1

Gestolen Golf GTI’s teruggevonden - Vier aanhoudingen in het Waverse

Met betrekking tot het onderzoek naar de Bende van Nijvel ontplooit de BOB van Waver (waar vorig jaar tijdens een bloedige wapenroof een politieagent werd doodgeschoten) een grote activiteit. Behalve de enkele long rifle-karabijnen die tijdens diverse huiszoekingen werden aangetroffen, heeft de Bewakings- en Opsporingsbrigade van Waver thans aanhoudingen verricht te Waver zelf maar ook te Waterloo. In totaal vier.

Er werden bovendien verscheidene gestolen wagens teruggevonden. Het gaat vooral om een Mercedes en enkele Golf GTI’s. Uit de eerste vaststellingen blijkt evenwel dat noch de arrestaties, noch de weergevonden ontvreemde auto’s op het eerste gezicht iets te maken hebben met de golf van misdaad die de voorbije maanden vooral het Brabantse teistert.

Twee kerels werden door de Nijvelse onderzoeksrechter Wezel onder aanhoudingsmandaat gesteld wegens handel in gestolen auto’s. Voorts werden door de Nijvelse onderzoeksrechter Baeyens twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om de 28-jarige Jacques Spiette uit Grez-Doiceau die wordt verdacht van inbraken in villa’s en de amper 20-jarige Jean-Luc Dominique uit Rixensart. Deze laatste wordt beticht van zeven autodiefstallen in Rixensart, Waver en Grez-Doiceau. Hij interesseerde zich ook voor juwelen en roofde wapens om ze door te verkopen. Ook 7,65-mm pistolen werden door hem gegeerd. Daarbij vraagt men zich nu in gerechtelijke kringen af in welke handen die pistolen terechtkwamen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 20 Oktober 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube