1

Topic: Brussel: 1 Juni 1980

Op zondag 1 juni 1980 wordt er een aanslag gepleegd op de ambassade van Saoedi-Arabië in Brussel. Er is enkel materiële schade.

Aanslag tegen ambassade Saoedi-Arabië

Even na 11u zondagvoormiddag hebben onbekenden, die zich verplaatsten met een wagen, een springtuig gegooid naar de gevel van de ambassade van Saoedie-Arabië aan de Franklin Rooseveltlaan te Brussel. Er is alleen materiële schade.

Bron: Gazet van Antwerpen | 2 Juni 1980

Springtuig beschadigde ambassadegebouw te Brussel

Als gevolg van de reeds gemelde ontploffing van een springtuig, sneuvelden zondagvoormiddag omstreeks 11u, enkele ruiten van de ambassade van Saoedi-Arabië aan de Franklin Rooseveltlaan 45 te Brussel. Zondagvoormiddag omstreeks 10u had de conciërge van de ambassade bij de voorgevel een plastieken zak opgemerkt, die hem verdacht voorkwam. In de zak staken staven dynamiet, draden en een wekkertje.

De conciërge verwijderde de zak van de gevel en plaatste hem bij een haag die het tuintje omzoomt. Hij belde toen de politie op, maar nog vooraleer deze ter plaatse was, ontplofte het tuig. Tot nog toe werd de aanslag door niemand opgeëist.

Bron: Gazet van Antwerpen | 3 Juni 1980

Deze aanslag wordt ook al vernoemd in het topic over Faez-Al-Ajjaz:

Paul Latinus: "Ik herinner me ook dat Faez gevraagd heeft of ik geen veiligheidsspecialist kende. Dat was kort na de aanslag op de Saoedische ambassade. De ambassade verzocht ons, via Faez, het probleem van de veiligheid van hun personeel en goederen te bestuderen. Ze drong ook aan op permanente bewaking van sommige diplomaten. Het was Calmette die het plan uitwerkte. Ikzelf heb me beziggehouden met het elektronische aspect en ik heb de kostenberekening getypt ..."

Bron: Operatie Staatsveiligheid | René Haquin

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube