1

Topic: Sint-Pieters-Leeuw: 15 Mei 1982

Op 15 mei 1982 overvallen twee gewapende gangsters een restaurant. Daarbij worden enkele schoten gelost waarbij de uitbater gewond geraakt.

Vuurschoten bij gewapende overval te Sint-Pieters-Leeuw

Zaterdag rond 23u werd door twee gemaskerde en gewapende kerels een overval gepleegd op het restaurant Quin Hamber gelegen in het GB-complex aan de Bergensteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. Bij de inval werden vlug enkele schoten gelost door een van de overvallers. De projectielen kwamen echter in het plafond terecht.

De uitbater Willy Ghijs, uit Brakel, diende de brandkast te openen waar een som van 150.000 fr. werd weggenomen. Tevens werd er nog enkele malen gevuurd. Gerant Ghijs werd door een kogel in de hand geraakt. Op het ogenblik van de overval waren geen klanten meer aanwezig en waren slechts een 5-tal personeelsleden aan het werk om het restaurant voor de volgende dag klaar te maken.

Naast de rijkswacht van Halle kwam eveneens de gerechtelijke politie en parket ter plaatse. De overvallers namen de vlucht met een auto, vermoedelijk richting Brussel.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 Mei 1982

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube

2

Re: Sint-Pieters-Leeuw: 15 Mei 1982

De naam van het restaurant is niet "Quin Hamber" maar Quick, de bekende keten van hamburger-restaurants. Forumlid Merovinger had dit feit ook al gedeeld op het forum » Forum

150.000 frank weg uit restaurant

Zaterdagavond om 23 uur zijn twee gewapende en gemaskerde mannen binnengedrongen in het eethuis GB-Quick aan de Bergensesteenweg te Sint-Pieters-Leeuw. Zij vuurden enkele schoten af en een bediende van het restaurant werd hierbij geraakt. De mannen eisten het geld uit de koffer. Ze gingen aan de haal met ongeveer 150.000 frank. De gewonde bediende werd overgebracht naar het Erasmusziekenhuis te Anderlecht, waar men vaststelde dat het ging om lichte kwesturen. De rijkswacht van Halle deed het onderzoek. Ook de gerechtelijke politie kwam ter plaatse.

Bron: Het Nieuwsblad | 17 mei 1982

Voor zover ik heb kunnen vinden, is dit feit toegeschreven aan de bende De Staerke:

(...) Er werden aan dit lijstje trouwens nog twee gewapende overvallen toegevoegd: één op het postkantoor te Binche (augustus 1985), een andere op de Quick-shop van de GB te Sint-Pieters-Leeuw. De twee zware diefstallen in Waterloo en Haine-Saint-Pierre, waarvan het onderzoek heeft uitgewezen dat ze eveneens aan de bende toe te schijven zijn, zouden zijn gepleegd in opdracht van Jean Bultot.

Bron » Forum

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube