1

Topic: Christian Guillermain

Christian Guillermain - een Fransman - was een bekende gangster tijdens de jaren ’80. Hij was de leider van de zogenaamde Slaapkamerbende. Die bende deed nachtelijke inbraken over heel het land. Zij drongen ’s nachts woningen binnen van filiaalhouders van banken en gijzelden de gezinnen tot ’s ochtends de brandkasten in de bankkantoren konden geopend worden.

Hij ontsnapte in maart of april 1990 uit de gevangenis en werd in juni 1990 terug gearresteerd. Hij had ook criminele banden met Patrick Haemers en zijn bende.

Hij werd in 1995 - hij was toen 46 jaar - doodgeschoten door een rijkswachter omdat hij tijdens zijn vlucht probeerde in te rijden op een rijkswachtpatrouille. Hij vertrok toen bij zijn vriendin.

Gendarm schiet zware crimineel dood

Een 46-jarige zware crimineel is gisterennacht even buiten Oud-Heverlee op het grondgebied Hamme-Mille (Bevekom) dood geschoten door een rijkswachter. de man probeerde tijdens zijn vlucht op een rijkswachter in te rijden. Op het strafblad van het slachtoffer stonden onder meer enkele gewapende overvallen en meerdere jaren celstraf. De identiteit van de dader, die in Hamme-Mille woonde, is niet meegedeeld.

Bron: Gazet van Antwerpen | 3 Juni 1995

Hij zou gelinkt kunnen worden aan de SPAS 12. Hij stond bekend als een wapenverhuurder. Hij zou op de hoogte geweest zijn van een overval op een wapenhandel die ook aan de Bende van Nijvel toegeschreven wordt.

(...) Tot slot zou een Spas-12 jaren geleden opgedoken zijn bij onderwereldfiguur Christian G. (2), die bekendstond als “de wapenverhuurder van de overvallers”. G. is inmiddels overleden, maar zou op de hoogte geweest zijn van een overval op een wapenhandel die ook aan de Bende van Nijvel toegeschreven wordt.

Zie » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube