1

Topic: Meise: 27 April 1984

Samenvatting

Op 27 April 1984 wordt in de Ossegemstraat in Meise het verkoolde lijk van een man gevonden.

Het slachtoffer - de 51-jarige Egyptenaar Ahmed Mahrous - werd eerst op een andere plaats doodgeschoten en dan naar Meise gebracht waar het lichaam met benzine werd overgoten en in brand werd gestoken. De man werd omgebracht met twee 6.35 mm-kogels in het hoofd.

Bij het lichaam lagen een tiental briefjes van 5.000 fr. en behalve een bril en de sleutels van een wagen werd bij het verkoolde lichaam ook een plastieken bus aangetroffen. Deze had blijkbaar de benzine bevat, waarmee het lichaam in brand werd gestoken.

De man was een autohandelaar en verbleef per jaar verscheidene keren in ons land. Hij kocht tweedehandswagens op voor geïnteresseerden uit het Midden-Oosten.

Hij onderhield contacten met verschillende kopers of verkopers van tweedehandswagens, hoofdzakelijk te Sint-Gillis, in de buurt van het Zuidstation.

In het topic over de firma Belcar heb ik ook al verwezen naar deze moord » Forum

Lijk gevonden te Meise

In de Ossegemstraat te Meise werd het lijk gevonden van een onbekende persoon van ongeveer 25-jarige leeftijd, Hij werd vermoedelijk met benzine overgoten en daarna in brand gestoken. De daders zijn nog onbekend. Het onderzoek wordt geleid door de BOB van Vilvoorde.

Bron: Gazet van Antwerpen | 28 April 1984

Te Meise aangetroffen man elders doodgeschoten

In verband met het verkoolde lichaam van een man, dat vrijdagochtend langs de Ossegemstraat te Meise, in de nabijheid van de A12, werd gevonden, werd vernomen dat het slachtoffer elders werd doodgeschoten alvorens met een wagen te worden vervoerd. De lijkschouwing bracht aan het licht dat het lichaam door verschillende projectielen dodelijk werd getroffen. Men acht het niet uitgesloten dat het om een afrekening gaat. Het slachtoffer is nog niet geïdentificeerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 30 April 1984

Briefjes van 5.000 fr. bij verkoold lijk te Meise

De halfbloed, wiens verkoold lijk werd gevonden te Meise, aan de Ossegemstraat die gelijkloopt met de A12 naar Antwerpen, werd vermoord. In gerechtelijke kringen te Brussel werd maandag bevestigd dat het slachtoffer werd doodgeschoten alvorens te worden verbrand. Er werden tijdens de lijkschouwing twee 6.35 mm-kogels in het hoofd teruggevonden. Bij het lichaam lagen een tiental bankbriefjes van elk 5.000 fr., die gedeeltelijk waren verbrand. Behalve een bril en de sleutels van een wagen werd bij het verkoolde lichaam ook een plastieken bus aangetroffen. Deze had blijkbaar de benzine bevat, waarmee het lichaam in brand werd gestoken.

Uit sporen van autobanden blijkt met zekerheid dat het slachtoffer met een wagen naar de plaats is gebracht waar het werd teruggevonden. Of het doodschieten elders, wellicht in het Antwerpse, of nabij de Ossegemstraat gebeurde, is niet uitgemaakt. De manier waarop het slachtoffer werd afgemaakt, nl. met twee kogels in het hoofd, lijkt op een afrekening. Er bestaat ondertussen geen uitleg voor het terugvinden van bankbriefjes voor een waarde van 50.000 fr. bij het lijk.

Bron: Gazet van Antwerpen | 2 Mei 1984

Vermoorde onbekende van Meise weer opgegraven

Gisterenvoormiddag werd op de begraafplaats van Meise het lichaam opgegraven van de onbekende persoon die eind april langs de Autoweg A12, die Brussel via Boom met Antwerpen verbindt, vermoord werd aangetroffen. Dit gebeurde in bijzijn van onderzoeksrechter Bellemans, leden van de gerechtelijke politie en ook van een tandheelkundige. Men heeft nu het gebit van het slachtoffer uitgenomen en naar verluidt zou men daardoor het onderzoek kunnen vooruithelpen.

Over het slachtoffer weet men alleen dat het een man, groot van gestalte, ongeveer 1,85 meter. Het gaat echter niet om iemand van het zwarte ras, want dat heeft een zekere pigmentatie op het tandvlees die bij het slachtoffer van Meise ontbreekt.

Men vermoedt dat het slachtoffer, na met kogels te zijn omgebracht, dan per auto werd overgebracht naar de plaats te Meise waar het werd ontdekt. Het lichaam werd dan in de gracht geworpen en met benzine in brand gestoken. Voorts is gebleken dat het slachtoffer niet lang dood was vooraleer men er het vuur aan stak.

Vreemd is wel dat men in de buurt van het slachtoffer twaalf bankbriefjes van 5.000 fr. heeft gevonden. Een en ander laat veronderstellen dat de gerechtelijke politie met een afrekening in het milieu is geconfronteerd.

Bron: Gazet van Antwerpen | 17 Mei 1984

Lijk Meise is van Egyptenaar

Onderzoeksrechter Guy Bellemans is er met een kleine ploeg van de Brusselse gerechtelijke politie in geslaagd het stoffelijk overschot te identificeren van de man die op 27 april in een greppel langs de openbare weg te Meise werd gevonden.

Het gaat om een 51-jarige Egyptenaar die als autohandelaar verscheidene keren per jaar in ons land verbleef. Links en rechts kocht die zwaargebouwde man tweedehandswagens op voor geïnteresseerden uit het Midden-Oosten. Naar verluidt had hij ook in zijn vaderland en in Libië een afzetgebied. De aankoop gebeurde echter altijd op een legale manier.

Toen het lijk gedeeltelijk verbrand werd ontdekt, vond men ook tien briefjes van 5.000 frank. Men dacht dan ook dat het om een afrekening in het milieu ging. De man werd gedood met een 6.35 pistool. Intussen is de gerechtelijke politie van Brussel er achtergekomen dat de Egyptenaar, die er warmpjes inzit, van veel geld werd beroofd.

Men vermoedt dat het minstens om 2 miljoen frank gaat. Het gaat hier dus om een werkelijke roofmoord. Maar van de daders heeft men vooralsnog geen spoor, ofschoon het onderzoek toch een bepaalde richting is uitgegaan.

De Egyptenaar die telkens hij naar België kwam, een 20- tot 25-tal ocasiewagens kocht, verbleef in die periode altijd in hotels.

Bron: Gazet van Antwerpen | 19 Mei 1984

Identiteit van verkoolde man gekend

Een woordvoerder van het parket te Brussel bevestigde maandag ons bericht omtrent de identiteit van de man die op 27 april op het grondgebied van Meise, in de nabijheid van de autosnelweg naar Antwerpen met verscheidene kogels in het lichaam gedeeltelijk verkoold werd teruggevonden. Het betreft de 51-jarige Ahmed Mahrous, afkomstig uit Alexandrië.

De Egyptenaar kwam als handelaar in tweedehandswagens vaak naar Brussel, waar hij meestal in het Hilton-hotel logeerde. Hij onderhield contacten met verschillende kopers of verkopers van tweedehandswagens, hoofdzakelijk te Sint-Gillis, in de buurt van het Zuidstation.

Bron: Gazet van Antwerpen | 22 Mei 1984

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube