131

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

Het was noodzakelijk in de zin dat het de enige optie was om toch nog te trachten iets te redden. Het is absoluut beschamend dat het in een rechtsstaat zover moet komen omdat degenen die geacht worden het onderzoek te voeren en de stukken te bewaren het zo totaal verkloot hebben dat heelder stukken van het dossier gewoon verloren of onleesbaar want slecht opgeslagen waren.

Ik mag hopen dat hetgeen in beslag werd genomen tenminste dadelijk gedigitaliseerd werd zodat de vorige prestatie niet meer kan geëvenaard worden.

Men zou beter de intellectuele eerlijkheid hebben om toe te geven dat de situatie reddeloos is en dat er nooit nog een proces zal komen.

132

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

De huidige speurders kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor de 'daden' van de vorige speurders, dus ja, de huiszoeking bij Mvr Palsterman was wel degelijk legitiem.

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

steinerprag wrote:

Het zou me geen slecht idee lijken om dit item gewoonweg af te sluiten. Het doet niets ter zake.

Ach wat. Er staan al zoveel dingen op het forum die niets ter zake doen.

134

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

Stropkens wrote:

Ach wat. Er staan al zoveel dingen op het forum die niets ter zake doen.

Zoals dit. wink

135

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

Mevrouw Marie Jeanne Callebaut - Woonachtig te Erpe-Mere (9420), geboren te Aalst (9300) op zaterdag 11 januari 1947, overleden te Aalst (9300) op zondag 31 maart 2024 op 77 jarige leeftijd, weduwe van Mijnheer Jan Palsterman » www.bruyland.net

136

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

In de krant van 6 april 1924 stond "Er zijn geleerden die beweren dat alles wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen uit trillingen zou bestaan". Precies 100 jaar later werd Marie Jeanne begraven. De vrouw die meer dan eens zware en lichtere trillingen veroorzaakte in het Bende onderzoek.

Mark De Wit, die zijn boek Fort Chabrol oa aan haar opdroeg beschreef Marie Jeanne als een vrouw "hors catégorie". Want niet alleen voor hem, maar ook voor tientallen prominente journalisten was Marie Jeanne de bron van ettelijke primeurs. Hij eindigde zijn lofrede aan haar met volgende zin:

"Ja ook u beste lezer bent de afgelopen 30 jaar geconfronteerd geweest met berichten in de media over de Bende die mee het resultaat waren van haar speurwerk."

Vergeten we toch ook niet dat zij het was die er voor zorgde dat Bouhouche zijn penitentiair verlof ingetrokken werd en dat ze zich samen met haar advocaat zwaar verzet heeft tegen de overheveling van het dossier. Of zoals één van haar kinderen zei in haar speech: "Als justitie niet met de waarheid naar ons komt zullen wij er mee voor zorgen dat de waarheid naar Justitie gebracht wordt."

Voor het forum zal ze misschien Marie Jeanne van de huiszoeking blijven. Ik ben er bijna zeker van dat ze naast woedend ook stiekem een beetje fier was dat men haar dossier bleek nodig te hebben.

Zij heeft het nieuws wat betreft de verjaring nog gekregen en was er blij mee maar het voelde voor haar ook aan alsof ze nu niets meer had om voor te vechten.

Rust in vrede Marie Jeanne

Getekend, een eeuwige bewonderaar van deze vrouw van vlees en bloed, geen heilige maar een bijzondere vrouw.

Sterkte en medeleven aan allen die haar lief hadden en die haar zullen missen.

Coco

* Ikzelf ben overtuigd dat we de laatste trillingen die Marie Jeanne veroorzaakte of zou veroorzaken nog niet meegemaakt hebben, in ieder geval, bedankt Marie Jeanne.

137

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

Mooie uiteenzetting. Sterkte aan de familie, vrienden en kennissen van deze dame.

138

Re: Huiszoeking Marie-Jeanne Callebaut

» p-magazine.com