1

Topic: Dominique Lamarque

Dominique Lamarque is geboren op 12 mei 1961. Tijdens een verhoor werd hij door Alain Lenglet genoemd als de moordenaar van Christine Van Hees. Lamarque is 1m96 groot, heeft middelbruin haar en drie tatoeages (op de armen en schouders). Hij heeft gewerkt voor de vrije radio "Radio Activité", gelegen aan de Rue des Champs 71 in Etterbeek. Op de radio had hij als naam "Germain". Zijn vader was begrafenisondernemer tegenover het ziekenhuis van Etterbeek.

Als hij gedronken had, kon hij - volgens een getuige - heel gewelddadig worden. Hij wordt eveneens omschreven als een racist die lid was van het Front de la Jeunesse.

Tijdens de jaren '80 zou hij in Venezuela verbleven hebben. Op zijn paspoort staat een stempel van binnenkomst in Venezuela op 16 november 1984 en vertrek op 23 januari 1985. In een verhoor (PV 42.624/96) zegt hij zelf dat hij tussen 1982 en 1985 in Venezuela was en hierdoor Michel Nihoul niet gekend kon hebben bij Radio Activité. Hij werd echter in het dossier-Van Hees verhoord op 22 augustus 1984 en 9 november 1984. (*) Een andere getuige verklaarde in 1997 aan de politie dat hij denkt Lamarque naar Paraguay is gegaan om daar te gaan wonen bij een "rijke extreem-rechtse Belg".

Op 16 september 1985 wordt hij gearresteerd. Hij had een alarmpistool, een gasfles en een perskaart op zak. Er zijn daarnaast nog tal van andere gerechtelijke dossiers tegen hem waaronder 18 dossiers die betrekking hebben op diefstal, diefstal met geweld, racisme, ... In een verhoor met een getuige in 1996 wordt hij omschreven als iemand die: "n’est pas normal" is.

Hij zou geprobeerd hebben zelfmoord te plegen in 1991.

(*) Voor meer informatie over de moord op Christine Van Hees » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Dominique Lamarque

(...) Wanneer Bille de naam van Dominique L. invoert in de rijkswachtcomputer, komt er een lijst van achttien feiten te voorschijn waar de man ooit mee in verband is gebracht. L. wordt in vijfvoud geseind via het Centraal Signalementen Blad (CSB) van de Belgische politiediensten. In 1990 liep er tegen hem een onderzoek wegens ontucht met een meisje dat jonger was dan veertien. In dat verband is bij hem een onderzoek verricht en werd er kinderporno gevonden. Een bij het Brussels parket tegen L. geopend zedendossier wordt om onduidelijke redenen zonder gevolg geklasseerd.

In 1985 werd L. opgepakt wegens verboden wapenbezit. Hij trachtte toen te ontkomen door te zwaaien met een kaart waarop hij zich identificeerde als inspecteur van de GP De kaart zag er wel uit als een GP-kaart, maar bleek vals. Toen dat werd ontdekt, verklaarde L. dat hij "heel veel mensen kent" bij de Brusselse GP - wat gezien zijn veelvuldige interventies in het dossier-Van Hees niet gelogen lijkt. Zou het kunnen dat Dominique L. uitgestuurd is om de speurders op een dwaalspoor te brengen? L. moet Michel Nihoul in 1984 gekend hebben. Niet alleen zaten ze samen bij Radio Activité. Dominique L. werkte ook occasioneel voor de gemeente Etterbeek, wanneer men daar soirées organiseerde in de gemeentelijke zaal De Gerlache of in het beruchte kasteel Faulx-les-Tombes. Hij wordt later bovendien buitenwipper in The Dolo.

Bron: De X-dossiers; Wat België niet mocht weten over de zaak-Dutroux | Annemie Bulté, Douglas De Coninck en Marie-Jeanne Van Heeswyck

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube