1

Topic: Montignies-le-Tilleul: 28 September 1983

Samenvatting

  • Wat? Overval op een postauto.

  • Wanneer? Woensdag 28 september 1983, omstreeks 5u.

  • Waar? Rue de Jamioulx in Montignies-le-Tilleul » Google Maps

  • Wie? 3 Gemaskerde en gewapende gangsters.

Postauto overvallen

Een blijkbaar goed georganiseerde bende heeft woensdagmorgen omstreeks 5u een overval gepleegd op een postwagen van Charleroi X, die naar Cerfontaine-Walcourt reed.

Een personenwagen stopte dwars over de weg in de rue de Jamioulx te Montignies-le-Tilleul. Twee gewapende en gemaskerde kerels deden de twee postmannen uitstappen en een derde gemaskerde man met een machinegeweer kwam uit een gracht naast de weg gesprongen.

De overvallers verplichtten de postmannen in hun wagen plaats te nemen, terwijl de derde man in de postwagen stapte. Hij slaagde er niet in de postwagen te starten. De auto van de overvallers reed daarop bruusk achteruit en botste tegen een andere personenwagen. De overvallers schonken verder geen aandacht aan deze getuige, die in een nabijgelegen boerderij telefonisch alarm sloeg.

Inmiddels hadden de overvallers de bestuurder van de postwagen verplicht zelf het postvoertuig te besturen en naar een nabijgelegen bosweg te brengen. Daar dienden de twee postmannen op de grond te gaan liggen.

Volgens de postmannen keken de overvallers voortdurend naar hun uurwerk met chronometer. Een van de drie vroeg trouwens aan zijn gezellen: "Wat doen we als de rijkswachters komen?". Het antwoord was: "Doodt ze dan alle twee". De overvallers ledigden vervolgens de drie postzakken.

De posterijen hebben vooralsnog het juiste bedrag van de buit niet bekend gemaakt, maar het zou om een vrij groot bedrag gaan. De daders zijn na het ledigen van de postzakken in de richting van Marcinelle weggereden. Er werden op dat ogenblik twee schoten gehoord en een zwarte personenwagen voegde zich bij de auto van de overvallers.

Bron: Gazet van Antwerpen | 29 September 1983

"Le monde est dangereux à vivre! Non pas tant à cause de ceux qui font le mal, mais à cause de ceux qui regardent et laissent faire." Volg ons via » Facebook | twitter | YouTube