31

Re: Autodieven

Ben wrote:

Voertuig opzettelijk in brand gestoken in Terkamerenbos

Op de verlaten Croquetweg in het Terkamerenbos te Brussel, werd dinsdagnamiddag omstreeks 16u15 een in het Groot-Hertogdom Luxemburg gehuurde Volkswagen, type Golf, opzettelijk in brand gestoken. Op het ogenblik dat de vlammen werden waargenomen, werd niemand in de onmiddellijke omgeving van het voertuig opgemerkt.

Wel kon worden uitgemaakt dat de brandstichter de gedeeltelijke inhoud van een fles benzine op de zitbank achteraan in het voertuig had leeggegoten. De fles, waarin nog een beetje benzine zat, werd in de onmiddellijke nabijheid van de wagen teruggevonden.

De auto in kwestie werd bij een firma in het Groot-Hertogdom gehuurd op naam van een Belg. In feite werd deze Belg enkele weken geleden beroofd van zijn identiteitspapieren door een onbekende. Verondersteld wordt dat deze die met het gehuurde voertuig naar Brussel kwam en het daar om een nog onbekende reden in brand stak.

Bron: Gazet van Antwerpen | 1 September 1977

Heeft dit iets te maken met de feiten van 1982, 1983 of 1985, Ben?

32

Re: Autodieven

Dat weet ik niet. Maar ik vind de locatie en het type voertuig wel interessant. Jij niet?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

33

Re: Autodieven

Toch wel. De vraag is alleen of we de feiten van 1977 kunnen koppelen aan de Bende van Nijvel.