1

Topic: Schaarbeek: 20 September 1979

Overval op wapenhandel te Brussel

Donderdagavond is een overval gepleegd op een wapenhandel aan de Brabantstraat 177 te Brussel (*), waar zich op dat ogenblik 3 personen bevonden: wapenhandelaar Bourdoux, beheerder Meunier en diens zoon. Omstreeks 18u15 kwam een man binnen die in het Frans zei dat hij een doos patronen wenste te kopen. Even later kwamen nog twee andere personen binnen.

De h. Meunier was bezig het lint van de kassa te herstellen. Plots voelde hij een wapen in de ribben en één van de kerels maande hem aan niet op de alarmknop te drukken. Inmiddels was ook de h. Bourdoux overmeesterd. De drie zaakvoerders werden geboeid en verplicht op de grond te gaan liggen.

Heel de overval duurde slechts 4 à 5 minuten. Nadat zij de telefoondraden doorgesneden hadden, sloegen de overvallers op de vlucht met 40 tot 50 revolvers en 10.000 patronen, voor een waarde van 300.000 fr., en een som van 27.000 fr. Tot de zaakvoerder zegden zij dat de operatie een "politiek karakter" had.

Bron: Gazet van Antwerpen | 21 September 1979

(*) Locatie » Google Maps

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube