Volgens de brief van Alex Snell gericht aan Hipa:

9/5/1985: Christopher Dale Flannery wordt naar Europa gehaald. Tegen de achtergrond van de bommencampagne van de CCC en de plaatsing van de kernraketten gaan de voorbereidingen van de Bende van Nijvel onverminderd verder. Uiteindelijk zal er voor het neerschieten van onschuldige vrouwen en kinderen een beroep worden gedaan op een buitenlandse huurmoordenaar. De Australiër Christopher Dale Flannery lijkt de geknipte man. Het is een huurmoordenaar die er prat op gaat eender wie te willen vermoorden voor de ronde prijs van 50.000 Australische dollar. In eigen land heeft hij daardoor de bijnaam "Mr. Rent-a-Kill" gekregen. Maar door zijn activiteiten heeft hij zich in eigen land nogal veel vijanden gemaakt. Een contractaanbod in het buitenland komt dus welgelegen. Hij zal de killer van de Bende van Nijvel worden. Op 9 mei 1985 wordt hij door Australische CIA-agenten opgepikt, naar de luchthaven gebracht en vertrekt hij met een vlucht naar Europa.

Zomer 1985 - Training van Flannery: Tijdens de zomer wordt Flannery opgeleid door de Bende om deel te nemen aan de warenhuisovervallen. Hij wordt getraind in practical shooting en leert schieten met een riot-gun. De training gebeurt door Eric Lammers en Alain Weykamp in en rond het bos van La Houssière. Flannery zelf verblijft gedurende al die tijd in een verlaten huis in het bos van La Houssière. (Is er geen spreken hier op het forum over zo een huis?)

15/8/1985 - Waver. Overval op Walibi. Op 15 augustus 1985 overvalt de Bende een geldkoerier in het pretpark Walibi. De geldkoerier, Willy Pans, wordt koelbloedig doodgeschoten met een Heckler und Koch P7-pistool. Het is Flannery die de trekker overhaalt. Motief: Financiering, moordexamen van Chris Flannery Daders: Chris Flannery, Christiaan Bonkoffsky, ...

27/9/1985 - Eigenbrakel: Overval op het Delhaize-warenhuis. De dag is eindelijk aangebroken. De Bende van Nijvel herrijst vanuit het niets. Op 27/09/1985 om 20u07 voert de Bende van Nijvel een moordende raid uit op de Delhaize van Eigenbrakel. Het commando bestaat uit Christiaan Bonkoffsky, Chris Flannery en Pierre Maréchal. Er vallen 3 doden. 3 volwassen mannen. Het kind dat de bendeleden als menselijk schild gebruiken blijft ongedeerd. De bendeleden vertrekken in hun Golf GTI met huilende turbo.

9/11/1985 - Aalst: Overval op het Delhaize-warenhuis. Op vrijdag 9 november 1985 om 18:45h vertrekt de Bende vanuit het bos van La Houssière voor zijn laatste raid. Het commando bestaat dus uit Christian Elnikoff, Chris Flannery en Patrick Haemers.

De Bende keert terug naar de comfortzone in het bos van La Houssière. Na middernacht heeft het commando van de Bende een afspraak met de opkuisploeg op een kruispunt in het bos van La Houssière. Ze zullen daar van auto wisselen en de Golf GTI in het bos in brand steken en achterlaten. Maar er zijn bijkomende moeilijkheden. Aan de rand van het bos van La Houssière, niet ver van het punt van afspraak staan namelijk verschillende rijkswachtcombi's controles te doen. De Bendeleden zijn dus op hun hoede maar gaan er vanuit dat de opkuisploeg wel zal komen.

Aalst is de laatste overval van de Bende. De rol van de killer, Chris Flannery, is daarmee uitgespeeld. Zoals afgesproken liquideert Elnikoff Flannery met een paar kogels op de plaats van afspraak. Flannery zal hier in België door niemand gemist worden en het is ook vanuit budgettair oogpunt een goed idee om Flannery te doen verdwijnen. Het lijk van Flannery ligt op de grond achter de Golf GTI. Elnikoff en Haemers verwachten de grijze Mercedes van de opkuisploeg nu elk moment. Ze wachten aan een splitsing in het bos, met de deur van de bestuurder open en de kofferbak eveneens open. In geval van problemen kan Elnikoff zo snel achter het stuur springen terwijl hij dekking krijgt van Haemers. Die kan op zijn beurt in de kofferbak stappen om zo in de gekende stijl al schietend vanuit de kofferbak te kunnen vluchten.

Maar wanneer de bendeleden de lichten van een auto zien aankomen in het bos, loopt het mis. Het is niet de wagen van de opkuisploeg maar van een aantal late feestgangers op weg naar huis. Elnikoff doet teken om te stoppen maar de feestgangers vertrouwen het niet en rijden door. Nu zitten Elnikoff en Haemers met een groot probleem. Ze kunnen het niet riskeren om nog langer te wachten in het bos van La Houssière. Ze gooien het lijk van Flannery in de kofferbak, rijden de Golf GTI een beetje verder het bos in en steken de wagen in brand. Dan vluchten ze te voet weg. Pas de volgende morgen zullen Eric Lammers en Alain Weykamp de uitgebrande Golf met daarin het lijk van de killer alsnog komen ophalen. De uitgebrande Golf GTI met daarin het lijk van de killer wordt met de hulp van schroothandelaar Alfred V. tot een blok geperst en naar de smelterij gebracht. Exit Chris Flannery. Sic transit gloria mundi. De rol van de Bende is nu uitgespeeld

Op de Facebook-pagina van een slachtoffer staat deze tekst waarbij de schrijver een link legt tussen Michael Jon Hand (CIA) en Flannery via wat knip en plakwerk van het internet:

Michael Jon Hand (born December 8, 1941, New York City) is a US ex-Green Beret known for co-founding the Nugan Hand Bank. Returning to Sydney in March 1976, Hand developed "a close business and social relationship with Murray Stewart Riley, a former policeman turned criminal patron of leading Australian criminals. Within a month of his arrival, Hand began transferring cash to Nugan Hand's Hong Kong branch on Riley's behalf. Australian police later concluded that "Throughout 1976 Hand was knowingly involved in drug activity with the 'Riley' group in that he permitted and even encouraged the use of Nugan Hand facilities for the movement of 'drug' money."

Following the June 1976 incorporation of a bank branch in the Cayman Islands, Hand moved to Hong Kong in October 1976 to develop the international side of the bank, developing a network of 12 branches across three continents. In 1977-8, as the bank expanded dramatically, Houghton was able to use his connections to bring a range of US military and intelligence figures to the bank. This expansion and influx of links coincided with the collapse of the CIA-linked Castle Bank & Trust in the Bahamas. In August 1977 Hand moved from Hong Kong to Singapore, from where he managed Nugan Hand's international operations until its collapse in 1980.

Murray Stewart Riley: The Woodward Royal Commission into Drug Trafficking (1977–79) accused Riley of being involved in importing heroin from Bangkok in 1977. A 1982 Joint Taskforce on Drug Trafficking found that he had carried out five successful heroin importations in 1976. These events related to Riley's involvement with the Nugan Hand Bank. Riley failed to appear at the enquiry after police conveniently failed to find him. This "failure" is consistent with the opinion of Evan Whitton (1986), who used additional research from Bob Bottom to outline Australia's "criminal milieu", which consists of inter-related and overlapping criminal syndicates and their support group consisting of politicians, police, lawyers, businessmen, accountants and the judiciary.

In 1983 the comfortably incarcerated Riley was declared bankrupt, owing $132,497 to Nugan Hand Bank (in liquidation). He was released in May 1984, having served less than six years of his seventeen-year sentence, when the NSW government introduced new prisoner parole legislation.[34] Soon after his release, Riley began collaborating with gunman Arthur Stanley (Neddy) Smith and pilot Peter David Johnstone to fly about 50 kilograms of heroin from Papua New Guinea for distribution in Australia

Neddy Smith: Arthur Stanley "Neddy" Smith (born 27 November 1944) is an Australian criminal and crime writer who has been convicted of drug trafficking, theft, rape, armed robbery, and murder. On 24 June 2010 Australian true-crime series Tough Nuts: Australia's Hardest Criminals on the Crime & Investigation Network (Australia) channel, Stan "The Man" Smith was named as Flannery's killer!

3

Robertvandeurnen wrote:

09/05/1985 Christopher Dale Flannery wordt naar Europa gehaald.

Door wie? Waarom? Wat is de bron van deze informatie?

Robertvandeurnen wrote:

Op 9 mei 1985 wordt hij door Australische CIA-agenten opgepikt, naar de luchthaven gebracht en vertrekt hij met een vlucht naar Europa.

Wat is de bron van deze informatie? Op de Wikipedia-pagina van Flannery kan je het volgende lezen over zijn verdwijning:

(...) On 9 May 1985, Flannery received a phone call from Freeman asking for a meeting. Flannery, in leaving for the rendezvous, was unable to start his car. Flannery contacted Freeman who told him to catch a taxi. Flannery did so, and after exiting the Connaught onto Liverpool St was never seen again. It has been claimed by Smith that police may have been responsible for Flannery's disappearance, as Smith noticed him enter a police car with officers he knew on 9 May. The officers had allegedly offered to take Flannery to meet with Freeman.

Robertvandeurnen wrote:

Op 15 augustus 1985 overvalt de Bende een geldkoerier in het pretpark Walibi. De geldkoerier, Willy Pans, wordt koelbloedig doodgeschoten met een Heckler und Koch P7-pistool. Het is Flannery die de trekker overhaalt. Motief: Financiering, moordexamen van Chris Flannery Daders: Chris Flannery, Christiaan Bonkoffsky, ...

De overvallers in Waver zijn waarschijnlijk Madani Bouhouche en Robert Beijer. Geen idee waar de auteur het idee vandaan haalt om Bonkoffsky en Flannery als daders aan te duiden.

Robertvandeurnen wrote:

Ze gooien het lijk van Flannery in de kofferbak, rijden de Golf GTI een beetje verder het bos in en steken de wagen in brand. Dan vluchten ze te voet weg.

Naar waar vluchten ze? Hoe lang hebben ze moeten wandelen? Hebben ze ergens een auto gestolen?

Robertvandeurnen wrote:

Pas de volgende morgen zullen Eric Lammers en Alain Weykamp de uitgebrande Golf met daarin het lijk van de killer alsnog komen ophalen.

Wat is de bron? En indien dit klopt, is dit uiterst riskant. De Bende was immers opgemerkt door getuigen in het Bois de la Houssière.

Robertvandeurnen wrote:

De rol van de killer, Chris Flannery, is daarmee uitgespeeld. Zoals afgesproken liquideert Elnikoff Flannery met een paar kogels op de plaats van afspraak. Flannery zal hier in België door niemand gemist worden en het is ook vanuit budgettair oogpunt een goed idee om Flannery te doen verdwijnen.

Over de dood van Flannery kan je het volgende lezen op Wikipedia:

On 6 June 1997, New South Wales State Coroner Greg Glass handed down the finding that Flannery was murdered most probably on or about 9 May 1985. He also found that the key to solving the murder lay with Rogerson. On 22 February 2004, Rogerson told the Seven Network Sunday programme, "Flannery was a complete pest. The guys up here in Sydney tried to settle him down. They tried to look after him as best they could, but he was, I believe, out of control. Maybe it was the Melbourne instinct coming out of him. He didn't want to do as he was told, he was out of control, and having overstepped that line, well, I suppose they said he had to go but I can assure you I had nothing to do with it." Flannery left a wife and two children.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

Beste Ben, net als u deel ik deze mening, het gebrek aan duidelijke bronnen is uiterst riskant! Men kan inderdaad stukken uit het dossier Pinon/Latinus zoals staat op Wikileaks terugzien in dit document. Al uw opmerkingen die u aangeeft met betrekking tot deze hypothese van Alex Snell zijn correct. De enige reden dat ik dit topic aanmaakte was om aan de schrijver van dit stuk zijn bronnen openbaar te maken m.b.t. deze Flannery. Indien Alex Snell hier toe in staat is kunnen wij dit als een werkdocument beginnen aanschouwen. Indien hij dit niet kan of wil zegt dit dan ook voldoende. Dank bij voorbaat om dit topic nog niet te voorbarig te sluiten.

5

Robertvandeurnen wrote:

De enige reden dat ik dit topic aanmaakte was om aan de schrijver van dit stuk zijn bronnen openbaar te maken m.b.t. deze Flannery.

Het is goed om dit topic aan te maken. Mijn vragen in mijn post hierboven zijn gericht aan de schrijver van het document, niet aan u.

Ik vond ondertussen nog volgende informatie over de dood van Flannery:

(...) He moved to Sydney in 1984 to work as a bodyguard. It was reported that he sometimes carried a pathology textbook on gunshot wounds which detailed the effects of bullets fired from pistols and guns. Chris disappeared on 9th May 1985. His wife reportedly claimed that he had become cannon fodder in Sydney's gangland war and that his death was the work of a professional hitman on a $100,000 contract. A three year judicial inquest concluded in June 1997 that he had been killed by rival hoodlums in 1985.

Bron: Findagrave.com

Ik denk dat bovenstaande informatie een vrij duidelijk beeld geeft van wat er met Flannery is gebeurd in 1985. Hoe de auteur er bij komt dat Flannery in 1985 in België was, is mij totaal onbekend.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

't is toch simpel: Eric Lammers en Alain Weykamp kunnen dat toch gevraagd worden als zij deze persoon gezien hebben in België en/of ooit training gegeven hebben? Zij kunnen ook antwoorden als er een lijk in die uitgebrande Golf zat? Wat hebben zij daarover te zeggen? Is dat hen al gevraagd?

7

Op YouTube - Australien Crime Stories S01 - Ep :/2 Chris Flannery, bv. - kan je uit verschillende docu's informatie zien over de man. In 20 afleveringen ongeveer. "Gangland wars" is een gangsterserie over de gangsteroorlog tussen de jaren 65-95 (ongeveer) gebaseerd op bestaande personen. Op YouTube vind je interviews met ex-gangsters en agenten die in de serie een rol krijgen. Het lijkt me sterk dat ze die persoon naar hier haalden voor ja dat je een gekend crimineel van zo ver nodig hebt om hier het werk te doen van personen die ... Anders is dit een gat in de markt voor psychopaten dichterbij en hij lijkt mij een ras psychopaat alles geprobeerd in de misdaad doden voor geld leek hem het enige dat hij kon. De serie was destijds op DVD, die zal je ook wel vinden op YouTube.

8

sherlock wrote:

't is toch simpel: Eric Lammers en Alain Weykamp kunnen dat toch gevraagd worden als zij deze persoon gezien hebben in België en/of ooit training gegeven hebben?

Als er geen enkel element of geen enkele aanwijzing is dat die man in België was, heeft het weinig zin om het te vragen.

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

9

Was deze een ex-para en basketbalspeler?

Blijft interessant om deze korte reportage van Eric Lammers nog eens te bekijken. En onze beste vriend Christian Elnikoff (hierboven vernoemd) zat ook bij de WNP.

» YouTube