1

Topic: Chapelle-lez-Herlaimont: 20 December 1985

Vrijdagochtend hebben drie mannen het postkantoor overvallen van Chapelle-lez-Herlaimont (*) nabij Charleroi, en zijn aan de haal gegaan met een zeer aanzienlijke buit. Omstreeks 6u30 drongen drie mannen het huis binnen van de postmeester, dat eveneens dienst doet als postkantoor. Een van hen was gewapend met een geweer, de twee anderen hadden revolvers. Ze droegen alle drie kogelvrije vesten.

Zij dwongen een brievenbesteller die in het kantoor aanwezig was op de grond te gaan liggen en verplichtten de postmeester de brandkast te openen. Vervolgens gingen zij aan de haal met de inhoud van de kluis, die ongeveer 5 miljoen bevatte, voor het grootste gedeelte bestemd voor de uitbetaling van pensioenen.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 December 1983

(*) Chapelle-lez-Herlaimont ligt hier » Google Maps

Je komt in krantenarchieven heel weinig overvallen tegen waarbij de gangsters kogelvrije vesten dragen. Het is daarom heel opvallend dat enkele weken na de overval in Aalst er een overval wordt gepleegd waarbij de drie gangsters een kogelvrije vest dragen.

Hebben sommige leden van de Bende van Nijvel verder overvallen gepleegd met het materiaal dat ze hadden? Of werden de kogelvrije vesten doorgegeven in het criminele milieu?

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube