51

Re: Opgravingen Pécrot

Waarom zou een medeplichtige van de Bende van Nijvel nu plots zeggen waar een bendelid begraven ligt als ze klaarblijkelijk geen enkel middel hebben om deze persoon onder druk te zetten?

Is hoogstens iemand die misschien weet dat dat daar misschien iemand begraven ligt die misschien met de Bende van Nijvel te maken heeft. Geeuw!

52

Re: Opgravingen Pécrot

Of de tipgever is even terug op de rooster gelegd.

Re: Opgravingen Pécrot

P-51 wrote:

zijn we dan een stap verder, in welke richting dan ook?

Op basis van de info in de media zeker niet. Wie zegt trouwens dat er een kogel nodig was om de killer uit te schakelen. Denk je dat de killer tot zoiets over gaat omdat hij nog een lang pijnloos leven voor ogen had? Stel dat hij tegenstanders had van op hetzelfde niveau en ze haten hem evenveel als hij hen. Dan kan het zijn dat hij dezelfde natuurlijke pijnlijke dood gestorven is als anderen binnen de 5 jaar na de feiten. Mijn mening een kogel voor zo iemand is veel te vriendelijk.

De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is.

Re: Opgravingen Pécrot

En wat voor een soort "marteling" heb jij dan voor ogen the end voor een persoon voor wie een kogel veel te vriendelijk is? Hem in een vergeetput smijten zodat hij een natuurlijke hongerdood sterft? Of wat is je "recept" voor iemand die jij meer haat dan hij jou? Of wacht, de killer was een zwaar drugverslaafde, waarvan je zeker weet dat hij zich binnen de vijf jaar gaat dood drogeren. Ik wil waarschijnlijk zelfs niet weten wat je antwoord is.

55

Re: Opgravingen Pécrot

Ik gok op Dale Flannery. Als je de foto’s bekijkt lijkt hij heel goed op Salesse.

Re: Opgravingen Pécrot

Francis Zwarts? Wie is er nog "vermist" in het dossier?

Re: Opgravingen Pécrot

Je mag ook absoluut niet vergeten dat we hier op het forum - uiteraard - heel veel informatie ontbreken omdat het - nogmaals - onderzoek nog steeds lopende is. Iets uitsluiten is ook een bron van informatie en nodig voor de onderzoeksdaden te verduidelijken op het eventuele proces. Stel bijvoorbeeld dat je met een spijtoptant zit, die -als louter getuige bij het begraven van een -voor hem/haar onbekend lijk- in ruil voor de bekentenis van waar het lijk begraven is/was strafvermindering beoogt...

Getuigenis niks meer waard. De forensische wetenschap kan - zo nodig - echt wel aantonen dat er - langere tijd - een lijk begraven geweest is, daar waar deze getuige de plek aanwees.

Huil niet met de wolven in het bos! Nog 5 jaar en dan kan/mag je je botte opmerkingen over het Gerecht en hun onderzoeksdaden stellen, zoals ik er al wat mogen lezen heb hierboven. Nu moet je hen nog steeds het voordeel van de twijfel hierover gunnen, want het onderzoek loopt nog steeds. Daarom kunnen ze niet vrijuit praten over bv waarom exact er in Pecrot gegraven werd... Uit respect voor de vele slachtoffers en hun naverwanten. Uit hoop dat (een deel) van de waarheid nog steeds aan het licht zal komen.

Re: Opgravingen Pécrot

"Pour écarter ces différentes hypothèses, il faut mettre en correspondance la date à laquelle la photo a été diffusée (16/06) et celle de la découverte d'un crâne à 3 km du lieu des fouilles (29/6). Un laps de temps suffisant pour déterrer un squelette et le déplacer... Rien à voir ou...?"

Bron » tueriesdubrabant.1fr1.net

Waar gaat dit over? Is er dan een schedel gevonden in de buurt? Op 29 juni? En ook nog:

"Il serait bien aussi que Gilbert Dupont détaille ce qu'il a écrit aujourd'hui sur le site internet de la Dernière Heure."

Kan er iemand aan dit artikel en aan de commentaar van Gilbert Dupont?

Re: Opgravingen Pécrot

Heb het gevonden:

Un crâne humain découvert dans un cours d'eau à Hamme-Mille

Un crâne humain a été découvert, à la veille du week-end, par des bénévoles occupés à nettoyer un ruisseau à Hamme-Mille, dans l'entité de Beauvechain, a-t-on appris lundi auprès du parquet du Brabant wallon.

Des jeunes bénévoles de l'association écologique Aer Aqua Terra extrayaient des déchets de la Nethen, un affluent de la Dyle, lorsqu'ils ont mis au jour un crâne humain, vendredi en milieu d'après-midi. La police locale a aussitôt été alertée et l'intervention d'un médecin légiste a été requise par les autorités judiciaires, en cet endroit isolé et situé non loin de la rue de la Chaussée.

Selon les premières constatations du spécialiste, il s'agit du crâne d'un adulte décédé il y a un certain temps déjà, a précisé lundi la porte-parole du parquet brabançon, ajoutant qu'il a pu être déposé là par un animal ou après avoir été charrié par les eaux du ruisseau.

Bron: RTBF | 29 Juni 2020

Tja, ik denk niet dat het ene iets te maken heeft met het andere ...

60

Re: Opgravingen Pécrot

Wat zeer belangrijk is sinds kort, Trobken, dat er nu vertrouwelijke rapporten kunnen opgemaakt worden waar niemand inzage in heeft. Enkel de opsteller, het Parket en een Onderzoeksrechter. Zelfs nadien zijn deze vertrouwelijke rapporten niet in te kijken door de advocaten van de verdachten en alle betrokkenen in het strafdossier.