31

Re: Martial Lekeu

Zoals zijn dochter zegt: een gevaarlijke manipulator. Uit een artikel van Humo:

De racist en de Jodenhater veranderde langzaam in iemand die zich een intimus van de Mossad, de Israëlische geheime dienst, noemde, en die beweerde dat hij eigenlijk het liefst naar Israël wilde vertrekken om er zich tot het joodse geloof te bekeren; de volbloedfascist noemde zich een nobel bestrijder van extreem-rechts, die op verzoek van zijn rijkswachtoversten in de Groep G was geïnfiltreerd.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

32

Re: Martial Lekeu

Ja maar de Mossad laat toch nooit een antisemiet met het profiel van Lekeu in haar rangen toe, zelfs niet als deze zich bekeren zou? Lekeu speelde een rolletje, maar was het in kostuum van nazi of Mossad-agent? Wat was hij nu echt? Dat hij voor de Amerikanen heeft gewerkt lijkt me duidelijker, maar we weten dat de yankees zowel met nazi's als de Mossad nauw samenwerken. Iemand als Bouhouche, getrouwd met een joodse, zie ik zowel passen in de extreem-rechtse hoek als in Mossad-dienst (met zijn maten van joodse origine: Buslik, Mendez en Beijer). Bij Lekeu weet ik het zo niet.

33

Re: Martial Lekeu

Kijkt men in de wereld van de geheime diensten zo strikt naar iemand zijn (politieke) achtergrond? Als iemand bruikbaar is voor een bepaald doel op een bepaald moment, zullen ze er volgens mij niet lang over nadenken om die persoon te gebruiken. Het is ook Lekeu zelf die verklaart dat hij voor Mossad heeft gewerkt, er is geen enkele aanwijzing dat hij ook effectief voor Mossad heeft gewerkt. Maar je hebt gelijk, waarschijnlijk heeft hij wel voor een Amerikaanse dienst gewerkt.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

34

Re: Martial Lekeu

Ben wrote:

Kijkt men in de wereld van de geheime diensten zo strikt naar iemand zijn (politieke) achtergrond?

Ik kan me voorstellen dat er bij iemand met een "verkeerde" achtergrond toch al snel voor een infiltrant wordt gevreesd? Maar stel dat Lekeu loog over de Mossad, dan is de vraag waarom?

Re: Martial Lekeu

Ik denk dat men extreem-rechts of fascistisch niet automatisch gelijk moet stellen met antisemitisch. Men kan Likoed gerust een extreem-rechtse partij noemen. Overigens is antisemitisch ook helemaal niet hetzelfde als anti-Zionistisch. Vele Joden zijn anti-Zionisten. De eerste Israëli 's waren ashkenazim uit Rusland (Polen, Oekraïne) met een duidelijke socialistische politieke overtuiging. Israël zou een socialistisch gerichte staat worden. De doctrine van Trotsky, een Jood, was zeer populair. De heethoofden van Betar en later Likoed hebben het roer omgegooid, tegen de zin van vele Joden, ook vandaag nog.

Likoed en Mossad gebruiken alle nuttige middelen en personen om hun doel te bereiken. Samenwerking met fascisten is niets nieuws. bv Joodse maffia en ex-nazi's in drugshandel in Centraal-Amerika. Er zijn duizenden nazi's zonder problemen gevlucht naar Zuid- en Centraal-Amerika. Zo goed als geen enkele werd 'gevonden' door de beroemde nazi-jager Simon Wiesenthal? Met uitzondering van Eichmann, Barbie, Demjanjuk. Ja, komaan zeg.

36

Re: Martial Lekeu

Akkoord Walter, ik heb weet van meerdere voorbeelden van dergelijke allianties (zie ook de Mossad in Zuid-Afrika), maar lekeu zou volgens bepaalde berichtgeving effectief ook antisemiet geweest zijn (in tegenstelling tot Bouhouche die wel extreem-rechts was maar judeofiel). En er is nog een verschil tussen samenwerken en in dienst nemen. Dus ik vraag mij zo af, welk deel van het verhaal klopt niet?

Re: Martial Lekeu

In dat wereldje telt enkel de opportuniteit. Het doel heiligt het middel. Het is ook niet altijd noodzakelijk met de volle en vrije wil dat iemand samenwerkt met een dienst zoals Mossad. Hij nam zijn neef mee op het maandelijks rv, waarom? Was hij bang, wou hij iemand om hem bij te staan? Mogelijk is er wat rook aangelegd om een fout beeld te vormen. Zoveel jaar na de feiten wordt het wel heel moeilijk om uit te zoeken wat de rook was en wat niet.

Servo per Amikeco

38

Re: Martial Lekeu

François Raes over Martial Lekeu: "Lekeu geleek sterk op de Franse filmacteur Jean-Paul Belmondo, een loyale kerel, alleen kon hij zijn poten niet van de vrouwen houden. Hij doet me denken aan de composietfoto’s 10 en 14."

Bouten: Kende Lekeu commissaris Smets van de Staatsveiligheid?
"Ongetwijfeld. Hij woonde in een appartement naast Latinus op de Mettewielaan en Smets kwam daar vaak op bezoek. Lekeu was ongetwijfeld bij enkele Bende-overvallen betrokken."

Lekeu heeft ook nog als freelancer gewerkt voor Nouvel Europe Magazine. Dit is één van de teksten die Lekeu schreef:

We leven in een verrotte democratie, de zogenaamde democratische partijen zijn om zeep, alles gaat naar de vaantjes, we stevenen af op een politieke en economische crash. De enigen die in staat zijn om de macht over te nemen zijn de communisten. Dankzij hun subversieve houding en leugenachtige propaganda hebben ze de macht in het Oostblok overgenomen en zijn ze in staat die krachtproef in het Vrije Westen te herhalen. Hun Belgische stromannen, de gebrainwashte jongeren die het spel meespelen en de agenten van Moskou (KGB, GRU en consorten), maken hier het mooie weer en dit dankzij een voortreffelijke politieke en financiële organisatie, hun stoottroepen en handlangers, zoals AMADA, de 4de Trotskistische Internationale en de vakbonden. De gauchistische infiltratie werkt voortreffelijk, terwijl ze de democratie in slaap wiegen. Het ontwaken zal verschrikkelijk zijn als we ons verplicht als communisten zullen moeten gedragen.

De tijd werkt in hun voordeel. Het toppunt van infiltratie zijn de BRT en de RTB waar de journalisten klaarstaan om de Internationale te zingen. Ons land zal gebukt gaan onder communistische despoten. We zullen hetzelfde meemaken als de Russen en de Chinezen en verworden tot gehoorzame robotten. Maar helaas voor de communisten zijn onze levenswijze, gewoontes en tradities onverenigbaar met het communisme. In België is de meerderheid van de bevolking conservatief, christelijk en burgerlijk. Bepaalde grondrechten, zoals die van de eigendom en meningsvrijheid, zijn verankerd in onze beschaving. Deze waarden zijn in gevaar. Een vrij mens, die naam waardig, zal niet ongevoelig blijven voor het rode gevaar!

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

39

Re: Martial Lekeu

In zijn boek De bende van Nijvel van Guy Bouten vertelt Haemers' kompaan Claude Silverans dat Lekeu zeker bij de Bende van Nijvel betrokken was.

40

Re: Martial Lekeu

Er blijft voor mij, na het doornemen van zowat alle literatuur (de voortreffelijke journalistieke arbeid van Guy Bouten, Hilde Geens e.a. heeft meer opgeleverd dan het centrale politieonderzoek) en honderden foto's slechts één kandidaat over die met verve voor de 'killer' kan doorgaan: Martial Lekeu. Men leze vooral ook zijn biografie op deze website.