangetroffen en zijn portefeuille met 9.000 fr. was verdwenen. (1)

Wegens deze feiten werd de 32-jarige Gustave Becker, wonende Janssensstraat 5 te Anderlecht aangehouden.

Becker gaf de namen van zijn twee medeplichtigen. Het betreft de 33-jarige R.J., wonende rue des Gaudilles 5 te Eigenbrakel en de 48-jarige A.R., bijgenaamd Gina, wonende Hoogstraat 242 te Brussel. Het drietal deed de geroofde 9.000 fr. op tijdens een reisje naar Parijs.

De andere moord vond plaats in maart 1986 en werd gepleegd op Guy Valoni, een taxichauffeur van wie het lichaam met overgesneden keel werd teruggevonden op het grensgebied tussen Anderlecht en Dilbeek. (2)

Deze moord bleek door Gustave Becker alleen te zijn gepleegd.

Bron: 1 Oktober 1986

(1) De moord op Gerson De Groot was op 6 juni 1984.
(2) Meer informatie over deze moord vind je hier » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube